Ayakkabı içinde cezaevine uyuşturucu servisi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca narkotik köpeği VADİ ile birlikte yapılan operasyonlarda cezaevine sokulmak istenen ayakkabının içinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ayakkabı içinde cezaevine uyuşturucu servisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca; Cezaevlerinde yatmakta olan hükümlü ve tutuklulara gönderilen kargo paketleri içerisinde Cezaevlerine uyuşturucu madde sokulmasının önüne geçilmesi maksadıyla rutin kontroller yapıldı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Silivri Ceza İnfaz Kurumuna gelen kargo paketleri Silivri Cumhuriyet Savcısının talimatıyla kurum yetkilileri ve narkotik köpeği VADİ ile birlikte 27 Ekim 2015 günü denetime alındı.

Yapılan kontrolde 2 Numaralı Ceza İnfaz Kurumunda uyuşturucu madde suçundan yatmakta olan Y.E. ye ait pakete narkotik köpeği VADİ’nin tepki vermesi üzerine paket Cezaevi görevlileri ve paket sahibi huzurunda açılmış içerisinden bir çift ayakkabı çıktığı görüldü.


Narkotik köpeği VADİ’nin ayakkabıya tekrar tepki vermesi üzerine yapılan detaylı aramada; koyu kahverengi yarım bot tipindeki ayakkabının sağ ve sol teklerinin taban kısımlarının açılması neticesinde ayakkabı tabanına zulalanmış vaziyette (56) gr. esrar maddesi olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirildi.


Söz konusu maddenin ayakkabı tabanına yerleştirildikten sonra ayakkabı tabanının yanlardan tekrar dikilerek gizlenmeye çalışıldığı tespit edildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadeleye kararlılıkla devam edilmekte olup, ele geçirilen bu malzemelerle birlikte son bir yıl içerisinde yapılan operasyonlar sonucunda toplam (263,56 Kg.) Eroin ele geçirildi.