AK Parti Selimpaşa Mahallesi Danışma Meclisi gerçekleşti

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nuray Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, İBB - Belediye Meclis Üyeleri ve İl Sorumlusu Ahmet Altunsoy'un katılımı ile Mart Ayı Selimpaşa Mahallesi Danışma Meclisi 27.03.2015 Cuma Günü Ömer Geçit'in Divan Başkanlığında, AK Partililerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

AK Parti Selimpaşa Mahallesi Danışma Meclisi gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Danışma Meclisine ev sahipliği yapan Selimpaşa  Mahalle Başkanı Mehmet Kurtarmış programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.Ardından Selimpaşa Mahalle Sorumlusu, İlçe Başkan Yardımcısı Ali Kaya ve Belediye Meclis Üyesi Mutlu Bozoğlu selamlama konuşması gerçekleştirdi.

 Selimpaşa ve Alipaşa satıldı, sırada Ortaköy vardı

Mikrofona davet edilen geçmiş dönem Selimpaşa Mahalle Başkanı, Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Zorlu; “ Kuruluşundan bugüne Selimpaşa Teşkilatında emeği geçen, teşkilatın her kademesinde görev alan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 2010- 2014 yılları arasında Selimpaşa Mahalle Başkanlığı görevini yaptım.  Önümüzde bir dönemeç var, 2015 Genel Seçimlerinden inanıyorum ki alnımızın akıyla çıkacağız. Belediyenin şimdiye kadar yaptığı tek şey festivaller ve arsa satışları. Selimpaşa’da 25 adet arsa satıldı ve bu arsalardan 50 trilyona yakın para alındı. Bu satışlardan sonra Selimpaşa ne kadar hizmet gördü, maalesef hiç görmedi. Sadece Arnavut kaldırımı döşendi ve logarların üstü kapatıldı en ufak bir yağışta hepsi taşıyor. Selimpaşa ve Alipaşa satıldı, sırada Ortaköy vardı. Mecliste oy çokluğu ile satışı kabul edildi ama sonradan kamuoyu ve sosyal medyada gösterilen tepkiler üzerine satıştan vazgeçildi.” dedi.

     Daha sonra katılımcılara konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral; “ Konuşmama bir teşekkürle başlayacağım partimize emek veren, özellikle Selimpaşa bizim için, Silivri Teşkilatımız için çok önemliydi, çünkü her zaman bize moral olmuştur. Bizim en kuvvetli ayaklarımızdan biri Selimpaşa, bir diğeri Gümüşyakadır. Seçimlerde çıkan sonuçlar bunların en büyük göstergesidir. Selimpaşa seçimlerde yüzde 51 oy alarak Türkiye ortalamasını yakalamıştır. Allah hepinizden razı olsun. Kurulduğu günden bugüne katkı sağlayan, zorluklara göğüs geren buradaki bütün emektarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geçmişten bu güne birçok isim sayılabilir ama önemli olan bizim AK Davamızın Bayrağını ne kadar ileri taşıyabildiğimizdir.

 Yenileceklerini hissetmelerinden kaynaklanıyor

Halen karalama kampanyalarına devam ediyorlar. En son geçen hafta bir yenisine daha şahit olduk. Ulusal basına kadar taşıdılar. Sosyal medyada insanlık dışı yorumlarda bulundular. Bu önümüzde ki seçimlerde yenileceklerini hissetmelerinden kaynaklanıyor. Biz kimseden korkmayarak, dimdik duruşumuzu göstermeye devam edeceğiz. Bana karşı gerçekleştirilen bu karalama kampanyasında ki dik duruşumun gücünü teşkilatımdan alıyorum, her zaman yanımda oldular. İyi ki bu davanın içindeyim, iyi ki birlikteyiz. Bundan her zaman onur ve gurur duydum. Karınca misali, belki bir damla su taşıyacağız ama nereye su taşıdığımız önemli. Rabbim emeklerimizin karşılığını verecek.

     Önümüzde çok önemli bir genel seçim var. Ülkemiz şuan darbe anayasasıyla yürütülüyor. Çalışmalarımızın meyvesini alacağımızdan şüphem yok. 400 vekil çıkarttığımızda Ülkemizin önünü açacağız ve şimdi farkında olmasak ta, tarih bu önümüzde ki genel seçimlerden bahsedecek. Sadece Ülkemiz değil Dünya mazlumlarının gülmesi için bu çok önemli bir seçim.

 Silivri’nin bize ihtiyacı var

Bugün bizim haricimizde her hangi bir siyasi parti böyle Mahalle Teşkilatlarıyla bırakın danışma meclisi yapmayı, bu kalabalığı kendi Teşkilatlarında bile toplayamıyor. Ama biz büyük bir aileyiz ve her birimiz Ülkemiz için çalışma azmiyle doluyuz. Bunu daha önceki çalışmalarımızda ispatladık. Şimdide her Mahalle Teşkilatımız, kendi sorumluluk alanlarında gerçekleştirecekleri çalışmalarla çalınmadık kapı bırakmayacak ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını götürerek AK Hizmetlerimizi anlatacak. Selimpaşa’da birinci çıkacağımızdan şüphemiz zaten yok ancak bunu daha yukarılara nasıl taşırız bunun hesaplarını yapmalıyız.

     Gazeteye basın bülteni gönderilmiş, belediye hizmetine hız verdi diye başlık atmışlar. Baktım bir araçla böcek ilaçlaması haberi, biz bunu 12 ay yapıyoruz Büyükşehir olarak, çok yazık Silivri bunları hak etmiyor. Bunun için bizim çok çalışmamız lazım çünkü Silivri’nin bize ihtiyacı var.

 Silivri satılıyor ama ortada hiçbir hizmet yok

    Bugün Dünya Tiyatrolar Günü, Silivri Belediyesi bir kutlama gerçekleştirmiş. Bende diyorum ki İstanbul’da tiyatro salonu olmayan 39 ilçeden bir tanesi Silivri. Kültür Merkezi yapacağız diye inanılmaz bir para harcandı. Kültür merkezi olması için ayırdığımız Silivri’nin çıkışında bir yer vardı, oraya bilboardlar astırdı kültür merkezi yapıyoruz diye, üstünden 6 yıl geçti ortada hiç bir şey yok. Siz değerli gençlerin, sanat’a gönül vermiş kardeşlerimizin gidecekleri, sanat ve meslek öğrenebilecekleri hiçbir tesis yok. Ancak yine bekliyorlar Büyükşehir Belediyemiz yapsın. Silivri satılıyor ama ortada hiçbir hizmet yok.

 Silivri’ye ve Selimpaşa’ya ihanet ediliyor

Bir de Selimpaşa’da üniversite konusu var, Silivri Belediyesi Türk Hava Kurumuna eski belediyenin olduğu yeri verdi, üç yıldır oraya bir tabela asıldı. Türk Hava Kurumu adında bir üniversite yok, sadece kağıt üzerinde var. O tabela söküldü şimdide Fenerbahçe Üniversitesine verilecekmiş. Fenerbahçe Üniversitesi tarafından açıklandı böyle bir üniversite yapılmayacak. Önemli olan niyet ve belediyenin böyle bir niyeti yok halkı ve esnafı kandırma politikası yapılıyor. Silivri’ye ve Selimpaşa’ya ihanet ediliyor.

     Ana arterler ve alt yapı çalışmaları İBB’ye ait ama ara yollar, asfaltları, çocuk parkı bu gibi konular yerel belediyenin yapması gereken işler. Selimpaşa’da yaptığımız arıtma, bu Büyükşehir Silivri’yi cezalandırıyor söylemine cevaptır. Aynı çalışma Mimar Sinan Mahallesi ve Çanta Köyde yapılıyor. Bu yatırımın maliyeti  1.2 katrilyon. Sadece Büyükşehir’in Silivri için yaptığı çok ciddi bir yatırım, inşallah bu çalışmalarımız 2016 yılında tamamlanacak. Bunun yanında dere ıslahı, İsmek’, İtfaiye, Mezarlıklar Müdürlüğü çalışmalarımız sadece birkaçı.

     Son olarak Karayolları ile yaptığımız görüşmeler sonucu Selimpaşa’da İmam Hatip Lisesi ve o bölgede bulunan öğrenciler için üst geçit ve trafik açısından tehlike arz eden yerlerle ilgili gereken çalışmaların yapılacağı müjdesini de burada vermiş olayım. Üst geçit İmam Hatip ve o bölgede ki öğrencilerin kullanımı için yapılacak. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

     Selimpaşa Mahallesi Danışma Meclisi katılımcıların görüş öneri ve sorularının da cevaplanmasının ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Silivri Sorumlusu Ahmet Altunsoy’un kapanış konuşmasının ardından son buldu.