Jandarma hırsızlara göz açtırmıyor

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Hırsızlık olayları ile mücadeleye kararlı bir şekilde devam ediyor. Son olarak 12 Mayıs'ta 111 Faili meçhul olayların aydınlatıldığı operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişi Adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Jandarma hırsızlara göz açtırmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, son dönemlerde Silivri’de hırsızlık olaylarının artış göstermesi üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararıyla 12 Mayıs’ta Silivri, Avcılar, Esenyurt ve Küçükçekmece’de tespit edilen adreslerde 111 failli meçhul olayın aydınlatıldığı eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, ele geçirilen 4 şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Aynı örgüt ile birlikte hareket eden ve operasyon esnasında ele geçirilemeyen 18 adet yakalama kararı,5 Adet hırsızlık olayından sabıkalı Organize Suç Örgütü Üyesi E.K,  yapılan araştırma ve takip neticesinde Avcılar’da bulunan bir hurdacıda çalıntı malzemeleri satmaya çalışırken yakalandı.

Yakalanan şahıs ile birlikte yanında bulunan araç ve çalıntı olduğu tespit edilen (8) adet matkap, kaynak makinesi, taşlama makinesi ve bakır elde etmede kullanılan kablolar ele geçirildi.

Yakalanan şahıs “Organize Suç/Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Konut Dokunulmazlığını İhlal Etmek, Mala Zarar Vermek, Otodan Hırsızlık, Bina İçerisinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, İşyerinden Hırsızlık”  suçlarından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

Hırsızlık olaylarına karıştıkları ileri sürülen şüpheliler İ.G, B.K, G.C ve G.K'nın yakalanması için de çalışmaların sürdüğü ifade edildi.