Helikopter Destekli Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul merkezli 5 ilde uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.

Helikopter Destekli Uyuşturucu Operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma başlatmıştı. Çalışma kapsamında uyuşturucu satıcılığı ve kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheliler tespit edilerek takibe alındı. Yaklaşık 2 yıl süren teknik ve fiziki ardından şüphelilere yönelik operasyon kararı alındı.
20 şüpheli gözaltına alındı
Ankara, Antalya, Edirne ve İzmir ile birlikte İstanbul’un Beylikdüzü, Esenler, Esenyurt, Fatih, Silivri ve Tuzla ilçelerinde belirlenen 40 adrese helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 16’ı İstanbul’dan olmak üzere 20 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda ise 4 tabanca ve yaklaşık 1 kilo esrar ele geçirildi.
Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Polis Helikopterinin de destek verdiği operasyonda, gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyette işlemleri devam eden şüphelilerin büyük çapta uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edildi.