Jandarmadan Zehir Tacirlerine Operasyon

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 5 ilçede uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen zehir tacirlerine operasyon düzenledi.

Jandarmadan Zehir Tacirlerine Operasyon
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan eş zamanlı operasyonlarla, 3’ü kadın 23 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca; Silivri başta olmak üzere 5 ilçede (Silivri, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Büyükçekmece) uyuşturucu satışı yapan bir çete olduğu ihbarı alındı. İhbar üzerine çalışma başlatan Jandarma ekipleri, yaklaşık 2 ay süren fiziki takip neticesinde kalabalık bir grubun söz konusu ilçelerde yüzlerce kişiye uyuşturucu satışı yaptığını tespit etti.

Torbacılar tek tek yakalandı

Uyuşturucu madde satışı yapan ve torbacı diye tabir edilen şahısların yerleri tespit edildi. Torbacıları düzenlenen operasyonlarla gözaltına alan jandarma ekipleri örgütün başını çeken şahısların ise Silivri’de ikamet eden K.P. ve sevgilisi D.Y. olduğu belirledi. İkilinin, uyuşturucuları ilk olarak İ.U. isimli bir şahıstan temin ettikleri, sonrasında aralarında çıkan bir uyuşmazlık sonucu uyuşturucuyu “Kral Enişte” lakaplı M.U. liderliğindeki bir suç örgütünden temin ettikleri saptandı.

İş yerlerini paravan olarak kullanmışlar

Operasyon için düğmeye basan Jandarma ekipleri, şahısların ikamet adreslerine ve kafe, cay ocağı, nalbur gibi iş yerlerine eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında, çok sayıda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca, çok sayıda cep telefonu ile uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi ele geçirildi.

Yakalanan 3’ü kadın 23 şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.