Dolandırıcıya Silivri'de Suçüstü

'Çocuğum böbrek hastası. 3 ay ömrü kaldı' diyerek vatandaşlardan para topladığı iddia edilen Yaşar A., Silivri'de yapılan operasyonla yakalandı.

Dolandırıcıya Silivri'de Suçüstü

Kasaba Gazetesi'nin özel haberi

"Çocuğum böbrek hastası. 3 ay ömrü kaldı" diyerek vatandaşlardan para topladığı iddia edilen Yaşar A., Silivri'de yapılan operasyonla yakalandı. 

Facebook ve twitter gibi sosyal medya siteleri üzerinden vatandaşlara ulaşıp "para toplayan" bir dolandırıcılık şebekesi, cumartesi günü Silivri'de yapılan operasyonla deşifre edildi. "Çocuğum böbrek hastası. 3 ay ömrü kaldı. Allah rızası için yardım edin" diyerek vatandaşları kandıran ve paralarını alan dolandırıcılar, son girişiminde yakayı ele verdi.   

Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti:

Silivri'de Kadir Koç isimli vatandaşı kendilerine kurban etmeye çalışan Yaşar A. adlı kişi, önce facebook üzerinden irtibata geçti, ardından telefonla görüşmeye başladı. Silivrili Kadir Koç, yardım edeceğini söyleyerek şahısı oyaladı. Bu arada araştırmalar yaparak hastanın gerçek olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. Bir arkadaşı tarafından 'dolandırıcı' uyarısıyla karşılaşınca, bu defa polislere yakalatmak için harekete geçti.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Kadir Koç, hem şikayetçi oldu hem de durumu ihbar etti. Aynı zamanda telefonda görüştüğü Yaşar A. ile Kipa AVM önünde buluşmak için 10 Ocak Cumartesi günü saat 11.00'da sözleşti. 1 saat öncesinde polise giden Koç, hiçbir şey yokmuş gibi Kipa AVM'nin önüne gelerek dolandırıcıyla buluştu. Kısa süreli sohbetin ardından sivil polis ekipleri devreye girerek Yaşar A.'yı yakaladı. 

'YAŞAR YAVUZ' DİYE TANITIYOR

Gözaltına alınan şahsın, yardım yapacak kişilere kendini "Yaşar Yavuz" olarak tanıttığı öğrenildi. Üzerinden ise Yaşar A. ismine kayıtlı kimlik çıkarken, gerçek isminin de bu olduğu belirtildi. Dolandırıcıyı yakalatan Kadir Koç, "Bu kişi bana kendini Yaşar Yavuz olarak tanıttı. Ama ismi farklıymış" dedi.   

ÇOCUKLARINI KAYBETMİŞ AİLELERİ TERCİH EDİYOR

Dolandırıcının, kendisine kurban seçmek için en çok kanser hastası aileleri tercih ettiği belirtildi. Daha önce başından sağlık sorunu geçen aileleri kolayca kandırdığı öğrenilen dolandırıcının, emniyet müdürlüğünde suçunu itiraf ettiği kaydedildi.

Banka hesapları incelemeye alınan şahıs için polis araştırma başlattı. 

KOÇ: İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ ENGELLİYORLAR

Yaşadıklarını KASABA'ya anlatan Kadir Koç, bu olayın takipçisi olacağını bildirdi. "İnsanlar iyi niyetlerinden dolayı dolandırılıyor" diyen Koç, ihtiyaç sahibi gerçek kişilerin bu şekilde mağdur edildiğini söyledi. Vatandaşları uyaran Koç, "Gerçek ihtiyacı olan insanlar bu şekilde engelleniyor. Bu durumun beni çok rahatsız etti. Sonuna kadar takipçisi olacağım ve şikayetçiyim. Silivri halkı lütfen dikkat etsin" diye konuştu.