Silivri'de DHKPC operasyonu

Jandarma ekiplerinin Silivri'de düzenlediği operasyonda, terör örgütü DHKP-C' nin en son lideri konumundaki ve halen genel sekreteri olan H.F.T.'yi evinde barındırdığı tespit edilen zanlı yakalandı. Operasyon anı jandarma kamerasıyla görüntülendi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Silivri'de DHKPC operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alınan bilgiye göre İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü DHKP-C üyesi bir kişinin Silivri kırsalında saklandığı yönünde istihbarı bilgiye ulaştı. Yapılan istihbarı çalışmalar ve fiziki takip sonucu söz konusu şahsın Silivri’de faaliyet gösteren bir iş yerinde bulunduğu tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri belirlenen adrese dün operasyon düzenlendi. Operasyonda “terör örgütüne üye olmak” suçundan aranan E.Ö. gözaltına alındı. Operasyon anı jandarma kamerasıyla da saniye saniye görüntülendi.

Gözaltına alınan zanlının yapılan sorgulamasında DHKP-C’ nin en son lideri konumundaki ve halen genel sekreteri olan H.F.T.’yi evinde barındırdığı, yakalanmamak için sürekli change araç kullandığı ve örgüte maddi destek sağladığı tespit edildi. İşlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen zanlı, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.