Jandarmadan fuhuş çetesine operasyon

Silivri'de İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda yabancı kadınlar kullanarak, fuhuş yaptıran çete çökertildi.

Jandarmadan fuhuş çetesine operasyon
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşlar tarafından Silivri İlçesi Değirmenköy ve Gümüşyaka mahallelerinde bulunan bazı otellerde organize bir suç örgütü tarafından yabancı uyruklu kadınlar kullanılarak
“İnsan Ticareti, Fuhşa Teşvik ve Aracılık” suçlarının işlendiği yönünde yoğun ihbar gelince jandarma harekete geçti. İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen özel ekip tarafından 6 ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde fuhuş yaptırılan oteller ve bu suçu işleyen organize suç örgütü üyeleri tespit etti. Jandarma ekipleri gece geç saatlerde biri Silivri Değirmenköy diğeri Gümüşyaka Mahallesinde bulunan toplam iki otele özel eğitimli köpeklerle operasyon düzenledi. Burada yapılan kontrollerde; biri organize suç örgütü lideri olan 5 şüpheli şahıs, 2 aranan şahıs ile 23 yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplam 30 şahıs yakalanmış, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet sahte nüfus cüzdanı ile bol miktarda uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonla, zorla alıkonulan 3 yabancı uyruklu kadın ile birlikte diğer yabancı uyruklu kadınlar da organize suç örgütünün elinden kurtarılarak haklarında sınır dışı işlemlerinin yapılmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Jandarmadan yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan dördü “İnsan Ticareti, Fuhşa Teşvik ve Aracılık” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.