Baltalı saldırgan serbest bırakıldı, hayvanseverler ayağa kalktı!

Silivri'de sahipli bir köpek köy merasına girdi diye baltayla saldırıya uğradı. Başından ve vücudundan darbe alan köpek ağır yaralandı.

Baltalı saldırgan serbest bırakıldı, hayvanseverler ayağa kalktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin Büyükkılıçlı mahallesinde bulunan bir çiftliğe ait sahipli köpek, başına ve sırtına baltayla vurulması üzerine yaralandı. Ağır yaralanan köpek veteriner kliniğine götürülerek tedavi altına alındı. Olayın ardından köpeğin sahibi şikayetçi oldu. Jandarma tarafından gözaltına alınan zanlı C. A.’nın savcılığa sevkinin yapılmaması ve ifadesinin alınıp serbest bırakılması üzerine hayvanseverler yaşananlara tepki gösterdi. Silivri Hayvan Hakları Derneği ile Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği şahsın cezalandırılması için sürece müdahil oldu. Silivri Adliyesine gelen dernek yöneticileri ve avukatlar olayın savcılığa yansımadığını öğrendi. Büyükkılıçlı Jandarma Karakoluna giderek bilgi alan avukat Yalçın Çakır’a, dosyanın savcılığa intikal ettirileceği bilgisi verildi.

SİHAYDER Başkanı Şükran Sunç, Başkan Yardımcısı Murat Evcimen, Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği yöneticileri ile her iki derneğin üyeleri ve avukatları olayın yaşandığı Silivri’nin Büyükkılıçlı mahallesine giderek incelemelerde bulundu. Köpeğin sahibi Aysun Subaşı ile de görüşen dernek yöneticileri ve avukatlar ardından basın açıklaması yaptı.

SİHAYDER Başkanı Şükran Sunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda hayvanlara yönelik saldırıların arttığını belirterek, "Hayvanlarımız ve hayvan sahipleri yalnız değildir, hayvanlara karşı her türlü şiddete karşıyız. Biliyorsunuz son zamanlarda hayvanlara yönelik şiddet olayları arttı. Silivri’de de bunları görüyoruz, yaşıyoruz. Silivri’deki Sokak hayvanları sahipsiz ve yalnız değiller. Silivri’deki sahipli hayvanlarımız ve hayvan severler de yalnız değiller. Büyükkılıçlı mahallesinde yaşanan bu olaya biz de müdahil olarak suç duyurusunda bulunuyoruz. Her ne olursa olsun hayvanlara yönelik şiddete karşıyız. Gereğini yapacağız ve bu işin peşini bırakmayacağız. Bugün iki dernekte burada ve bu olayın takipçisidir. Kimse böyle bir olayın üstünü kapatamaz, buna izin vermeyiz. Bu vahşetin hesabı verilecek." dedi. Köpeğin sahibi Aysun Subaşı ise, köpeğinin arkadan balta darbesi aldığını dile getirerek, "Bu köpeğim, benim sürümü bekliyor. Ben hayvancılıkla uğraşıyorum. Karşı merada benim sürüler ile diğer sürü karşı karşıya geliyor. Köpeklerle kavga etmeye çalışıyorlar. O sürünün sahibi baltayla saldırıyor ve yaralıyor. Şüpheli şahıs hakkında ise suç duyurusunda bulundum. Köpeğimin hiç kimseye bir zararı olmamıştır." şeklinde konuştu.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada da “Dernek yöneticilerimiz, Silivri Hayvan Hakları Derneği ile birlikte bugün olayın yaşandığı Silivri Büyükkılıçlı Mahallesi’nde incelemelere katıldı ve köpeğin sahibi ile görüşüldü. Kara adlı köpeğin agresif tavırlar sergilemediği, yaşadığı travmaya rağmen son derece uyumlu, sevecen ve sakin bir köpek olduğunu gördük. Meraya girdiği için saldırıya uğrayan Kara adlı canımız yaşanan bu vahşi olay esnasında baltayla başından bir ve sırtından iki darbe almış. Sahibi olan Aysun Subaşı’nın veteriner teknikeri olması, bilinçli bir sağlıkçı olması bugün bu canımızın hayatta olmasında en önemli etken. Gerekli tıbbi müdahalelerin yapıldığı Kara adlı canımızın bugün hayati riskinin bulunmaması bu acı olayda yaşanan tek güzel gelişme. Olayın faili Jandarma karakolunda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış. Katil her koşulda katil, cani her yerde canidir. Kara’ya bunu yapan cani bugün Silivri’de elinde baltayla serbestçe dolaşıyor ve Silivri’deki sokak hayvanları için tehdit olmaya devam ediyor. Muhtemelen mevcut yasalara güvenerek ceza da almayacağını düşünüyor. Bizler Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği ile Silivri Hayvan Hakları Derneği olarak bu olayın peşini asla bırakmayacağız. Türk halkının vicdanını derinden yaralamış olan bu olayın faili hakkında yetkili makamları ivedilikle harekete geçmeye çağırıyoruz. Her iki dernekte bu hukuki sürece müdahil olacak. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki sokak hayvanlarına yapılan bu zulmün cezasız kalmasına bizler asla müsaade etmeyeceğiz. Olayla ilgili gelişmeleri süreç içerisinde kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.” denildi.

Şüpheli C. A.'nın, daha önce yapılan şikayet üzerine jandarma karakoluna davet edilerek ifadesinin alındığı ve ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Olayın sosyal medyada yer almasının ardından başta Anadolu Ajansı olmak üzere bir çok ulusal yayın kuruluşu vahşeti gündemine taşırken, Avrupa’da faaliyet gösteren Europe: Stop The Halocaust On Your Stray Dogs (Avrupa: Sokak köpeklerine uygulanan soykırımı durdurun!) platformu da Avrupa basınına ve takipçilerine Silivri’de yaşanan vahşet haberini İngilizce olarak servis etti.