Banka ATM'sine kopyalama cihazı yerleştirildi

Silivri'de bir bankanın ATM'sinde işlem yapan Selim A. isimli bir vatandaş, kart bilgilerini kopyalamak amacıyla yerleştirilmiş kopyalama aparatı buldu. Kartını iptal ettiren Selim A., polis memurlarına haber verdi.

Banka ATM'sine kopyalama cihazı yerleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgilere göre; Cumartesi günü bir banka şubesinin ATM’sini kullanan Selim A. isimli bir vatandaşın kartı, kart haznesinde sıkışıp kaldı. Cihazın yerinden sökülmesiyle birlikte durumu anlayan Selim A., polis memurlarına ve banka görevlilerine haber verdi. Olayı anlatan Selim A., “Para çekmek için bankanın ATM’sine geldim. Kartı ATM’nin içerisine verdikten sonra kart yerinden çıkarken zorlandı. Zorlanınca kartta bir titreme oldu ve elimi cihaza attım. Yapıştırıcı soğuktan saldı kendini ve kopyalama cihazı yerinden söküldü. Durumu anladım ve bankanın görevlileriyle birlikte polise haber verdim. Ardından da kartımı iptal ettirdim” dedi.

Polis bankamatik içerisinde bulunan güvenlik kamerasından, kopyalama cihazını yerleştiren zanlıyı tespit etmek için çalışma başlattı. ATM’den sökülen kart kopyalama cihazının üzerindeki parmak izleri incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.