Boğulan genç hayata döndü

Silivri Gümüşyaka plajında ailesiyle birlikte denize giren Kemal T. (19), akıntıya kapılarak boğuldu. Baygın halde plaja çıkarılan genç, kalp masajıyla tekrar hayata döndü.

Boğulan genç hayata döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Gümüşyaka plajında ailesiyle birlikte denize giren Kemal T. (19), akıntıya kapılarak boğuldu. Baygın halde plaja çıkarılan genç, kalp masajıyla tekrar hayata döndü. 

Ailesiyle birlikte Bağcılar'dan tatil için Silivri Gümüşyaka plajına gelen 19 yaşındaki Kemal T. açıldığı denize akıntıya kapılınca ölümden döndü. Saat 17.00 sıralarında yaşanan olay şöyle gelişti:

Kemal T., ailesiyle birlikte denize girdi. Bir süre sonra boyunu geçecek kadar açıldı. Akıntı olması nedeniyle geri dönmekte zorlandı ve ailesine seslenerek yardım istedi. Eniştesi yardımına gitti fakat paniklediği için eniştesine sarılınca ikisi de boğulmaya başladı. Kemal'in sarılmasından kurtulan enişte tekrar geri dönmeye çalıştı. Bu sırada yorgunluğu nedeniyle kendisi sesini duyuramazken, eşi yüzen vatandaşlardan çığlık atarak yardım istedi. Yaklaşık 30 metre mesafede bulunan Kıvanç Tolga Çalışan, Turan Demirpençe ve Aykut Berber isimli gençler, hemen yüzerek boğulmak üzere olan Kemal T.'ye yetişti.

Tolga ve Turan'ın baygın şekilde yetiştiği Kemal T., deniz seviyesinin alçaldığı noktada bekleyen vatandaşlara getirildi. Apar topar karaya çıkartılan genç, yaşlı bir adamın kalp masajıyla hayata döndürüldü. 

'HER ŞEY 3 DAKİKA SÜRDÜ'

Yardım çığlıklarını duyunca hemen yetişmeye çalıştıklarını belirten Turan Demirpençe ve Kıvanç Tolga Çalışan, "Bizim denize girdiğimiz bölge biraz daha sakindi. Yaklaşık 30 metre mesafemize yüzenler vardı. Sonra bayanın biri yardım istedi. İlk başta şak yapıyorlar sandık. Baktık yüzenlerden ses çıkmıyor, sadece bayan bağırıyor, hemen yüzerek yetiştik. Biz giderken zaten çırpınıyordu. Tam ulaştığımızda ise artık tepki vermiyordu. Bayılmıştı. Bizim de ayaklarımız değmiyordu, oldukça derindeydik. 2 metreyi geçkindi. Yüzerek bizi bekleyenlere ulaştırdık. Hemen kaldırarak karaya çıkartıldı." diyerek kurtarma anını anlattılar.

Kısa sürede Kemal T.'nin yardımına koşan gençler, tüm bu olanların yaklaşık 3 dakika sürdüğünü ifade ettiler. 

Öte yandan, aynı aileden genç bir kız daha boğulma tehlikesi geçirirken, onu da Aykut Berber isimli şahıs kurtararak karaya çıkmasına yardımcı oldu. 

KALP MASAJIYLA HAYATA DÖNDÜ

Plajda yere yatırılan 19 yaşındaki gence ilk müdahale vatandaşlar tarafından kapıldı. Sağ tarafına yatırılarak ayakları havaya kaldırılan gence, aynı zamanda kalp masajı yapıldı. Yuttuğu deniz suyunu kusarak atan Kemal T., bir süre sonra nefes almaya başladı.

Boğulan gencin hayata döndürülme sırasındaki müdahale şekline bazı vatandaşlar da tepki göstererek, "yanlış yöntem yapıyorsunuz, kalbinin durduğunu anlamadan kalp masajı olmaz" serzenişinde bulundu. 

15 dakika sonra sağlık ekipleri de bölgeye gelerek genci hastaneye kaldırdı. Geç gelmeleri nedeniyle sağlık görevlilerine tepki gösterildi. 

DUA ETTİLER

Gencin hayata dönmesi için çevredeki vatandaşların ellerini açarak dua ettikleri görüldü. Gencin ablası olduğunu belirten kadın, "Kardeşimi kurtaranlardan Allah razı olsun. Ne yapacağımızı bilemedik. Şuan hala şoktayız. Bağcılar'dan geldik, denize girip gidecektik. Allah herkesten razı olsun" şeklinde konuştu.