Ak Parti Şubat Ayı Danışma Meclisi Gerçekleşti

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı her ay düzenli olarak düzenlediği Olağan Danışma Meclisi Toplantısı, İlçe Başkan Yardımcısı Hazım Aras'ın Divan Başkanlığında gerçekleştirdi.

Ak Parti Şubat Ayı Danışma Meclisi Gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerçekleşen toplantıya AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Bayram Üstündağ, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nuray Albayrak ve Yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç ve Yönetimi, Mahalle Başkanları ve Yönetimleri, kurulduğu günden bugüne AK Parti Silivri İlçe Başkanlığının çeşitli kademelerinde görev yapmış bir çok isim katıldı. AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Silivri İlçe Sorumlusu Ahmet Altunsoy, İl Yönetim Kurulu ve 3. Bölge Teşkilatlanma Komisyonu Üyesi Metin Karakaş’ta toplantıya katılan isimler arasındaydı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını ile başlayan toplantıda Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen İlçe Başkanlığı çalışmalarının anlatıldığı bir slayt sunumu yapıldı. 

DAVAMIZ TÜRKİYE’NİN DAVASIDIR 

Açılış konuşması yapmak üzere AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral mikrofona davet edildi. Demiral konuşmasında “Davamız Türkiye’nin davasıdır. Geçtiğimiz günlerde Gençlik Kolları Başkanlığımız 28 Şubat’la ilgili çok güzel bir seminer düzenledi. İnsanların özgürlüklerine yapılan yasakları ve daha da kötüsü fiziksel müdahaleleri seyrederken gözyaşlarımızı tutamadık. Biz bu zulümlere dur demek için yola çıktık. Herkes üzerine düşeni şimdiye kadar olduğu gibi önümüzde seçimlerde de yerine getirecek. Bu hafta Selimpaşa ve Kavaklı mahallelerimizin Yönetim Kurulu toplantılarına katıldım. Tamamen spontane gelişen bir olaydı. Gördük ki Mahalle teşkilatlarımızın toplantılarını yaptıkları yerler hınca hınç dolu. Nedeni Teşkilatlarımızın heyecan dolu olması her mahallemiz, her Sandık Koordinatörümüz, her Sandık Başkanımız heyecanla sandık yönetim kurullarını oluşturdular. Hedefleri olan bir davamız var. Sandık kurullarının oluşumlarında gösterilen azimli çalışmalar da seçimin nasıl geçeceğinin göstergesi oldu. Seçim hazırlıklarımızın ilk ayaklarından biri olan sandık kurullarımızın oluşumunda gösterdiğiniz özveriden dolayı tüm teşkilatıma teşekkür ediyorum. Daha sonra ev ziyaretlerimiz başlayacak. Her seçimin önemi ayrıydı tabi ki ama bu seçimin önemi bambaşka. Biz IMF kapılarında dilenen bir ülke olmaktan çıktık. Son 12 yılda gerçekleştirdiğimiz icraatleri göz önünde bulundurursak, bundan sonrada daha güzel icraatlerimizle Ülkemizi daha da ilerilere taşıyacağımız aşikar. 12 yıl önce insanların kafalarını karıştırmak adına AK Parti iktidar olursa kadınların başlarını zorla kapatır, otobüslerde kadın erkek ayrı ayrı oturur gibi olmayacak söylemlerde bulundular. Şimdi ağızlarında ülkeyi satıyorlar safsatasını pelesenk ettiler. Ama şunu bilmiyorlar ki biz bu ülkenin bir karış toprağına kurban oluruz. Bu ülke nerede satıldı dersek, 28 Şubat sürecinden sonra, Devlet güvencesinde olan bankaların içlerinin boşaltılmasıyla satıldı. Şimdi bizlere yaptığımız yatırımlarla ilgili halktan toplanan vergilerle yapıyorsunuz deniyor da, peki son 12 yıl Cumhuriyetimizin kurulduğundan bugüne yapılmamış hizmetleri yaptık. Bizden önce vergi mi toplanmıyordu. Neden hastaneler, okullar, yollar yoktu, neden engellilerimize, yaşlılarımıza bakanların maaşları yoktu, neden çocuklarımıza maaş bağlanmıyordu bunu sormuyorlar hiç. Ama halkımız bu hizmetlerimizi tekrar takdir edecektir, bundan şüphemiz yok. Bizim üzerimize düşen gerçekleştirdiğimiz icraatleri kapı kapı gezerek anlatmak. Ben bu heyecanı ve azmi teşkilatımda görüyorum. Bundan önceki seçimlerde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı daha da ilerilere taşıyarak ilçemizde de birinci parti olarak çıkacağız.

 

ISLAH ÇALIŞMASI TAMAMEN İBB’YE AİTTİR 

Şu bilgiyi de vermek isterim ki, Boğluca dere ıslahının son ayağı olan Tarihi köprüde Anıtlar Kurulunun çalışmaları başlamış bulunmaktadır. Bu çalışma tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyemize aittir. Kimse emek hırsızlığı yaparak kendine pay çıkarmaya çalışmasın. Buradan bir teşekkür etmek istiyorum, çimento fabrikasının yapımına izin vermeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanımız Sayın Mimar Kadir Topbaş’a ve gece yarılarına kadar konuyla ilgili görüşmek için kendisiyle sürekli irtibatta olduğum Milletvekilimiz Tülay Kaynarca’ya, Sorumlu Milletvekilimiz Harun Karaca’ya ve benimle beraber dik bir duruş göstererek Silivri’ye sahip çıkan teşkilatıma teşekkür ediyorum. Bu arada 500 ağaçlık bir Koru oluşturduk. Korunun oluşturulmasında Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Karan’ın büyük emekleri var, Teşkilatım adına kendisine teşekkür ediyorum. Geçmiş dönem beraber çalıştığım Asil ve Yedek Yönetim Kurulu üyelerimizin her birinin adına bir ağaç diktik ve ağaçlara da isimlerimizi vereceğiz. Yönetim Kurulumuzda bulunan yol arkadaşlarıma da  birer sertifika vermek istiyorum. Son olarak da teşkilatımın kadın mensupları ve tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.”dedi.

 

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ 

Daha sonra AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Mahalle Başkanları adına konuşma yapmak üzere Gümüşyaka Mahalle Başkanı İlyas Yıldız kürsüye davet edildi. Yıldız konuşmasın da “ Bütün Mahalle Teşkilatlarımız ve Teşkilatlarımızın her birimi gibi haftalık olarak toplantılarımızı düzenli bir şekilde yapıyoruz. Mahalle Başkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızda da ayrı bir dinamizm oluşuyor. Her toplantımızın sonun da çıkan ortak akıl mahallelerimize, sandıklarımıza, AK Davamıza sahip çıkmak oluyor ve bunuda gerçekleştirmek, AK Davamızı, AK İcraatlerimizi anlatmak için çalınmadık kapı bırakmayacağız. Yorulmadan ve karşılaştığımız zorluklara aldırış etmeyerek, Yeni Türkiye yolunda elimizden gelen gayretin fazlasını göstereceğiz ve 7 Haziranda gerçekleştirilecek Genel Seçim sürecini en iyi şekilde değerlendirip ilçemizde birinci parti olacağız. İnşallah ’ta Silivri’nin tamamı satılmadan tekrar AK Parti Bayrağını Belediyeye dikeceğiz” dedi.

 

SİYASET SAMİMİYET VE SADAKAT İSTER 

AK Parti Silivri Belediye Meclis Grubu adına konuşma yapmak üzere mikrofona davet edilen İBB ve Silivri Belediye Meclisi Üyesi Tamer Şişman “ Siyaset samimiyet ve sadakat ister. İşte bizim Teşkilatımızın da en büyük özelliği de bu iki olmazsa olmazı her zaman bünyesinde bulundurmasıdır. Şimdiden başladılar bir algı yönetimi oluşturmaya çalışıyorlar. Gerçekleştirdiğimiz icraatları yok sayarak, çeşitli iftiralarla bizlerin başarılı çalışmalarına çamur atmaya çalışıyorlar. Teşkilat olarak bu algıyı muhakkak yıkmalıyız. Tek yapmamız gereken AK İcraatlerimizi her platformda anlatmak, insanların kafalarında ki soru işaretlerini kaldırmak olacaktır. Yapacak çok işimiz var ama Rabbimize şükürler olsun ki bu beklentileri karşılayacak irademizde var. Boğluca deresi üzerindeki tarihi köprüyle ilgili çalışmaların başlaması için siyasi irademizi ortaya koyduk ve bu çalışmaların başlamasını sağladık. Tabi her zaman ki gibi bazıları kendilerine pay çıkarmaya çalışıyor ama halkımız herşeyin farkında” dedi.

 

BEN OLMASAM TEŞKİLAT OLMAZ DİYENLER TARİHE GÖMÜLMÜŞTÜR 

Kürsüye davet edilerek konuşma gerçekleştiren AK Parti İstanbul Yönetim Kurulu ve 3. Bölge Teşkilatlanma Komisyonu Üyesi Metin Karakaş “Birçok siyasi parti üç beş kişi bir araya gelemezken, bizler salonlarımızı heyecan dolu Teşkilat mensuplarımızla doldurabiliyoruz. 3. Bölge Teşkilatlanma Komisyonu Üyesi olarak geçtiğimiz günlerde Gümüşyaka Mahallemizin haftalık olağan toplantısına 3. Bölge Teşkilatlanma Komisyonu Başkanımız ve Komisyon Üyelerimizle beraber katıldık. Ogün gördüğümüz heyecan dolu Mahalle Yönetimimiz, Komisyon Başkanımıza ve Üyelerine, Silivri genelinde İlçe Teşkilatımızın seçime ne kadar hazır olduğunu gösterdi. Silivri İlçe Teşkilatı ailesinden biri olarak da bu bana ayrı bir gurur verdi. Silivri İlçe Başkanlığımızın çeşitli kademelerinde görev yaptım ve en son gerçekleşen İl Başkanlığı Kongremizde İl Başkanımızın ve Teşkilat büyüklerimizin takdiri ile İl Yönetim Kurulunda görevlendirildim. Bugün İlçe Başkanımızda yönetimini kurarken geçmişten günümüze, teşkilatımızda emeği geçen kardeşlerimizi yönetim kuruluna almış, başkan yardımcılığı görevleri vermiş olduğunu görüyoruz. Keza Kadın Kollarımız ve Gençlik kollarımız da aynı yapıya sahip. Bu partimize hizmet edenlere verilen değerin bir göstergesidir. AK Parti Teşkilatında kimin ne emeği varsa, kim bu davaya sahip çıkıyorsa onlar her zaman baş üstünde tutulurlar. Ben olmasam bu teşkilat olmaz diyenler tarihe gömülmüştür. Kurulduğu günden bu güne herhangi bir seçimde başarısız bir sonuç alsaydık Ülkemiz dünyanın en önemli ülkelerinden bir tanesi olamazdı. Bugün İsrail’e sen katil bir ülkesin diyebiliyorsak, Birleşmiş Milletler Konferansında Dünya beşten büyüktür diyebiliyorsak, toplumumuzun refah seviyesini arttıracak birçok projeyi gerçekleştirebiliyorsak bunun sebebi siz değerli Teşkilat mensuplarımızın çalışmaları sayesindedir. 

 

Silivri’nin en büyük sivil toplum örgütü ve en büyük siyasi partisi Silivri İlçe Başkanlığıdır. Silivri’ye en büyük hizmetleri yapmış parti Silivri İlçe Başkanlığıdır. İlçe Başkanımız, Yönetimi ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte bu hizmetler gerçekleşmeye devam edecektir. 

Türkiye’de muhalefet sorunu var. Ana muhalefet partisine bazı illerde Milletvekili adayı olmak için başvuru yok. Vekil olarak seçileceğine, o şehrin halkının takdirini ve oylarını alabileceklerine inanmıyorlar. Yüzde 35 oy oranı alacağına inandığını söylüyor ancak yedinci kez mağlup olacağını da şimdiden biliyor. Silivri’de köylerimizle, belde mahallelerimizle, merkez mahallelerimizle bizler 7 Haziranda burada yine birinci parti çıkacağız ”dedi. 

HEPİMİZ İLK GÜN Kİ HEYECANIMIZI KORUYORUZ 

Son olarak selamlama konuşması yapmak üzere Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi, Silivri İlçe Sorumlusu Ahmet Altunsoy “8 Şubat’ta İl Kongremizi yaptık. Çok tecrübeli, siyasi geçmişleri dolu olan bir İl Yönetimimiz var. Hepimiz ilk günkü heyecanımızı koruyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Milletvekili Adayı Temayül yoklamamızı gerçekleştirdik. Göstermiş olduğunuz yoğun katılımdan dolayı hepinize teşekkür ederim” diyerek 7 Haziran Genel Seçimleri stratejisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Teşkilat mensuplarının soru, görüş ve önerilerinin alınmasıyla devam den Danışma Meclisinin sonunda, bir önceki dönemde Asil ve Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış teşkilat mensuplarına birer teşekkür sertifikası ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığının hazırlatmış olduğu, İlçe Başkanlıklarının da tamamını kapsayan bir fotoğraf albümü hediye edildi.