Tele dolandırıcı yakalandı

Geçtiğimiz Ocak ayında telefonda kendisini Polis olarak tanıtarak 60 yaşındaki yaşlı bir adamın 135 bin lirasının dolandıran şüpheli Silivri Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Kartal'da yakalandı.

Tele dolandırıcı yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevredeki işyerlerine ait kamera görüntülerini inceleyen Silivri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri uzun araştırmalar sonunda şüphelinin kimliğine ulaştı.Yapılan takip sonucunda İstanbul Kartal’da gözaltına alınan A.D.,Silivri Emniyet Müdürlüğüne getirildi.İfadesi alınan şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay şöyle gelişmişti;

Geçtiğimiz Ocak ayında kızının yanına misafir olarak ve isminin açıklanmasını istemeyen 60 yaşındaki emekli vatandaşı, emniyetten aradığını söyleyen bir kişi, "Bankadaki hesaplarının teröristler tarafından kullanıldığını, hemen bankaya gidip ne kadar parası varsa kendilerine vermesini, bu şekilde teröristleri yakalayacaklarını" söyledi. Dolandırıcıların telefonda kendisine ait tüm bilgileri bir bir sıraladığı bu sebeple hiç şüphelenmediğini belirten yaşlı adam, Silivri’de şubesi bulunan bankaya giderek 135 bin lirasını çekti. Telefonla kendisini yönlendiren dolandırıcı, yaşlı adamı Eski devlet hastanesi civarına yönlendirerek ara sokağa girmesini sağladı. Dolandırıcı yaşlı adama “Askerlik şubesi civarında görevli birinin gelecek parayı ona teslim edersin” demesi üzerine yanına gelen şahsa bankadan çekmiş olduğu 135 bin lirayı teslim etti. Bir müddet sonra telefonu kapatan dolandırıcı ve parayı teslim alan şahıs sırra kadem basarak ortadan kayboldu. Dolandırıldığını anlayan yaşlı adam Silivri Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.