Gümüşyaka’da Yıkım Çalışması

Kaçak ve çarpık yapılara karşı mücadele çalışması başlatan Silivri Belediyesi, Gümüşyaka Mahallesi’nde biri metruk bina, diğeri de 7 ayrı iskele olmak üzere iki yıkım işlemi gerçekleştirdi.

Gümüşyaka’da Yıkım Çalışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi, kaçak yapılarla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yıkım programı çerçevesinde, Gümüşyaka Mahallesi Çamlık Mevkii’nde 1079 nolu parsel üzerinde bulunan Çatı Bar isimli metruk bina, çevre sakinlerinin amaç dışı kullanıldığı şeklinde gelen şikâyetleri nedeniyle yıkıldı. 21.03.2011 tarih ve 114843 sayılı Başbakanlık oluruna istinaden gerçekleşen yıkım, Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla başarıyla gerçekleşti.

 

SAHİL ŞERİDİ NEFES ALDI

Gümüşyaka Mahallesi’nde bir diğer yıkım çalışması da Elmalık Mevkii’nde gerçekleşti. 19. Cadde üzerinde sahil şeridi boyunca deniz motorlarını, tekne ve kayıkları bağlamak amacıyla yapılan demir kazık ve çekekler, bölgede tehlike yaratması ve sahil kullanımına engel olması nedeniyle belediye ekiplerince kaldırıldı. 7 adet iskelenin de kaldırıldığı yıkım çalışması, 24.02.2011 tarih ve 111657 sayılı Başbakanlık oluruna istinaden gerçekleştirildi. Yıkım çalışmasının ardından Elmalık Mevkii sahili halkın kullanımına açıldı