Ak Parti 'Silahlı kuvvetlerimizi, tebrik ediyoruz'

Ak Parti Silivri İlçe Başkanlığı Dış İlişkiler Birim Başkanlığı tarafından, dün aksam saatlerinde Suriye topraklarında gerçekleştirilen ve bütün gece süren 'Şah Fırat' Operasyonuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Ak Parti  'Silahlı kuvvetlerimizi, tebrik ediyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yeri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı başarılı bir operasyon neticesinde değiştirilmiş bulunmaktadır. Sevk ve idaresini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği, Sayın Başbakanımızın ve Genel Kurmay Başkanımızın harekât merkezinden bizzat yürüttüğü bu operasyonla Ecdadımızın emaneti Süleyman Şah’ın naaşı Suriye içindeki yeni mekânına geçici olarak nakledilmek üzere ülkemize getirilmiştir.

Süleyman Şah'ın naaşının nakledileceği Suriye Eşmesinde bir bölge ordumuz tarafından kontrol altına alınmış bayrağımız göndere çekilmiştir.

 Daha önce iki defa yeri değiştirilmiş olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu, yine uluslararası hukuk ve anlaşmaların bir gereği olarak yeni mekânında bayrağımızı dalgalandırmaya ve ecdadımızın hatırasını yaşatmaya devam edecektir.

Her türlü riski barındıran çatışma ortamında Suriye toprakları içerisinde gerçekleştirilen bu son derece başarılı operasyonla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personeli her türlü takdirin üzerinde bir başarı gerçekleştirmiştir.


Herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı operasyon sırasında, kaza sonucu bir askerimiz şehit düşmüştür. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyor; Her türlü takdirin fevkindeki bu başarılı operasyonu gerçekleştiren hükümetimizi ve silahlı kuvvetlerimizi, tebrik ediyoruz."