İnsan Kaçakçılığına Jandarma 'Dur' dedi

Silivri'de jandarmanın dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobilde Suriyeli 4 göçmen ile Irak uyruklu insan taciri yakalandı.

İnsan Kaçakçılığına Jandarma 'Dur' dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de jandarmanın dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobilde Suriyeli 4 göçmen ile Irak uyruklu insan taciri yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler TEM Otoyolu’nda şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayan araç içerisindeki 5 kişi bir süre kaçtıktan sonra aracı bırakarak yaya olarak kaçmak istedi. Jandarma ekiplerinin çalışması sonucunda kaçan 5 şahıs yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 4’ünün Suriyeli kaçak göçmen, diğer şüphelinin Iraklı bir insan taciri olduğu tespit edildi. İfadeleri alınan göçmenler, Irak uyruklu E.I.’ya kendilerini yurt dışına çıkarması karşılığında kişi başı 5 bin dolar verdiklerini ifade etti. Göçmenleri, Avrupa ülkelerine sevkiyat yapan TIR’ların kasalarına bindirerek sınır dışına çıkarmayı planladığı iddia edilen Irak uyruklu E.I. sevk edildiği mahkemece hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan göçmenler ise sığınma kamplarına yerleştirildi.