Nisan Ayı Meclisi Görüşüldü

Silivri Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın I. Birleşiminin I. Oturumu’nda görüşülen gündem maddelerinden 7’si karara bağlanırken, diğer gündem maddeleri de ilgili komisyonlara havale edildi.

Nisan Ayı Meclisi Görüşüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 04 Nisan 2011 Pazartesi Günü saat 14.30’da gerçekleştirildi. İki gündem maddesinin de eklenmesiyle 13 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; 7 madde karara bağlanırken, 6 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi.

 

KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDELERİ

-Gündemin ilk maddesinde 1. ve 2. Meclis Başkan Vekili seçimi gerçekleştirildi. Yapılan gizli oylamayla 1. Meclis Başkan Vekilliğine Suna Göçengil, 2. Meclis Başkan Vekilliğine de Taylan Memiş seçildi.

-2. Gündem maddesinde ise 2 asil ve 2 yedek olmak üzere Meclis Kâtibi seçimi gerçekleştirildi. Meclis Kâtibi asil üyeliğine Tülay Sinkil ve Seval Fildiş Çolakoğlu, yedek üyeliğine de Fevzi Arslan ve Şenel Yıldırım, yapılan gizli oylamayla seçildi.

- Encümen Üyesi seçiminin yapıldığı 3. Gündem maddesinde ise, Nazif Konuk, Melih Yıldız ve Seval Fildiş Çolakoğlu yapılan gizli oylamayla, Encümen Üyeliği’ne oy birliği ile seçildi.

-Gündemin 4. maddesinde görüşülen Plan ve Bütçe Komisyonu seçiminde açık oylama yapılarak, Ahmet Yücegök, Ramazan Sakallıoğlu, Şener Yıldırım, Lütfü Vardar ve Sezgin Emir Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle seçildi.

-5. Gündem maddesin ise İmar Komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Yapılan açık oylamayla Süheyl Kırkıcı, Şener Yüksel, Doruk Bulut, Zeki Tüfekçi ve Saffet Sert İmar Komisyonu’na oy birliğiyle seçildi.

- Belediyemiz kadrolarında unvan değişikliği yapılmasının görüşüldüğü 7. Gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.

-Gündemin 11. Maddesinde görüşülen Belediyemiz güvenlik hizmetleri personeline silah alınması, muhalefet grubunun red oylarına karşılık oy çokluğuyla meclisten geçti.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ

-Gündemin 6. Maddesinde görüşülen Belediyemizde görevli memur personelin sendika sözleşmesinin görüşülmesi Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu’na,

- Belediyemiz 2010 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ile ilgili 8. Gündem maddesi, Cuma Günü gerçekleştirilecek olan Nisan Ayı toplantısının II. Birleşiminin I. Oturumu’na ertelendi.

-9. Gündem maddesinde görüşülen Mülkiyeti hazineye ait olan ilçemiz Kavaklı Mahallesi, 3249, 2374, 2375, 3021 ve 3022 nolu parsellerin üzerine üniversite kurulması amacıyla İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilgili protokolün görüşülmesi İmar ve Hukuk Komisyonu’na,

-Gündemin 10. Maddesi olan Gümüşyaka Mahallesi, 842 ada 1 parseldeki alana anaokulu yapılması ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatının görüşülmesi İmar Komisyonu’na,

-Gündeme 12. Madde olarak eklenen Silivri Mimar Sinan Mahallesi, (eski Piri Mehmet Paşa Mahallesi) 1372 ada 1-2-3-4-5 nolu parseller, 1373 ada 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 nolu parseller ve 1374 ada 1-2-3 nolu parsellere ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın görüşülmesi İmar Komisyonu’na,

-13. madde olarak gündeme ilave edilen Mülkiyeti belediyemize ait ilçemiz Gümüşyaka Mahallesi, 1091 ada 3 nolu parseldeki Düğün Salonu ve tesisleri alanında bulunan 3 adet direk yerleri ve mülkiyetinin Bedaş’a devri İmar ve Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Silivri Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın II. Birleşiminin I. Oturumu, 08 Nisan 2011 Cuma Günü saat 14.30’da Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.