15. Erguvan Festivali Başlıyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın göreve gelmesinin ardından süreklilik kazanarak her yıl yaz aylarında düzenlenen Erguvan Festivali bu yıl 15.si ile Çatalca halkının karşısına çıkıyor.

15. Erguvan Festivali Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın göreve gelmesinin ardından süreklilik kazanarak her yıl yaz aylarında düzenlenen Erguvan Festivali bu yıl 15.si ile Çatalca halkının karşısına çıkıyor. 

Konserler, söyleşi, şiir dinletisi gibi etkinlikler ile birlikte birçok turnuva ve yarışma da 15. Erguvan Festivali bünyesinde yer alacak. 

ÇATALCASPOR MARŞI İSE GRUP YIRTIK UÇURTMA’DAN 

15. Erguvan Festivali bu yıl 28 ve 31 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacak. Festivalde ilk gün, Çatalca halkının beğenerek dinlediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahne alacak. Festivalin ikinci gününde ise Çatalcaspor’un Spor Toto 3. Lig’e çıkmasının şerefine Hakan Altun konseri var. Aynı gece, Çatalcaspor için bir şarkı yapan ve daha önceki Erguvan Festivali’nde yer alan Grup Yırtık Uçurtma da sahne alacak. 

30 AĞUSTOS GÜNÜ FESTİVALİN KONSEPTİ ‘ZAFER’ 

Festivalin üçüncü gecesinde ise bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri yine Ulu Cami yanındaki Çatalca Er Meydanı’nda düzenlenecek. Tanınmış Kırkpınar başpehlivanlarının katılacağı güreşlerde, her zamanki gibi kıyasıya bir başpehlivanlık mücadelesi verilecek. 30 Ağustos gecesi ise festivalde Zafer konusu işleniyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelen gecede ilk olarak Türk tarihçi, yazar, akademisyen, televizyon programcısı ve köşe yazarı Erhan Afyoncu, 30 Ağustos Zaferi’ni anlatan bir söyleşi düzenleyecek. Sonrasında ise ilk olarak Faruk Demir, sonrasında ise kadife sesi ile müzikseverlerin oldukça beğendiği isim Burcu Güneş yer alacak. 

4. GÜN ETKİNLİKLERLE DOLU FİNALDE ZİYNET SALİ 

Festivalin dördüncü günü de birçok etkinliği bünyesinde barındırıyor. Gün içinde Türkiye Motokros Şampiyonası ve Savunma Sporları Full Contact Türkiye Şampiyonası 15. Erguvan Festivali’nde düzenlenecek. Yazar ve şair Cezmi Ersöz’ün de şiir dinletisi düzenleyeceği günde festival sahnesinde Ali Altay ve Ziynet Sali yer alacak. 

FESTİVALDE HERKES İÇİN BİRER ETKİNLİK VAR  15. Erguvan Festivali’nde spor, müzik, eğlence, kültürel faaliyetler yer alırken yarışma ve turnuvalar da adından söz ettireceğe benziyor. Tavla Turnuvası, Playstation Turnuvası, Bilardo Turnuvası, Yöresel Yemek Yarışması, Sokak Basketbolu Turnuvası gibi turnuvalar ve yarışmalar da festivalde yer aldı. Ayrıca çocuklar için duvar boyama şenliği ve ayrıca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yapılacağı alanda uçurtma şenliği, Midilli atı ve deve turları da düzenlenecek.