Battaniyenin içinde 5 bin lira unuttu

Silivri'de yaşayan Şükriye Metin, Van'daki afetzedelere yardım için gönderdiği battaniyenin arasında 5 bin lirasını unuttu. Yardım merkezi Kadıköy'e gelen Metin, yardım TIR'ının yola çıktığını anlayınca, 'Anladım ki kolileri bulamayacağız. Bir bardak soğuk su içip Silivri'ye geri geldik' dedi.

Battaniyenin içinde 5 bin lira unuttu

Trajikomik olay, Silivri Selimpaşa Mahallesinde yaşandı. Silivri Belediyesi'nin düzenlediği yardım kampanyasına katkıda bulunmak isteyen Diş Hekimi Cemil Metin'in eşi Şükriye Metin, battaniye arasında sakladığı 5 bin lirayı yanlışlıkla depremzedeler için hazırladığı paketin içinde unuttu. Eşinin yazdığı kitap baskısı için sakladığı paraları da kolilerin içinde unuttuğunu sonradan fark eden Metin, durumu eşine anlattı. Silivri Belediyesinin yardım kolilerini Kadıköy Belediyesi Yardım Merkezine gönderildiğini öğrenen Cemil Metin, soluğu Kadıköy Belediyesi'nde aldı. Buradaki yetkililerden yardım konvoyunun TIR'larla yola çıktığını öğrenen Cemil Metin, parasından umudunu kesince geri dönmek zorunda kaldı.

Diş Hekimi Cemil Metin, "Silivri Belediyesinin Van'daki deprem için başlatmış olduğu yardım kampanyası için bizde bir koli hazırladık. Hanım o kolinin içinde benim kitap baskım için hazırladığım 5 bin lirayı yanlışlıkla koymuş. Koliler kamyona yüklendiği zaman bizim haberimiz oldu. Bize İstanbul Kadıköy'e gitmemiz söylendi. Oraya da gittik ama orada da kalabalık olduğu için kolileri bulmamız imkansızdı. Anladım ki kolileri bulamayacağız, bir bardak soğuk su içip Silivri'ye geri geldik. Olan bizim kitap parasına oldu. Canımız sağolsun, sağlık olsun. Bunda da bir hayır vardır diye düşünüyorum" dedi.