Telefonla 35 bin lirasını dolandırdılar

Yapılan tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcılığı olaylarının önüne geçilemiyor. Son olarak Silivri Selimpaşa'da inşaat işçisinin nakit para ve eşine ait ziynet eşyalarını dolandıran şahıslar kayıplara karıştı.

Telefonla 35 bin lirasını dolandırdılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcılığı olaylarının önüne geçilemiyor. Son olarak Silivri Selimpaşa’da inşaat işçisinin nakit para ve eşine ait ziynet eşyalarını dolandıran şahıslar kayıplara karıştı.

Silivri Selimpaşa’da inşaat işçisi 47 yaşındaki Ahmet Karaca’nın eşini arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp banka hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini evinde ne kadar altın ve para varsa kendilerine vermeleri konusunda ikna etmeye çalıştılar. Nasıl dolandırıldığını anlatan 47 yaşındaki inşaat işçisi Ahmet Karaca “Ben işteydim. Eşim gece vardiyasından geldikten sonra gündüz 12:30 civarlarında telefon geliyor. Telefondakiler biz polisiz, hesaplarınızdan terör örgütüne para gönderilmiş diyerek kandırıyorlar. Eşimde ben eşimden habersiz bir şey yapmam demiş, bizler kendi yağımızla kavrulan bir aileyiz demiş. Eşim kardeşimi arayım ona söylediği dediğinde de telefonu kapattırmıyorlar. Evinde ne var ne yok telefonun yanına getir demişler. Ben işten geldiğimde bir baktım eşim telefonlar konuşuyor. Altın ve bilezikleri görünce eve hırsız girdi zannettim. Sorduğumda ise bizim bilgilerimiz terör örgütünün eline geçmiş dedi. Telefondaki kişi beni istedi. Kendisini komiser kemal olarak tanıttı. Bana adımı soyadımı baba adımı anne adımı doğum yerimi tarihimi banka bilgilerimi hepsini bir bir söyledi. Selimpaşadaki banka şubesinde 19 bin 400 küsür liranız var, onun 18 bin lirasını çekmemi istediler. Çektiğim parayı ve evdeki altınları poşete koyarak Selimpaşa üst geçidine getirmemi istediler. Oraya gittim bir araç geldi ve kendini polis olarak tanıtıp elimdeki poşeti aldı ve gitti. Giderken bana Bakırköy Adliyesine geleceksin ifaden alınacak, biz seni orada bekliyoruz dedi. Oradan otobüse bindim giderken devamlı telefonu açık tutturuyorlar, kapattığım zaman hemen arıyorlar. Otobüse bindiğimde bir ara telefonu kapattım oğlum beni aradı. Baba onlar dolandırıcı gitme sakın dedi. Ondan sonra dolandırıldığımı anladım. Otobüsten indim karakola geldim ve şikâyetçi oldum. Toplam zararım 18 bin lira nakit para,5 Bilezik,18 tane altın ve 400 Dolar”dedi.

Bu duruma başkalarının düşmesini istemiyorum diyen Karaca “Allahtan dileğim kimse buı dolandırıcılara kanmasın. Polisiz savcıyız, kişilere kesinlikle inanmasınlar. Allah onları ıslah eylesin. Ben yandım, başkaları da yanmasın” dedi.

Haberin videosu için alternatif link