Büyükçavuşlu'da 'kaçak' operasyonu

Kocaeli'nden belgesiz ve küpesiz kaçak yollarla getirildiği tespit edilen 13 büyükbaş hayvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce yakalanıp mezbahada kesildi.

Büyükçavuşlu'da 'kaçak' operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükkılıçlı Jandarma Komutanlığının ihbarı üzerine harekete geçen Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri büyükbaş hayvanların yakalanmasıyla ilgili çalışma başlattı.

Silivri’nin Büyükçavuşlu Mahallesinde bulunan işletmeye ulaşan ekipler yaptıkları incelemede Bakanlıkça uygun belgeler olmadan 13(Onüç) Büyükbaş hayvanın Kocaeli İli Odunpazarı İlçesinden getirildiği tespit etti. Büyükbaş hayvanlar “Bulaşıcı Hayvan Hastalıkları ile Mücadelede Uygulanacak Genel Hükümlere İlişkin Yönetmelikte belirtilen hükümler gereğince Kesimhanede kesilerek, hayvan sahibine 5996 sayılı kanunun gereği; Bakanlıkça getirilen yasaklama ve kısıtlamalara uymadığından idari para cezası verildi.
Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli yaptığı açıklamada “İlçe Müdürlüğünce Anadolu’dan Avrupa’ya geçiş izni olmayan hayvanlara asla müsaade edilmeyeceği bildirilmiştir. Kontroller tüm ahırlarda ve meralarda devam etmektedir. Kurban pazarlarına dişi hayvan girişinin de olmayacağı bilinmelidir. Yaşı tutmayan ve kurban vasfını taşımadığı tespit edilen hayvanlarda kurban pazarına kabul edilmeyecektir. Kurbanda kesilen hayvanlarında küpelerinin bir an önce İlçe Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedi”dedi.