Ehliyetsiz, Sarhoş Sürücü Doktoru Öldürüp Serbest Kaldı

Aşırı hızla karşı şeride geçip çarptığı araçta bir doktorun ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına neden olan, 101 promil alkollü çıkan ve ehliyeti bulunmayan sürücü, serbest bırakıldı.

Ehliyetsiz, Sarhoş Sürücü Doktoru Öldürüp Serbest Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evlİ ve iki çocuk babası Pratisyen Hekim Erdal Taner'in (42) içinde üç arkadaşı da bulunan aracı, 19 Aralık 2015'te, Çatalca'dan dönerken, virajı alamayıp hızla kendi şeridine geçen bir otomobille çarpıştı. Taner öldü, 3 arkadaşı yaralandı. Kazaya yol açmakla suçlanan ve kendisi de yaralanan lokanta çalışanı Yılmaz Alfat (40), ehliyetsiz ve 101 promil alkollü çıkmasına rağmen, sulh ceza hâkimliğince serbest bırakıldı. Alfat hakkında 22.5 yıl hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
'EHLİYETİM YOK, ÇÜNKÜ...'
Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada sanık Alfat, aşırı hızlı olmadığını, karşı taraftan gelen aracın uzun farlarının yandığını, yolun sağına kaçtığını ancak diğer aracın hızla gelip kendi aracına çarptığını iddia etti ve "Kusurum yok" dedi. Kendi aracının karşı şeritte olduğuna yönelik kaza tutanağının doğru olmadığını da ileri süren Alfat, "Ben 101 promil alkollü çıktım, karşı taraf 168. Köyden çıkmıyoruz. Bu nedenle ehliyet almadım. Traktör ya da köye gidip gelirken araç kullanabiliyorum" diye ifade verdi.
'KAÇACAK YERİMİZ YOKTU'
Kazada, ölen Erdal Taner'in yanında oturduğunu söyleyen Sait Ersan Büyükakçam ise şu ifadeyi verdi: "Karşı taraftan bir aracın süratle üzerimize geldiğini Erdal söyledi. Ancak derin şarampoller nedeniyle yolun sağına ya da soluna kaçma şansımız yoktu. Sanıkla aynı ambulansta hastaneye gittik. Görevlilere aşırı alkollü olduğunu, ona göre ilaç verilmesini söyledi. Uzun farlarımız yanmıyordu."
Diğer yaralılar Erdal Şeker ile Sabahattin Akyüz de sanıktan şikâyetçi oldu. Mahkeme sanığın tutuklu yargılanması talebini reddederek, kaza yerinde keşif yapılması kararıyla duruşmayı erteledi.