Fiber Optik kablo hırsızlığına 45 gözaltı

İstanbul'da yer altındaki fiber optik kabloların çalınmasına ilişkin 45 kişi gözaltına alındı. Hırsızların işçi giysileri giyerek sözde elektrik arızası çalışması yaptığı anlar, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Fiber Optik kablo hırsızlığına 45 gözaltı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’da yer altındaki fiber optik kabloların çalınmasına ilişkin 45 kişi gözaltına alındı. Hırsızların işçi giysileri giyerek sözde elektrik arızası çalışması yaptığı anlar, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

 

İstanbul genelinde internet kesintileri üzerine Türk Telekom, gelen şikayetleri değerlendirerek, internet kesintilerini olduğu adreslere gitti. Telekom teknisyenleri, fiber optik kablolarının kesilerek çalındığını fark etmesi üzerine durumu İstanbul Emniyeti'ne bildirdi. Kabloların çalınma olayını araştıran ekipleri, araştırmalar neticesinde İstanbul, Ankara ve Bartın’da yaptığı operasyonla 1’i kadın 45 kişiyi gözaltına aldı.

 

ÇALIŞMA SÜSÜ BAHANESİYLE KABLO HIRSIZLIĞI

 

Şahısların geceleri kendilerine işçi süsü vererek hırsızlık yaptıkları öğrenildi. Kablosunu çalacakları yerlere “çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” tabelası yerleştiren şahısların daha sonra rögar kapaklarını açarak hırsızlık yaptıkları belirtildi. Girdikleri tünellerde elektrikli testere ile kestikleri kabloları kamyonla çekerek çalan hırsızların bu yöntemle 31 yerden kablo çaldıkları öğrenildi.

 

31 OLAYDA BİR MİLYON 500 BİN TL DEĞERİNDE KABLO ÇALDILAR

 

Rögar kapaklarını açarak fiber optik kablo çalan şüphelilerin, şimdiye kadar 31 hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri ve bir milyon 500 bin TL değerinde kablo kestikleri ortaya çıktı. Polis, şüphelilerin olayda kullandıkları 5 kamyon, işçi yeleği, duba, elektrikli testereye, telsizlere, kablo makasına ve çalınan kablolara el koydu.

 

45 KİŞİDEN 32’Sİ SABIKALI ÇIKTI

 

Çete liderleri olduğu ileri sürülen Sabri A., Murat., Şaban A.’nın daha önce taşeron firmalarda işçi olarak çalıştıkları iddia edildi. Gözaltına alınan 45 kişiden 32’sinin ise çeşitli suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi. Polisin İstanbul, Ankara ve Bartın’a düzenlediği operasyonla yakalanan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul adliyesine sevk edildi.

 

Öte yandan, hırsızların kabloları hangi yöntemle çaldıkları, kabloları kamyonla nasıl çektikleri de güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.