Cezaevine zorunlu atama

Ne kuvvet komutanları ne de Ergenekon tutukluları Silivri'nin en büyük sorunu sağlık. Mahkumlar bir yıl içinde binin üzerinde dilekçe yazarak cezaevi içinde nöbetleşe çalışan 5 doktoru şikayet etti.

Cezaevine zorunlu atama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'İlaç yazmıyor' 'Kontrol etmiyor' 'Bize yeteri kadar ilgi göstermiyor' gibi binin üzerinde dilekçe alan Silivri Kaymakamlığı doktorlar hakkında soruşturma başlattı. Her doktor hakkında yüzlerce soruşturma açılınca uzun süre cezaevindeki doktor kadrolarının boş kaldığı ortaya çıktı. Eylül ayında başlatılan Aile Hekimliği uygulamasında da cezaevi kimse tarafından tercih edilmedi. Silivri Garnizon Komutanlığı ve Silivri Başsavcılığı, cezaevinde 24 saat doktor bulundurulması için kaymakamlığa müracaatta bulundu. Sağlık İl Müdürlüğü, kuvvet komutanlarının tutuklanmasından iki gün sonra 4 doktoru zorunlu olarak cezaevine atadı. Büyük paralar harcanarak yapılan diş ünitesinde ise bir yıldır çalışacak doktor bulunamadı. Şimdi buraya da zorunlu diş doktoru ataması yapılması gündemde.

Üç kuvvet komutanının tutuklanmasının ardından gözler yeniden 13 bin kişinin kaldığı Silivri Cezaevi'ne çevrildi. 9 cezaevinin bulunduğu kampusta doktor sıkıntısı yaşanıyor. Silivri Kaymakamlığı'na binlerce dilekçe yazan mahkumlar, cezaevinde görev yapan 5 doktoru şikayet etti. Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, mahkumlardan gelen dilekçeleri işleme koyarak doktorlar hakkında soruşturma başlattı. Her doktor hakkında yüzlerce soruşturma başlayınca, cezaevinde çalışacak doktor sıkıntısı yaşanıyor. Sicillerinin bozulmasını istemeyen doktorlar cezaevinden kaçıyor. Sağlık İl Müdürlüğü çaresiz kalınca zorunlu atama yaparak 5 yeni doktor ataması yaptı. Kuvvet komutanlarının tutuklanmasının ardından 4 doktora zorunlu atama yapıldı. Şimdi 7 gün 24 saat nöbetleşe çalışacak doktorlar cezaevindeki görevlerine başladılar.

DOKUNMAYA KORKUYORLAR
Cezaevinde kalan tutuklular yaklaşık bir yıl içerisinde Silivri Kaymakamlığı'nı dilekçe bombardımanına tuttu. Mahkumların şikayetlerinin büyük çoğunluğu ise cezaevinde çalışan 5 doktor oldu. Mahkumlar, 'İstediğimiz ilaçlar yazılmıyor', 'Bize dokunmaya korkuyor', 'Bize kötü davranıyor' gibi şikayetlerle binin üzerinde dilekçe Kaymakam Mesut Demirkol'a iletildi. Kaymakam Mesut Demirkol da dilekçeleri işleme koyarak doktorlar hakkında soruşturma başlattı. Her doktor hakkında yüzlerce soruşturma başlayınca doktorlar bahaneler ileri sürerek cezaevinden kaçtı. Sicillerinin bozulmasını istemeyen diğer doktorlar da 'Psikolojimiz bozuluyor' gerekçeleriyle cezaevine gitmedi.

ZORUNLU ATAMAYLA DOKTOR ATANDI
Eylül ayı itibariyle Aile Hekimliği uygulamasına geçildi. Silivri Cezaevi'nde 9 Aile Hekimi kadrosu açıldı. Ancak müracaat olmadı. Doktorların üç tercihi arasında Silivri Cezaevi bulunmayınca, İl Sağlık Müdürlüğü de zorunlu atamayla 4 hekim ataması yaptı. Üç kuvvet komutanının Silivri Cezaevi'ne gönderilmesinden hemen sonra dört doktor da cezaevinde yeni görevlerine başladılar. Şimdi mahkumların en büyük şikayetleri arasında bulunan doktorlar, 7 gün 24 saat nöbetleşe cezaevinde kalacaklar.

MAHKUM DA OLSALAR ONLAR BİZİM VATANDAŞIMIZ
Cezaevinden kendisine gelen binlerce dilekçeyi işleme koyan Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, doktorlar hakkında başlatılan soruşturmalarla ilgili olarak şunları söyledi; " Silivri'nin mülki amiri olarak makamımıza gelen dilekçeyi işleme koymak zorundayız. Şimdi mahkumlar, cezaevinde çalışan doktorları şikayet ediyor. Bizim ayrım yapmamız söz konusu değil. Tutuklu da olsalar onların şikayetlerini çözmek zorundayız. Bize doktorlarla ilgili olarak çok sayıda şikayet dilekçesi geldi. . Biz de doktorlarla ilgili soruşturma başlattık. Sağlık İlçe Müdürlüğü bunun üzerine gitti. Cezaevinde kalan tutuklulara iyi davranılması konusunda bu arkadaşlarla konuşuldu. Bizler görevimizi yaptık. Başsavcı ve Cezaevi komutanının da isteği vardı. Burada ani müdahale için 7 gün 24 saat çalışacak doktorlara ihtiyaç vardı. Sağlık İl Müdürlüğü'yle konuşarak bunu hallettik. Geçtiğimiz Pazartesi günü 4 arkadaşımız göreve başladı. Cezaevindeki sağlık sorununun halletmiş olduk. Cezaevinin nüfusu 10 binin üzerinde olunca sorunlar da çok oluyor. Bu sorunları aza indirmek için çalışmalarımız sürüyor" dedi.
DİŞ HEKİMİ KADROSU BOŞ
Silivri Cezaevi'nde büyük paralar harcanarak yapılan 4 adet diş ünitesinde çalışacak doktor bulunamadı. Sağlık İl Müdürlüğü'nün poliklinikte olduğu gibi diş ünitesine de zorunlu atama yapacağı öğrenildi.

Haberdar