TPPD denetim için sokakta

ürkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ (TPPD), kalite kontrol aracı ile Silivri'de bulunan akaryakıt istasyonunu denetledi.

TPPD denetim için sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İstasyondan alınan benzin ve euro dizel örnekleri uzmanlar tarafından enine boyuna incelendi. 1 saat içerisinde petrol türevi ürünlerin kükürt oranları ile katkı yoğunlukları belirlendi. Denetimlerde, TPPD Genel Müdürü Harun Şahbaz ve genel müdür yardımcıları da hazır bulundu.

Uzmanlar, akaryakıt istasyonunda ilk olarak euro dizel ve 95 oktan benzinden birer numune aldı. 7 ayrı ünitede yapılan analizlerde, mazotun içindeki kükürt değeri tespit edildi. Ardından parlama noktası ve akmaya karşı direnci ölçüldü.Euro dizelin karakterini de mercek altına alan uzmanlar daha sonra petrol türevi ürünün su oranına baktı.

95 oktan benzinin mazot gibi karakter analizi yapılırken solvent ya da diğer katkıları içerip içermediğine bakılıyor. Ayrıca üründe buhar baskısı olup olmadığı da inceleniyor.

Kalite kontrol aracının 1 saatlik analizlerini ilgiyle izleyen TPPD Genel Müdürü Harun Şahbaz, uygulamanın amacını, "Biz, bir kamu kuruluşuyuz. Sermayemizde her bir bireyin hakkı bulunuyor. Dolayısı ile ürünlerimizin güvenilir ve kalifiye olduğunu gözler önüne sermemiz gerekiyor. Onun için benzin ve euro dizel maddelerimizi kalite kontrol aracı ile denetliyoruz." şeklinde izah etti.

Harun Şahbaz, 7 ayrı ünitede yapılan analizler sonucunda akaryakıt ürünlerinin kükürt ve katkı maddelerinin oranları ile üretildiği rafinerinin belirlendiğini aktardı. Bu hizmetlerinin hem bayilerin hem de tüketicilerin menfaatine olduğunu dile getirdi. Kurum olarak 81 ilde kalite kontrol aracı ile denetimler yaptıklarını yapmaya da devam edeceklerini anlattı. Uygulamanın Türkiye'de tek olduğunu da sözlerine ekledi.

TPPD Tesisler ve Teknik Hizmetler Müdürü Zeki Çelebi de kalite kontrol aracı ile akaryakıtın tüm değerlerinin en ince ayrıntısına kadar ortaya koyulduğuna işaret etti. Uygulamanın önemli ve yararlı olacağını vurgulayan Çelebi, "Gerek tüketici gerek bayimize en kaliteli hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Aracımız sayesinde ile detaylı kontrolleri anında ve yerinde yapabileceğiz." dedi.

Kontrol aracında görevli uzman Faysal Selimoğlu, Silivri'deki istasyonda yaptıkları testlerin sonuçlarını açıkladı. Elde edilen bulguların kanun ve yönetmeliklere uygun olduğunu bildirdi.