AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Futbol Turnuvası

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen futbol turnuvası başladı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Futbol Turnuvası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytinburnu'ndaki Çırpıcı Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen turnuvanın açılışında, il teşkilatı karması ile turnuvada geçen yıl şampiyon olan Silivri takımı gösteri maçı yaptı.
Açılış programında takımlar, üzerinde "Terör yenilecek, millet kazanacak" yazılı pankartla basın mensuplarına poz verdi. Müsabaka öncesinde, terör eylemlerinde şehit olan güvenlik güçleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.Gösteri karşılaşmasında, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de forma giydi.
39 takım katılıyor
Turnuvada, AK Parti'nin ilçe teşkilatlarını temsilen 39 takım mücadele edecek.
Toplam 8 hafta sürmesi planlanan turnuvada takımlar, 1'i 4'lü, 7'si ise 5'li olmak üzere 8 grupta lig usulü müsabakalar oynayacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, bir üst turdan itibaren tek maç eleminasyon sistemine göre mücadelelerini sürdürecek.
Öte yandan, turnuvayı ilk 4 sırada tamamlayacak takımların, 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Makedonya ve Sırbistan'dan (Sancak) birer takımın davetli olduğu özel turnuvada da yer alacakları belirtildi.