AK Parti Gençleri 'Koç' dedi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı Gençlik kolları 4.Olağan ilçe kongresi dün akşam Mega saray tesislerinde gerçekleştirildi. Kongrede 400 delegeden 345'i oy kullandı. Ak Parti Silivri Gençlik kolları Başkanı Orhan Koç oldu.

AK Parti Gençleri 'Koç' dedi.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Gençlik Kongresi AK Parti yönetimi, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda delege ile davetlinin katılımı ile başladı. Aslıtolia Dans Grubu’nun gösterisi ile başlayan programda katılımcılara coşkulu bir başlangıç sunulmuş oldu. Sunuculuğunu Türker Yazıcı’nın yaptığı kongreye ayrıca İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Gıyasettin Gergin de katılım gösterdi. İl Gençlik Kolları Başkanı’nın katılımından kısa süre sonra salona giriş yapan İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Harun Karaca ile İlçe Başkanı Dilek Demiral coşkulu bir şekilde karşılandı.

Aslıtolia Dans Grubu’nun gösterisinin ardından Türker Yazıcı, programın açılışını yaparak tüzük gereği oy çokluğunun sağlandığını bildirerek, başkanlık için başvuru dilekçesini alarak, başka adaylık dilekçesi olup olmadığını teyit etti. Divan Başkanlığı için adı geçen delegelerin oylamasını yapan Yazıcı daha sonra tüm katılanların Sevgililer Gününü de kutladıktan sonra sahneyi divan üyelerine bıraktı.

Tarkan Burçak Uygun’un açılış konuşmasını yapmasının ardından kongre gündemi okundu. Gündemin okunmasının ardından Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın ve Ahmet Davutoğlu’nun mesajları katılımcılara okundu.

Ferhat Gezeren, yaptığı konuşmada “Bu güzel atmosfer bizlerin dününü parlattığı gibi yarınlarımızı da aydınlatmaktadır. Bugün bir fatihadır. Bizler bugünü bir fatihaya dönüştürüyoruz. Bizler bugünü bize nasip eden Allah’a şükürler ediyoruz. Bu şükrün adı fatihadır. Bizler ustanın çıraklığından ustanın kalfalığına geçtiğimizin farkındayız. Bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Misyonumuzun farkındayız. Gezi olayları ve 17-25 Aralık süreçlerinde görevi devraldık. Biz bu tarihleri benliğimize nokta nokta işledik. Dağıttığımız broşürler ve envanterler suratımıza fırlatıldı. Ancak biz vazgeçmedik. Yolumuzdan ayrılmadık. Bizler ak parti bayrağını dalgalandırmaktan yılmadık. Bizim büyüklerimize olan aşkımız hizmet aşkımız bize hakaret edenlerden daha büyüktü. Ülkemize olan aşkımız her zaman ağır bastı. Ben sadece bir çalışmamıza değineceğim. Bundan önce ne zaman başımız sıkışsa ne zaman yanına gitsek yardımcı olan bir ağabeyimizden bahsedeceğim. Silivri genç gündem dergimizin genel yayın yönetmenliğini köşe yazarlığını editörlüğünü de hayatında dergi namına tek bildiği onu okumak olan genç kardeşlerim yaptı. Biz bu işe giriştik 4 sayı çıkardık. Ancak İlker ateş ağabeyimizin vefat etmesi üzerine 5. Sayınızı çıkaramadık. Ağabeyimizi rahmetle anıyoruz. Bugün açılış konuşmasını yaparak belki de bir ilki gerçekleştiriyorum. İlçe gençlik kolları başkanı olarak burada son kez yer alıyorum çünkü bugün genç kardeşlerimize görevi devredeceğiz. Siyaset zor maratondur. Biz bu maratonda üzerimize düşen görevi zorluklarla yerine getirdik. Bu görevler sadece Silivri’yi değil İstanbul’u bağlıyordu. Bu görevi yerine getirirken belki kırdığımız insanlar da oldu. Ancak ben bu süreç boyunca benim kahrımı en çok çeken eşime teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürümü anneme ediyorum. Daha önceki çalıştığım ilçe başkanlarım ve tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizden yana hakkımız varsa helal olsun. Sizler de bize hakkınızı helal ediniz. Son söz olarak da Recep Tayyip Erdoğan bize sürekli hedef olarak yeniyi gösterdi. Bunun yanında geçmişimizi unutturmadı. Necip Fazıl’ı Akif’i bizlere unutturmadı. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.”dedi.

Divan Başkanı’nın protokolü arz etmesinin ardından gençlik kolları faaliyetlerinin yer aldığı sunum katılımcılara izlettirildi.

Faaliyet sunumunun ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere Dilek Demiral kürsüye çıktı. Demiral konuşmasında şunları söyledi:’ Kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerken kongrelerin yenilenme süreçleri olduğunu, düğünümüz olduğunu tekrar belirtmek isterim. Bugün bizim için çok önemli çünkü gençliğin ateşi tüm teşkilatımıza yayılmaktadır. Gençlik kollarımız okul birer akademi birer insan kaynağımızdır. Biz gençlerimizi diğer partiler diğer anlayışlar gibi sahaya salınan birer kol gibi görmedik görmeyeceğiz. En büyük örneğini gezi olaylarında gördük. Silivri’den de gençlerimiz toplanıp ellerine molotof verilerek oralarda kullanıldı. Bizim böyle bir anlayışımız yok. Biz gençlerimizi her zaman partimizi işleri taşıyan lokomotif olarak gördük ve göreceğiz. Bunu mecliste de gördük ve görmeye de devam edeceğiz. Biz tüm gençlerimize bu konuda başarılar diliyoruz. Biz gençlerimizle ileriye dönük anlayışla siyaset yapıyoruz. Gençlerle ekonomik sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, ulaşım, güvenlik, hukuk, gıda ve tarım başta olmak üzere kapı kapı dolaşarak anlatmak zorundayız. Bu bizim vicdani ve vatani görevimizdir. Bu böyleydi ve böyle de olacak seçim döneminde. Çünkü vesayit sisteminin sessiz ve sinsi uluslar arası güçlerin elinde karalama kampanyalarının yürüdüğünü üzülerek gördük. 1 yıllık süreçte çok şey gördük. Millet istikbaline ve istiklaline sahip çıkmış ve bu oyunu bozmuştur. Merhum Menderes’in aynı sonunu biz yaşamamak için çalışmak zorundayız. Yeni Türkiye yolunda üzerimize düşen sorumluların farkındayız. Hakkın ve hukukun korunması için adaletin şaşmaz bir yol olduğu yeni Türkiye için çalışacağız. Mazlumlara söylenecek her güzel şeyin yanında olacağız. Bu yolda da herkesi yanımıza çağırıyoruz. Haziran seçimlerinde üstün başarı hedefimizin altını çizmek istiyorum. Yanındakine sahip çıkan komşusuna yabancılaşmayan insan haklarına bağlı bireylerin yetişmesini ilke edinen Ak partide olan gençlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlara vesile olsun. Hepinizi en güzel selam olan Allah’ın selamı ile selamlıyorum.

Demiral’den sonra kürsüye gelen Tülay Kaynarca da “bizler bu yolda çok fazla kişiyle yürük ve gençlik kollarından daha yüksek kademelere geldiler. Şimdi de Orhan Koç, koç gibi bir yönetimle geliyor. Ak partinin farkı şu bayrak yarışında mendil alınır ve yola tek devam edilir. Ancak ak partide fark şu mendili arkadaşına veren kişi de onunla birlikte koşmaya devam eder. Gençlik ak partide farklı dedik ya ak partide gençlik hem bugün hem de gelecek demek. Bu genç kardeşlerimiz Silivri ölçeğinde bu görevi yerine getiriyorlar ancak sonrası tüm teşkilata yayılıyor. Genç ne3siller bu bayrağı devrederken aldıkları tecrübe coşku ve heyecanla geleceğimizi de oluşturuyorlar. Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaşta olan kardeşlerimiz size şunu söylüyorum. Fatih’in arkasındaki Akşemsettin’i düşünün. Gençlik kollarında görev alanlar bugün daha ileri seviyede siyaset yapıyorlarsa eğer diyorum ki bir taraftan eğitime bir taraftan da bu eğitime hep birlikte sahip çıkacağız. Konuşulacak çok şey var ancak önümüzdeki seçimlerin önemini fark eden gençlerimiz anayasal çoğunluğun sağlanmasında ve ak partinin yükselmesinde o yolda birlikte yürüyeceğiz. Unutmayın ki Ankara’da bir ablanız var. Ben gençlik kollarında görev alan tüm kardeşlerime yürekten tebrik ediyor yeni yönetimimize de yürekten başarılar diliyorum. “dedi.

Kaynarca’dan sonra Harun Karaca kürsüye çıktı. Sizleri sevgi ve saygıyla selamladıktan sonra Silivri’de gençlik kolları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yaptığınız görev çok büyük. 13 senedir Ak parti ailesi ile birlikte Türkiye de iktidar olduk. Ülkemize çok güzel hizmetler yaptık. Ülkemizi IMF vesayitinden kurtardık. 47 yıl sonra onları bu ülkeden göndermeyi başardık. Askerin polisin paralelin vesayitinden bu ülkenin kurtulması lazımdı. Ülkenin anahtarının millete verilmesi lazımdı. Biz bunu yaptık. 2015 Haziran’ında yeni bir medeniyetin kapısını açmak için anayasayı değiştirmek için gerekli çoğunluğu alıp ak parti iktidarını en güzel şekilde canlandıracağız. Biz insanları milli iradeye sandığa çağırırken birileri gezi bahanesiyle kobane bahanesiyle insanları sokağa çağırıyorlar. Biz sandığa çağırdık ve çağırmaya devam edeceğiz. 9 seçimdir oylarımızı arttırarak yolumuza devam ettik 10. Seçimde de oylarımızı arttırarak anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlayacağız inşallah. Amerika’da öldürülen Müslüman kardeşlerimiz var. Onları rahmetle anıyoruz. Şunu söylemek istiyorum. Bizler Müslüman teröristi kabul etmediğimiz gibi Budist Hıristiyan teröristleri de kabul etmiyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu illet döner tekrar onları vurur. Sizleri Allah’ın rahmeti ile selamlıyorum.”dedi.

İl başkan yardımcısı Abdülhalim Aksu “ben ana kademe noktasında yeni diplomamı aldım. Bu kademeye yükselmemi de gençlik kollarına bağlıyorum. Genç kardeşlerime de şunu söylüyorum bu ak parti de olan bir şeydir. Kongremiz hepimize hayırlı olsun ”dedi.

Aksu’nun konuşmasının ardından il başkanı Gıyasettin gergin coşkuyla kürsüye geldi. “Biz kongrelerimizi birer düğün yeri olarak kabul ediyoruz. Başka kongrelerde sandalyeler havalarda uçuşurken bizde öyle değil. Bizler Aslıtolia ekibi ile kongremize başladık ve Ferhat başkana Aslıtolia adının sebebini sordum. Ekip başı olan Aslı hanımdan geliyormuş ismi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Benden önceki konuşmacılar durumu aslında özetlediler. O yüzden kısa bir hikaye ile neden burada olduğumuzu neden gençlik kollarında olduğumuzu buralarda ne yapmak için olduğumuzu sizler benden daha zekisiniz ki ben anlatabilirsem sizler çok iyi anlayacaksınız”

Gergin ,Hz.Ömer’in yaşamış olduğu kıssayı anlattıktan sonra “İşte bu hikâyeden anlaşılıyor bizim bu saatte neden burada olduğumuz. Bizim neden kol kola girerek kapı kapı dolaştığımızı. Bunun cevabı hepinizin yüreğinde. Herkese teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlara vesile olsun inşallah”diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmasının ardından Gergin’e Gezeren bir hediye takdim etti. Hediyenin ardından protokol misafirlerine teşekkür edilerek salondan ayrılmaları beklendi. Protokol üyeleri salondan ayrılırken de tek liste olarak oylama süreci başlatıldı. Oy kullanma işleminin bitimiyle birlikte sonuçlar açıklandı: 400 delegeden 345 oy kullandı. 2 geçersiz.  Orhan Koç başkanlığa seçildi.

Delegelere kısa bir teşekkür konuşması yapan Koç “Diyor ya reis, bu teşkilatın alnı ak yüreği ak bahtı ak gençleri kardeşleri sizleri gönülden selamlıyorum. Bu vesile ile ben de bu salonu doldurmakta emeği olduğu inandığım bütün gençlik kolları başkanlarına ve kardeşim Ferhat Gezeren’e teşekkürü bir borç bilirim. Ben hepinizle gurur duyuyorum. Allah yolumuzda bizi muvaffak eylesin. Kongremiz hayırlı olsun. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.’ Dedi.

Koç’un konuşmasının ardından yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri ile toplu fotoğraf çektirip halaylar çekildikten sonra kongre programı sona erdi.