At arabalı çocuk hırsızlar kamerada

Silivri'de at arabasıyla geldikleri bir evden elektrik kablosu ve tarihi eser niteliği taşıyan süs eşyası çalan çocuk hırsızlar, güvenlik kamerasına yakalandı.

At arabalı çocuk hırsızlar kamerada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, 19 Ağustos günü Silivri Mimar Sinan Mahallesi’nde yaşandı. Alınan bilgiye göre, mahalledeki bir evden 300 TL değerinde elektrik kablosu ve tarihi eser niteliği taşıyan süs eşyası çalınması olayına ilişkin Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Evin güvenlik kamera görüntüleri izlendiğinde hırsızlık olayını gerçekleştiren şahısların Çocuk Büro Amirliği tarafından çeşitli suçlardan haklarında işlem yapılan Y.D. ve B.T. isimli çocuklar olduğu tespit edildi. Olaydan bir gün sonra yakalanan şüpheliler, hırsızlık mallarını sanayi sitesi içerisinde bulunan bir hurda dükkanına sattıklarını söyledi. Bunun üzerine söz konu işyeri sahibine olay anlatılarak hırsızlık malları geri alındı. Gözaltına alınan çocuklar hakkında ise adli işlem yapıldı.

Hırsızlık anı güvenlik kamerasında

Öte yandan yaşanan hırsızlık olayı, evin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, iki çocuğun evin önüne at arabasıyla geldikleri görülüyor. Zanlılardan biri ilk olarak evin önünde gezerek etrafı kolaçan ediyor. Ardından çitlerin üzerinden atlayıp evin bahçesine giren zanlı, çaldığı malzemeleri de çitlerin üstünden yola atıyor. İki zanlı çaldıkları malzemeleri at arabasına yerleştirdikten sonra evin önünden uzaklaşıyor.