Ak Parti önergelerle cevap istedi

Silivri Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı bugün Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Ak Parti grubunun vermiş olduğu önergeler damga vurdu.

Ak Parti önergelerle cevap istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti gurubu, Çöp ihalesinden, Otopark sorununa, Belediye borçlarından Park ve Bahçe sulama işine birçok konuyu içeren önergeleri meclis başkanlığına sundu. Ak Parti gurubunun vermiş olduğu ve cevap beklediği önergeler şöyle; 

SAYI: 2201513

KONU: Kent Temizliği İşi ( Çöp İhalesi)

Belediyemizin sınırları içerisinde Çöp toplama ve Çevre Temizliği ile alakalı yapılan ihalelerde iptal edilen il ihaleye 4 istekli firma teklif vermiş olup ikinci ihalede ise sadece 1 istekli firma teklif vermiştir. Aynı ihalelere ait Teknik Şartnameler incelendiğinde ilk ihalede kum temizleme makinasının olmayıp bunun ikinci ihalenin teknik şartnamesine ilave edilmesi kafalarda bir firmanın işaret edilmek istendiği ile alakalı soru işaretleri bırakmıştır.

İBB İstoç ekipleri tarafından ilçemize hem kıyı temizliği hem de kum temizliği hizmetlerinin verilmesine rağmen ilk ihalede olmayıp ikinci ihaleye eklenen bu makine ile alakalı ve tek firmanın girdiği bu ihalede etik açıdan uygun rekabet ortamının oluşup oluşmadığıyla alakalı bilgilerin tarafımıza yazılı olarak verilmek üzere önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.
 

SAYI:2201519

KONU: Başkomutan Cad. Bina

Belediyemiz Piri Mehmet Paşa Mahallesi başkomutan olarak kullanılan yerin zabıtanın taşınması sebebi ile boşalmış olup buranın belediyenin herhangi bir birim tarafından kullanılmayacaksa, başka kurum veya kişilere kiraya verilmemesi, bunun yerine bu binanın yıkılarak meydana dahil edilmesini önergemiz söz konusu yer ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında grubumuza bilgi verilmesi için önergenin başkanlık makamına havale edilmesini arz  ederiz.
 

SAYI: 2201517

KONU: Belediyenin Borçları

Belediyemizin 2015 Şubat ayı itibariyle vadesi gelmiş/gelmemiş, yapılandırma kapsamına alınmış/alınmamış bütün borç ve alacaklarını gösterir tablonun tarafımıza yazılı olarak verilmesi için önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz. 

 

SAYI: 2201515

KONU: Otopark Sorunu

160 bin nüfuslu yazın 300 binlere ulaşan Silivrimizde özellikle merkezde yaşanan otopark sıkıntısı halkımızı ve esnafımızı mağdur etmektedir. Konu ile alakalı kaymakamlık arkasında bulunan bilbord görseli 4 yıldır yapılacak diye halka algı oluşturmasına rağmen daha reklamın ötesine geçememiş bir çivi dahi çakılmamıştır. Konu ile  alakalı çalışmalar var mıdır var ise ne aşamadadır neden bu kadar uzamıştır. Halkı yanlış yönlendirmemek adına fizibilite çalışmaları tamamlanmamış projelerin bu şekilde lanse edilmesi halkımız ve grubumuz tarafından etik bulunmamaktadır.

 Konu ile alakalı sürecin ne durumda olduğunu gösterir bilgi ve belgeleri tarafımıza iletilmesi üzerine önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

 

SAYI: 2201514

KONU: Selimpaşa 5772 Nolu Parsel Hakkında

Belediyemiz Selimpaşa Mahallesi İzzet Gürçay Caddesi üzerinde bulunan denize sıfır konumda olan belediyemize ait 5772 nolu parseldeki yapının yıllardır tamamlanamamasının sebebi  nedir? Yapıyı belediye mi yapmaya çalışmakta yoksa belli şartlarla başkası mı yapmaktadır. Konu ile  alakalı gerekli bilgi ve var ise sözleşmenin tarafımıza bir nüshasının verilmesi için önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

 

SAYI: 2201512

KONU: Çıkan Hafriyat

Belediyemiz mahallesi olan Çantaköyde bulunan Milli Emlak’a ait 198/16 parsel nolu alana 2011 yılında Silivri Belediyesi Sosyal Tesisleri ( Mostar park) yapım aşamasında çıkan hafriyatın konu olan parsele dökülmesi ardından ağaçlandırılarak bir de Restoran yapılmasına müsaade edilmesi üzere bu yükselti arkasında bulunan ev ve arsaları mağdur etmiş olup halkın mağduriyetinin giderilmesi adına gerekli çalışmaların yapılması için önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz. 

 

SAYI:2201518

KONU: Park ve Bahçe Sulama İşi

Silivri Belediyesi sınırları içerisinde bulunan park ve bahçeleri sulama işi ile alakalı yapılan ihalelerde geçen dönem 6 aylık ihale de ihale bedeli aylık 200.000 TL olarak belirlenmiştir. Son yapılan 4 aylık ihalede ise ihale bedeli aylık 512.500 TL olarak belirlenmiş yani 2,5 katına çıkmıştır. Park ve Bahçe sulama işinde suyun belediye tarafından karşılanmasına rağmen ihale rakamının çok yüksek olduğunu düşünmekteyiz. 13 köy dâhil edilmesine rağmen 6 aydan 4 aya düşen bu ihale bedeli ile alakalı grubumuza yazılı olarak bilgi verilmesi için önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.