Tornavida Hasan'a Ceza Yağdı

29 Mart yerel seçimleri öncesi, Silivri'de bulunan Trakya Hürhaber Gazetesi'nin ofisini basarak, gazete çalışanına sopayla saldıran Hasan Gedik'e, adaletten tokat gibi ceza. Sopalı saldırgan, aynı davada yaralamadan 75 gün, hakaretten 87 gün, tehditten ise tam 5 ay ceza aldı

Tornavida Hasan'a Ceza Yağdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi, yayınlanan bir habere kızarak, Silivri'de bulunan Trakya Hürhaber Gazetesi'ni basan ve o dönem gazetede çalışan Gazeteci-Yazar Kaan Göktaş'a inşaat kalası ile saldıran Hasan Gedik, adaletten ağır darbe aldı.

Saldırı sonrası Kaan Göktaş'ın şikayeti üzerine açılan davanın son duruşması, geçtiğimiz gün Silivri Adliyesi'nde görüldü. Davaya eli sopalı saldırgan katılmazken, davanın hakimi dosyayı karara bağladı. Açıklanan karara göre, Hasan Gedik, Kaan Göktaş'ı yaralamaktan 75 gün, hakaretten ise 87 gün adli para cezası aldı.

HIRSIZLIKTAN SABIKALI

Tanık beyanlarına ve dosya kapsamına göre hükmü açıklayan mahkeme hakimi, saldırgan Hasan Gedik'in daha önceden de hırsızlık suçundan hüküm giymiş olduğunu göz önüne alarak verdiği kararda, sanık Gedik'i, günlüğü 20 TL'den, toplam 3240 TL adli para cezasına mahkum etti.

5 AY HAPİS

Mahkeme hakimi ayrıca, olay sırasında Hasan Gedik'in Kaan Göktaş'ı alanen tehdit ettiği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Söz konusu cezayı herhangi bir para cezasına çevirmeyen mahkemenin kararı uyarınca, hakkındaki dosyalar kesinleştikten sonra, Hasan Gedik 5 ay boyunca cezaevinde yatacak.

TORNAVİDAYLA SALDIRMIŞTI

Öte yandan, saldırgan Hasan Gedik, söz konusu bu olayın hemen 15 gün sonrasında, Gazeteci-Yazar Kaan Göktaş'a yol ortasında tornavidayla saldırmış ve kalbinden yaralamaya çalışmıştı. Gedik, olayda Göktaş'ı çenesinden ve elinden yaralayarak kaçmış, ardından ise yakalanarak göz altına alınmıştı. Gedik, bu olaydan ötürü de yargılandığı mahkemede, hapis cezasına çarptırılmıştı. Temyiz safhasında olan bu davanın kesinleşmesiyle birlikte, Gedik hakkındaki cezaların infaz edilmesi bekleniyor.