İTO Başkanı Çağlar'ın cenaze töreni

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanısıra...

İTO Başkanı Çağlar'ın cenaze töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın yanısıra çok sayıda siyasi isim ve işadamı katıldı.

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nden kaldırıldı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanatçı Orhan Gencebay ile Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanısıra çok sayıda siyasi isim ve işadamı katıldı.

“Şimdi ona karşı son görevimizi yerine getireceğiz”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, ”Partimizin kurucularından, değerli dostumuz ve Ak Parti davasının neferlerinden birisiydi İbrahim Bey, her şeyden önce dostumuzdu güzel insandı. Bu vakitsiz ölümü hepimizi çok derinden üzdü. Ben buradan kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Allah mekânını cennet etsin. Şimdi ona karşı son görevimizi yerine getireceğiz. Çok üzgünüz, söyleyecek fazla bir şey yok” diyerek duygularını ifade etti.

“Kurucu üyemize son görevimizi yapıyoruz”

Eski Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, “Kaliteli ve dürüst bir insandı. Arkadaşımız, dostumuzdu. Örnek olabilecek çok fazla davranışta bulundu. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Kurucu üyemize son görevimizi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ailesiyle görüştüğümde bana böyle bir şey söylemediler”

Sanatçı Orhan Gencebay ise “İnsanlar için çok çalışan hepimizin çok sevdiği bir kardeşimizdi. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok erken göçtü. Rabbimin dediği olur şüphesiz. Allah gani gani rahmet eylesin. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar diliyorum, ülkemize sabırlar diliyorum” dedi.

Gencebay, ihmal iddialarına ilişkin “Ailesiyle görüştüğümde bana böyle birşey söylemediler. Bugün sürpriz oldu. Hiç beklenmedik birşey oldu. Aniden olan birşey. Şimdi yorum yapmak istemiyorum. Hastaneye gidiliyor. Ama yinede kimseye birşey söylemek doğru değil. Ama hastaneye gittiğinde herhangi bir teşhis koyamamışlar. Birşeyin olmadığını söylemişler. Bu da bir görüştür, o an da belki yoktur. Birşey diyemiyorum. Son derece üzülüyorum. Hepimiz son derece üzgünüz. Başımız sağolsun” şeklinde konuştu.