Ak Parti de danışma meclisi toplandı

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı Aylık Olağan Danışma Meclisi geçtiğimiz Cuma Günü AK Partililerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Ak Parti de danışma meclisi toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerçekleşen programa AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, SKM Başkanı, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanlığının kuruluşundan bu güne çeşitli kademelerinde görev almış bir çok isim, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve AK Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı Piri Mehmet Paşa Mahalle Başkanı ve Yönetim Kurulu da katılım gösterdi.

Divan Başkanı Rafet Ünver tarafından açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edilen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral konuşmasında; ‘Çok değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz, Mahalle Başkanlarımız, Mahalle Yönetimlerimiz, Kadın Kolları Başkanım ve Yönetimi, Gençlik Kolları Başkanım Ve Yönetimi, Teşkilatımızda görev yapmış dava arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.Danışma Meclisimizin hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden diliyorum.Öncelikle bir duyurum olacak Teşkilatımızın Kuruluşundan itibaren geçmiş dönemden bugüne görev yapan arkadaşlarımıza  bir fidan, bir ağaç hediye etmek istedim. Bu düşüncem biraz büyüdü  ve Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Karan ’ın büyük katkılarıyla bir koruluk oluşturuyoruz, çalışmalar bitmek üzere yaklaşık 500 adet ağacımız dikildi ve dikilmeye de devam ediliyor. Çalışmalarımızın  bitiminde bir tören düzenleyeceğiz, böylelikle AK Parti Silivri İlçe Başkanlığımızın bir korusu olacak. Çevre bilincini insanlarımıza da aşılamamız gerekli, bu sebeple İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ nin desteğiyle çevre çalışmalarımız devam edecek.Geçtiğimiz günlerde Kadın Kolları Kongremiz gerçekleşti Başkanımız Nuray Albayrak ve ekibine başarılar diliyorum. Kadınlarımız çok önemli, kadınlarımız bizim en önemli yapılarımızdan bir tanesi, emekleri çok büyük. Kongrelerimiz yenilenmek demek, yeni bir heyecan demek çok güzel bir yeni Kadın Kolları Yönetimi kuruldu. Rabbim hayırlı etsin, güzel görevler yapmayı nasip etsin.13 Şubat’ta da Gençlik Kolları Kongremiz var dinamik gençliğimiz kongreye çok güzel hazırlanıyor. Orhan Koç kardeşimizde seçilmiş olarak görevini sürdürecek, şimdiden kendisine ve ekibine başarılar diliyorum. Gençlerimizin yanında da olarak Kongremizde de gereken desteği vereceğiz.Silivri Belediye Meclisinde ve Belediyesi CHP’de olanların gündeme alması, olmayanlarında önerge vermesiyle ilgili CHP Genel Merkezinin bir talimatı oldu eş zamanlı olarak bütün belediyelere gündem ve önerge geldi. Konu Cem Evleri bu iş Anayasal bir iş, Cem Evi ile ilgili taleplerde bizim yapacağımız bir şey yok maalesef. Belediye Meclisinden onay çıkması mümkün değil, çıkmış olsa bile bunun uygulanabilirliği yok, uygulanması için Anayasa’da kabul edilmesi gerekiyor. Mezhebi ne olursa olsun her kardeşimizle iç içe, yan yana yaşıyoruz hiçbir zaman ayrıştırma yapmadık, yapmıyoruz. Şuan Alevi vatandaşlarımızın bir sıkıntısı yok ama algı yönetimiyle bu çarpıtılacak buradaki amaç şudur AK Parti ve Alevileri karşı karşıya getirmek, yaptığımız açılımlara çamur atmak. Alevi açılımı olsun, roman açılımı olsun çok iyi başarılar elde ettik bu güne kadar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu noktada yaptığı çalışmaları sindiremediklerinden konuları çarpıtıyorlar, bunları da Belediye Meclisi Üzerinden yapıyorlar. Belediyenin Cem Evi, su, elektrik, yardım yapmasına engel değiliz, yasal olduğu müddetçe her türlü hizmete, her türlü açılıma biz varız ’ dedi.

İlçe Başkanının konuşmasının ardından kürsüye çıkan SKM Başkanı Bayram Üstündağ, Kadın Kolları Başkanı Nuray Albayrak ve Gençlik Kolları Başkan Vekili Orhan Koç’ta birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

Son olarak mikrofona davet edilen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’da gerçekleştirdiği konuşmada; ‘Sayın Divan, Değerli İlçe Başkanım, Kıymetli Hazirun hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Silivri çok büyük hizmetler almış ve AK Partili kadrolar Silivri’ye çok büyük hizmetler yapmış. AK Kadrolarımızın çalışmalarının hiçbir zaman durmayacağından ve yılmayacağından şüphem yok. Sizin teşkilatınız çok dinamik, güçlü ve çalışkan bir teşkilat.Cem Evi konusuna gelecek olursak Esenyurt nüfusunun yüzde 25’i Alevi ve istedikleri gibi cemlerini gerçekleştirmeleri için bu konuda elimden gelen çalışmayı yaptım. 2004 Yılından önce Esenyurt’ta CHP vardı.Belediyeyi aldığımızda ilçemizde sadece bir tane Cem Evi vardı içerden, dışarıdan su alıyordu ve resmen kullanılamayacak haldeydi. Haramidere’de bulunan Cem Evi için bir vatandaşın arsasının üzerine yapılmış olmasından dolayı mahkeme yıkım kararı çıkarttı ancak biz arsayı satın almak suretiyle Cem Evi’ni yıkmadık hatta alt tarafındaki arsayı da satın alarak ekledik. İncirtepe Mahallesinde ki Erenler Cem Evi’nin üzerine iki kat daha çıkarak Cem salonlarını ve diğer salonlarını biz yaptık. Önünde ki üç dönüm araziyi de çevirerek Cem Evine teslim ettik. Güneş Cem Evi’nin arazisi belediyemize aitti. Talep gelince o arsanın resmi satışını yaptık ve parasını da bizzat biz ödedik. Binanın kaba inşaatını, dış ve iç cephesini de ve bir çok hizmetini biz yaptık. Örnek Cem Evi hazine arazisiydi. Hazine gelip kira istemesin diye oraya küçük bir yer yaptılar çünkü o zaman Cem Evlerinin kira ödemesi gerekiyordu. Biz yapmış olduğumuz uygulama ile o arsayı belediyeye mal ettik ve oraya 4 katlı bir bina yaptık. Binanın tamamının yapımını da biz üstlendik, şuanda ilçemizde beş tane Cem Evi var ve bende elimden geldiğince cemlere katılıyorum. Cumhurbaşkanımızın isteği ile Alevi İmam Hatip Okulu kuruluyor buradan da haberini vermiş olayım. İlçe Başkanıma ve tüm ekip başkanlarımıza da görevlerinde başarılar diliyor, hepinizi Allaha emanet ediyorum’ dedi.

Katılımcıların soru görüş ve taleplerinin alınarak cevaplanmasından sonra AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı Aylık Olağan Danışma Meclisi son buldu.