Ak Parti Cumhuriyet Mahallesi Danışma Meclisi Gerçekleştirildi

AK Parti Silivri ilçe Başkanı Dilek Demiral, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Bayram Üstündağ, İlçe Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Mahallesi Üyeleri ve AK Partili üyelerin katılımı ile Şubat Ayı Cumhuriyet Mahallesi Danışma Meclisi 27.02.2015 Cuma Günü gerçekleştirildi.

Ak Parti Cumhuriyet Mahallesi Danışma Meclisi Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Danışma Meclisine ev sahipliği yapan Cumhuriyet Mahalle Başkanı Turan Tosun programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Tosun; ‘Değerli İlçe başkanım, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve çok değerli dava arkadaşlarım, saygı değer Ak Parti üyeleri Mahalle Danışma Meclisimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Dünya siyasetinde eskisine nazaran daha fazla söz sahibi olan mağdur ve mazlum milletlerin yanında ve savunucusu olan, davasına ve milletine hizmeti kendisine şiar edinmiş bir teşkilatın mensubu olmaktan gurur duymaktayız. Genel siyasetin yerelde uygulanması için elimizden geleni yapmaya gayret sarf ediyoruz. Bu bağlamda mahallemiz her dönem üzerine düşeni yapmakta, vatandaşlarımıza partimizin mesajlarını iletmektedir. Vatandaşı dinlemek dilek, temenni ve taleplerini dikkate almak ve ilgilenmek bizlerin her daim görevi ve sorumluluğundadır. Partimizin halkımız tarafından  teveccüh ve takdir görmesi bu çalışmaların sonucudur. Seçilen İlçe Belediye Meclis Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi abilerimin yapılan çalışmalarda katkısı büyüktür. Önümüzde geçmişe nazaran önem derecesi büyük olan bir seçim sürecine girmekteyiz. Teşkilatımızın azim ve kararlığı ile başarılı bir sonuç elde edeceğimize inancımız tamdır. Hedefimiz büyük, güçlü ve her alanda aktif bir Türkiye için çalışmak olacaktır. Çalışmalarımızı yaparken zorlu şartlar ve bizlerin basarisini engellemek için her turlu dezenformasyon ile  karşılaşabiliriz. Bu tür engelleri dik duruşumuz ve Büyük Türkiye Davamıza sadakatimiz ile aşacağız’ dedi.

 

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Mahallesi Sorumlusu Belediye Meclis Üyesi Osman Umuç mikrofona davet edildi. Umuç ; ‘Silivri Belediyesi son altı senedir her gün yarınından yemektedir. Önümüzde ki dört yılı da sayarsak on yılımız kayıp içinde geçecek. Tek söyledikleri verecekleri hizmetin engellendiği, kim yaşadığı yere hizmet gelmesini engelleyebilir ki, bu tamamen iş bilmemezlik. Hangi projeyi hayata geçirmek istediler de engellendiler. Bakın Silivri’de yapılan okullar var, yapılan yollar var, İBB’mizin birçok yatırımı ve hizmeti var, Devlet organlarımızın yatırımları var. Eğer Silivri’ye hizmetin yapılmasını engellemiş olsak, bu gibi hizmetlerin yapılmasına da müsaade etmememiz gerekir. Bizim Belediyecilik dönemimizde getirdiğimiz hizmetlerimiz ortada bunların hiç biri altın tepsiyle Silivri’nin önüne sunulmadı. Bunlar o dönemde ki Belediye başkanımız Hüseyin turan ve ekibinin çalışmalarıyla gerçekleşti.Bu genel seçimde kapı kapı, ev ev dolaşarak Silivri’de birinci parti olarak çıkacağız. Buda 2019’a bir mesaj olacak’ dedi.

 

Konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral konuşmasında; ‘Öncelikle şunu söylemek istiyorum Cumhuriyet Mahalle halkının taleplerini biliyoruz. İnanın İBB ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarda öncelikli konumuz Cumhuriyet Mahallesi oluyor. Özellikle alt yapı konusunda ki talepler yerine getirilecek ve mahalle halkının bu sorununu ortadan kaldıracağız. Biliyorsunuz bölgemizde, yani Selimpaşa’dan Gümüşyaka’ya kadar yer altından 6 metre çapında tüneller açılmak sureti ile yine ilçemizin üç noktasında yapılacak biyolojik arıtma tesisleri ile alt yapı sorunumuz çözülmekle beraber, Marmara Denizi de pırıl pırıl olacak. Gerçekleştirilen bu çalışma kapsamında Cumhuriyet Mahallemizin alt yapısı da tamamlanacak. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde işin bitiş tarihini 2016 yılının Mart ayı olacağının bilgisini aldık. Ben, Meclis Üyelerim ve Teşkilatımın ilgili bütün birimleri bu konunun takipçisi olacak. Bu konuda size söz veriyorum.

 

Buradan Cumhuriyet Mahallemize de bir müjde vermek istiyorum. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesin de hazineye ait bir bölgeye kapalı bir spor tesisi yapacağız. Şayet hazineye ait bir yer bulamazsak bile 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesine İstanbul Büyük Şehir Belediyemiz (İBB) tarafından kapalı spor tesisi yapacağız. Her halükarda Cumhuriyet Mahallemize bir spor tesisi kazandıracağız.Bakın bizler nasıl İBB’nin sorumluluğunda ki çalışmaların takipçisi isek ve yerine getirilmesi için gerekli çalışmaları yapıyorsak, sizlerden ricam mahallenizde ki Silivri Belediyesi’nin sorumluluğunda olan hizmetler içinde bizlerden talepte bulunun ki bizde Belediye Meclis Toplantılarında bu talepleri önerge olarak verelim ve netice alana kadar da takipçiliğini yapalım.Her seçimde Mahallenizde birinci parti çıktık. Cumhuriyet Mahallemizin önümüzde ki seçimlerde de üzerini düşeni en iyi şekilde yapacağından hiçbir şüphem yok. Ev ev gezip Ak hizmetlerimizi Ak davamızı anlatacağız. Cumhuriyet Mahallemiz olsun, Ülkemiz geneli olsun oy oranımızı yukarılara çekerek diğer partilerle olan farkı daha da arttıracağız’ dedi.
Danışma Meclisi konuşmaların ardından soru, cevap ve taleplerin alınmasıyla son buldu.