Çarptığı Çocuk Yoğun Bakımda Zanlı Şoför Serbest Bırakıldı

E 5 üzerinde gece saat 23:00 sıralarında Yaşar Gül yönetimindeki 34 FDP 41 plakalı araç bisiklet kullanan Mert Mertoğlu’nu altına alıyor, Mert’in ailesi 17 yaşındaki çocukları yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken trafik kazasında zanlı olan şoför Yaşar Gül’ün aynı gece nöbetçi savcılıkça serbest bırakılmasına isyan ediyor…

Çarptığı Çocuk Yoğun Bakımda Zanlı Şoför Serbest Bırakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Mert ailesi isyanda

Celaliye – Kamiloba da yaşayan Mevlüde ve Çetin Meroğlu’nun 17 yaşındaki oğulları Mert, önceki gece saat 23:00 sıralarında E-5 karayolu üzerinden bisikletle geçmek isterken Yaşar Gül yönetimindeki 34 FDP 41 plakalı aracın altında kaldı. Feci bir şekilde yaralanarak Özel Silivri Anadolu Hastanesine kaldırılan Mert Mertoğlu (17) 2 gündür yoğun bakımda yaşam savaşı verirken, kazaya sebep olan sürücü B.Çekmece’deki nöbetçi savcının talimatı ile aynı gece serbest bırakıldı. Durumu öğrenen Mertoğlu ailesi yoğun bakım ünitesinin kapısında çılgına döndü.

Nöbetçi savcıya tepkililer

  Kaza sonrası yüzünde ve beyninde ciddi sorunlar oluşan Mert Mertoğlu’nun babası Çetin Mertoğlu, kazaya sebebiyet veren aracın şöforü Yaşar Gül’ü aynı gece serbest bırakan Büyükçekmece nöbetçi savcısına tepki göstererek, “ Oğlumuz şu anda yoğun bakımda yaşam savaşı verirken, oğlumuzun canına kast eden kişi dışarıda geziyor. Bu derece de ciddi bir kazaya sebep olan kişi nasıl olurda savcı tarafından serbest bırakılır. Oğlumuz Mert daha 17 yaşında yüzünde çok ciddi sorun var. Plastik cerrahi ile düzeltmeye çalışıyorlar. Ayrıca beyninde ödem oluştu bütün bunların sonunda yaşayacağı salık problemlerinin sorumlusu kim olacak. Savcı bey bunları hiç düşünmüyor mu? Kazadan birkaç saat sonra onu serbest bırakıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.” dedi. Oğullarının hayatından endişe eden Mertoğlu ailesi gece gündüz demeden hastanenin yoğun bakım ünitesinden ayrılmıyor.