Savcılık detayları açıkladı

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından yapılan basın açıklamasında, Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın intiharına dair detaylar paylaşıldı.

Savcılık detayları açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş imzalı yapılan açıklamada, Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intiharına dair detaylar paylaşıldı.

Yazılı olarak yapılan açıklama şu şekilde:

“Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın 31.07.2017 tarihinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasındaki makam odasında saat 10.40'da ölü vaziyette bulunması olayına ilişkin olarak; Cumhuriyet Başsavcılığımıza olayın saat 10.57'de ihbar edilmesi üzerine derhal Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ile olay mahalline gidilmiş, olay yerinin güvenliği sağlanmış, olayın tahkiki için acil ve gerekli önlemler alınmıştır.

Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde; Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın, makam odasındaki koltuğunda oturur vaziyette olduğu, başında ateşli silah yarası ve koltuğunun yanında zeminde beylik tabancası olduğu görülmüştür. Müdür Hakan Çalışkan'ın 31.07.2017 saat 01.10 civarında istirahat etmek üzere makam odasına geçtiği, saat 10.30 civarlarında özel kalem personeli tarafından önce telefon ile arandığı, telefonlara cevap vermemesi üzerine makam odasına girildiği, hareketsiz ve başından yaralı olduğunun görülmesi üzerine sağlık ekiplerine haber verildiği ex olduğu anlaşılınca sıralı Amirlere ve Başsavcılığımıza haber verildiği tespit ve müşahede edilmiştir.

Başsavcılığımızca, olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte olay mahallinde gerekli delil tespitleri ve incelemeler yapılmış, adli yönden önem arz eden herhangi bir şüpheli duruma rastlanmamış, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp Doktoru ile Adli Muayene işlemleri icra edilmiş ve cenazesi sistematik otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiştir.

Olayla ilgili olarak başlatılan Adli Soruşturma titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir.

Silivri halkına, Mesai arkadaşlarına ve Kederli Ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz.”