O otobüste Silivri'den olanlar da vardı

Çorum'un Osmancık ilçesinde emniyet şeridinde park halinde bulunan yabancı uyruklu tır'a bir yolcu otobüsünün çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 13 kişi hayatını kaybederken 20 kişi yaralandı. Çerkezköy'den kalkan otobüste Silivri'de ikamet eden Tokatlı vatandaşların da olduğu öğrenildi.

O otobüste Silivri'den olanlar da vardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaza, Tosya-Osmancık karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre İstanbul’dan Tokat’a gittiği öğrenilen yolcu otobüsü Kesikkaya bölgesinde arızalanan Gürcistan plakalı çelik yüklü tır’a arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle yolcu otobüsü ve tır alev aldı. Meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybederken 20 kişi de yaralandı. Osmancık Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların isimle şunlar:

"Hiranur Güngör, Nesrin Özçiftçi, Emrah Demir, Zehre Turan, Hediye Kuriyeva, Fazilet Karayaz, Fatma Akarsu, Fındık Karatağ, Musa Çoşkun, Emine Güngör, İzzet Gül, Gülten Kafadar, Mehmet Şerif, İlknur Döner, Arzu Uslu, Kerime Turan, Hulusi Kaplan, Serhat Varol, Dursun Koca ve Mürsel Çakır." Bu yaralılardan bir kısmının ileri tetkik ve tedavi için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Kazanın duyulmasının ardından Çorum Valisi Necmettin Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Osmancık Kaymakam Vekili Emre Çiftci ile olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı da Osmancık Devlet Hastanesine giderek, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Bu arada kazayla ilgili Çorum Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İstanbul-Samsun D100 kara yolunda saat 05.35 sıralarında Tosya-Osmancık istikametine doğru yolun emniyet şeridine park etmiş haldeki tıra yolcu otobüsünün arkadan çarpması sonucu ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Olayla ilgili adli soruşturma devam etmekte olup soruşturmanın tamamlanmasına müteakiben diğer gelişmeler paylaşılacaktır."

SİLİVRİ TOKATLILAR DERNEĞİ OLAY YERİNE GİDİYOR

Kazayla ilgili olarak açıklama yapan Silivri Tokatlılar Derneği Başkanı Ali Vural “Kazayı sabah saatlerinde üzülerek öğrendik. Çerkezköy’den Sulusaray’a gitmek üzere yola çıkan yolcu otobüsü Osmancık’ta kaza yapmış, maalesef ki 13 hemşerimizin vefat ettiğini öğrendik. Kazayı haber alır almaz Silivri Belediyesinden bir araç tahsis edilerek kazada ölen ve yaralanan hemşerilerimizin yakınları ile birlikte Osmancık’a hareket ettik. Yaralı hemşerilerimizi hastanede ziyaret ederek ihtiyaçlarının karşılanması noktasında elimizden geleni yapacağız. Oradan da Sulusaray’a geçerek cenaze defin işlemleri için çalışacağız. Kazada hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifa yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi.