İşte trafik canavarının bayram bilançosu

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, '3 Ekim'den itibaren yola çıkan tatilcilerin karıştıkları kaza haberleri ile yollar adeta kan gölüne döndü. Trafik canavarı yine iş başında idi. Son 9 Kurban bayramında ortalama günlük 17 kişi hayatını kaybetti' dedi.

İşte trafik canavarının bayram bilançosu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yaptığı yazılı açıklamada Kurban Bayramı arifesi ve sonrasındaki ilk 3 Günlük tatilin bilançosunun ağır olduğunu, bayrama değil son sürat ölüme gaz basıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Binlerce insan bulundukları şehirlerden uzaklaşarak bayram ziyareti ve tatil yapmak için yola çıktı. 3 Ekim’den itibaren yola çıkan tatilcilerin karıştıkları kaza haberleri ile yollar adeta kan gölüne döndü. Yani trafik canavarı yine iş başında idi. Son 9 Kurban bayramında ortalama günlük 17 kişi hayatını kaybetti. Sürücüleri uyarıyorum. Kurallara harfiyen uyun, uykusuz ve yorgun asla yola çıkmayınız. En önemlisi metrolojinin uyarılarını mutlaka dikkate alınız” ifadelerini kullandı.

“YAŞANAN AÇILARDAN DERS ALINMIYOR”
Geçen yıl 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince alınan tüm tedbirlere rağmen meydana gelen kazalarda 137 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Palandöken, “Bu yıl tatil süresi yarı yarıya kısalmasına rağmen şuana kadar Antalya, Manisa, Konya, İzmir, Kayseri, İstanbul, Ankara, Bolu, Eskişehir, Zonguldak, Kırıkkale, Kırşehir, Şanlıurfa, Mersin, Sakarya, Samsun, Ağrı, Aksaray, Bingöl, Çorum ve Sivas’ta meydana gelen kazalarda 4 günde 68 kişi hayatını kaybederken 367 kişi de yaralandı. Bu bayramda da günlük 17 kişi hayatını kaybetti. Normalde günde 12 kişi hayatını kaybederken bu bayramda günlük ortalama 17 kişi hayatını kaybetti. Bu rakamlar tabi ki sadece olay yerinde hayatını kaybedenlere aittir. Birde ağır yaralı olarak hastanelere kaldırılanların vefat ettiklerini düşünürsek bu rakamlar daha da çok artmaktadır. Bu da kazaların bayramlarda tüm tedbirlere rağmen yüzde yüz arttığını göstermektedir. Bilançonun ağır olması bayramlarında neşesini kaçırıyor. Meydana gelen kazaların en büyük sebebi ise aşırı hız, yolu tanımamak ve kurallara uymamak olarak görülüyor. Yani halen yaşanan açılardan ders almıyoruz” diye konuştu.