Meblağ küçük ama mesaj çok büyük

Depremle sarsılan Van'a gönderdiği nevresim takımının içinde 5 bin lirasını unutan Diş Hekimi Cemil Metin, durumu fark eden bir depremzedenin konuyu yetkililere iletmesinin ardından parasına kavuştu

Meblağ küçük ama mesaj çok büyük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Metin, "Çok zor şartlardaki bu depremzede vatandaşımızın örnek davranışı, yağma iddialarına karşı önemli bir mesaj göndermiştir" dedi.
Büyükçekmece Belediyesi'nin desteğiyle Van'a yardım malzemesi gönderen duyarlı vatandaşlar arasında bulunan Diş Hekimi Cemil Metin, gönderdiği nevresim takımının içinde 5 bin lira unuttuğunu belirterek, belediye yetkililerine başvurmuştu. Yardım konvoyunun Van'a doğru yola çıkmasının ardından durumu fark eden Metin "sağlık olsun" derken, iyi haber Van'dan geldi. Dağıtılan yardım malzemelerinden alan bir depremzede vatandaş, nevresim takımının içindeki 5 bin lirayı fark etti. Durumu yetkililere bildiren vatandaş, parayı sahibine geri verilmek üzere belediye görevlilerine teslim etti.

Diş Hekimi Cemil Metin, belediyede düzenlenen toplantının ardından parasına kavuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Cemil arkadaşım, yardım kampanyasına katıldı. Yardım malzemelerini deprem bölgesine gönderdik. Cemil kardeşimizin eşi 5 bin lirasını nevresimin içine koymuş. Durumu fark etmişler. 'Sağlık olsun. Bulunup da bize geri gelirse seviniriz' dediler. Van'da yardım alan bir vatandaşımız durumu fark etmiş. Yetkililere para bulduğunu söylemiş. Sahibine geri iade edilmek üzere belediye yetkililerine teslim etmiş. Biz de bugün bu parayı sahibine teslim ediyoruz" dedi.
Cemil Metin ise, kitap yazdığını ve parayı kitap basmak için biriktirdiğini söyledi. Metin, "Meblağ küçük ama verdiği mesaj çok büyük. Trakyalı bir kardeşiniz, doğudaki bir kardeşine yardım gönderiyor. Kitap baskısı için ayırdığım para, yanlışlıkla oraya gidiyor. Van'daki vatandaş, nevresimin arasındaki parayı görüyor, 'bu yanlışlıkla konulmuştur' diyerek yetkililere iade ediyor. Burada Anadolu insanının ne kadar dürüst, iyi niyetli, iyi ahlaklı olduğunu görüyoruz. Çok zor şartlardaki bu depremzede vatandaşımızın örnek davranışı, yağma iddialarına karşı önemli bir mesaj göndermiştir" diye konuştu.Konuşmaların ardından Başkan Akgün, Cemil Metin'e parasını teslim etti