AK Parti yerel basınla bir araya geldi

AK Parti Silivri Teşkilatı, İlçe Başkanı Rıfat Kutlu nezdinde yeni kurulan Yönetim Kurulu ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Yönetim Kurulunu bir toplantı çerçevesinde yerel basın mensupları ile tanıştırdı. 1 Kasım'daki seçim çalışmalarının huzurlu bir ortamda yapılabilmesi için yerel basın müessesesine ayar çeken Kutlu, gazetecilerin toplumsal gerilime sebebiyet verecek, seçim atmosferini şiddet yaklaşımlı etkileşime dönüştürecek sansasyonel bakış açısından imtina etmelerini istedi.

AK Parti yerel basınla bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İlçe Başkanı Rıfat Kutlu’nun Başkanlığında gerçekleşen toplantıya geçmiş dönem Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Altunsoy, Kadın Kolları Başkanı Nuray Albayrak, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, SKM Başkanlığını yöneten; Hüseyin Turan, Adil Sirkecioğlu ve Yetgin Çavdar, Milletvekili Adayı Hatice Kübra Öztürk, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Asil ve Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri, SKM Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri katılım gösterdi. Başkan Rıfat Kutlu’nun açılış konuşmasının ardından katılımcılar tek tek söz alarak kendilerini tanıttılar.

“ŞEHİT OLAYLARI NEDENİYLE BURUK BİR HAVADA SEÇİME GİDİYORUZ”

Atama yolu ile İlçe Başkanı olarak görevlendirilen Rıfat Kutlu, basın mensuplarına şahsına iletmiş oldukları tebrik mesajları ve gerçekleştirdikleri hayırlı olsun ziyaretleri için teşekkür ederek sözlerine başladı ardından seçim takvimine yönelik görüşlerini şöyle açıkladı: “Yeni bir sürece girdik, önümüzde 1 Kasım Genel Seçimleri var. AK Parti Teşkilatları olarak her seçimi ‘en önemli seçim’ addederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizleri üzen şehit olayları ile alakalı buruk bir seçim havasına girmemizin de bu seçim adına bizi demorilize eden bir tarafı var.  Ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına mücadele eden bütün kolluk kuvvetlerimize başarılar, şehit olanlara da Allah’tan rahmet dilerim; mekânları cennet olur inşallah.

“ASIL GAYEMİZ BARIŞ VE KARDEŞLİK ZEMİNİNDE SİYASİ İKTİDAR OLUŞTURMAK”

Haziran seçimleri itibariyle koalisyon hükümeti diyebileceğimiz bir seçim hükümeti oluştu ama ortak bir koalisyonla kurulan bir hükümet döneminde ülkenin yaşamış olduğu süreçleri, 3 aylık bir zaman dilimi de olsa, istikrarı, kabiliyetleri ve hizmetleri noktasında aslında ne kadar sığ bir çerçeveye sığdırmış olduğunu hep birlikte gördük. AK Parti Teşkilatları olarak işin yapısı ve işleyişi nokrasında elbette önceliğimiz savunmuş olduğumuz partimiz ve ideolojimizi yukarıya taşımak hedefimiz ama bu hedeflerimizin dışında asıl gayemiz Türkiye Cumhuriyeti topraklarında barış, kardeşlik, dostluk ve güven içerisinde bir siyasi iktidarı oluşturacak yapının oluşması.

“AK PARTİLİ HER HÜCREYİ HAREKETE GEÇİRECEK BİR ÇALIŞMA MEKANİZMASIYLA KARŞINIZDA OLACAĞIZ”

Bu 3 aylık süreçte maalesef ülkemizin böyle bir boşluğu damarlarına kadar hissettiğini birlikte müşahede etmiş olduk. 1 Kasım 2015 seçimlerine SKM yapımızın da dâhilinde bugüne kadar AK Parti Teşkilatlarında çalışmış, siyaset yapmış, belli bir dönem görev ve hizmet almış arkadaşlarımızı yeni yapımızın içerisine dâhil ederek AK Partili her hücreyi harekete geçirecek bir çalışma biçimiyle inşallah karşınıza çıkacağız.”

“YUMUŞAK HAVAYI KORUMAK ADINA VERDİĞİMİZ MÜCADELEYE BASIN OLARAK HASSAS YAKLAŞIMLARINIZLA DESTEK VERMENİZİ RİCA EDİYORUM”

Cımbızlama haberlerle sansasyon yaratma peşinde olabilecek basın mensuplarına ültimatom gibi uyarılarda bulunan Başkan Rıfat Kutlu, basın yayın ve medyaya ince ayar çekti. “Yeri geldiğinde siyasi söylemler yeri geldiğinde basın mensuplarımızın bir takım hususları cımbızla çekmeleri sonucu oluşan ortam gerilmelerine müsaade etmeyecek bir seçim atmosferinin Silivri’mize en yakışan atmosfer biçimi olacağını düşünüyorum” diyerek sözlerine başlayan Kutlu, konuşmasına şöyle devam etti: “AK Parti’ye muhalefet eden/etmeyen tüm basın mensuplarına bizim gönlümüz de kapımız da sonuna kadar açık. Özellikle bu seçimde uygulanması kaydıyla bayraklama, afişleme çalışmasını minimize edecek haliyle gençlerimizi sokakta karşı karşıya getirme ihtimalinin en yoğun olduğu süreç bertaraf edildi. Vatanına, milletine, ekonomisine, istikrarına hizmet etmek için yola çıkmış bir siyasi hareketin böyle bir atmosferin tarafı olmadığını da ifade etmek istiyorum. AK Parti’nin yumuşak havayı korumak adına verdiği mücadelelere bizzat şahit oldum, bundan sonraki süreçte de inşallah aynen devam edecek.

“BİRLİK OLMAMIZ GEREKEN BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ”

Seçimin atmosferini AK Parti’ye yakışır, basına yakışır, Silivri halkımız da Silivri’ye yakışır bir seviyede tutarsa inanıyorum ki burada halkımız kazanacak. Sizin mesleğiniz belki sizi bir adım öne geçirip parlatacak husustur ama özellikle birlik olmamız gereken bir süreçte basın mensubu arkadaşlarımdan bu konuda biraz daha hassas olmalarını rica ediyorum.”

ÖZTÜRK: İSTANBUL MEDYANIN KALBİ

Kendisi de Gazeteci kökenli olan Milletvekili Adayı Hatice Kübra Öztürk, hem AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetimini hem de toplumun aynası olmak amacıyla kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunan yerel basın mensuplarını kutladı. Öztürk, “Yeni oluşumun öncelikle Silivri’mize, İstanbul’umuza ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Daha önce de hizmet yapmış olan değerli kardeşlerimize buradan teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Onlar bayrağı sizlere devrettiler inanıyorum ki sizler bu bayrağı daha yükseklere güzel bir şekilde taşıyacaksınız. Bende bir gazeteciyim; akademik anlamda mesleğe gönül vermiş bir arkadaşınızım. İstanbul medyanın kalbi ve beyni. Ulusal basına rağmen yerelde toplumun sesi oluyorsunuz hepinizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

TURAN: SİLİVRİ’DE EN YÜKSEK OYU ALMAK İSTİYORUZ

SKM Başkanı Hüseyin Turan, seçim stratejisinde izleyecekleri yola ilişkin çalışma anlayışını şöyle ortaya koydu: “Değerli arkadaşlar başta İl Başkanımız olmak üzere bu görevi bize tevdi eden İlçe Başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. SKM Başkanlığını Yetgin Çavdar ve Adil Sirkecioğlu ağabeylerimle birlikte yönetiyoruz. Huzurlarınızda kendilerine çok teşekkür ediyorum. 1 Kasım akşamına kadar görevimizi ifa edeceğiz. Allah’ın izniyle alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum. SKM olarak tamamen siyasi ahlak üzerine kurulu seçim çalışmalarını yürüteceğiz. Silivri’de kardeşlik ve komşuluk hukukunu koruyacak şekilde çalışma yapacağız. AK Parti olarak Silivri’de en yüksek oyu almak istiyoruz. Herkese, her siyasi parti ve adaya saygı çerçevesinde yaklaşacağız. Yeni Türkiye vizyonuna uygun olarak Yeni Türkiye’nin heyecan katan projelerini Silivri’mizde,  Teşkilatımız da hem de değerli basın mensuplarıyla paylaşacağız. Yeni Türkiye ile birlikte inanıyorum ki ülkemiz ciddi manada değişecek ve halkımız bu noktada heyecan duyacak. SKM çalışmaları noktasında teşkilatımızın kendi yapısındaki arkadaşlarımızla birlikte değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Partimizde kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış bütün arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz çünkü biz büyük bir aileyiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden çalışmalarımızı anlatacağız. Durmak yok yola devam!”

MUŞ: 2023 VE 2053 HEDEFLERİNE ULAŞMAMIZI SAĞLAYACAK MECLİS ARİTMETİĞİNİ ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR

Geçmiş dönem Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, “Türkiye neden 1 Kasım’da tekrar seçime gitmek durumunda kaldı?” sorusuna açıklık getirdi. Muş, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “7 Haziran’da ortaya çıkan meclis aritmetiğinde maalesef tüm çabalarımıza rağmen bir koalisyon hükümeti kurulamadı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı anayasa hükümleri gereği parlamentoyu tekrar seçime götürdü ve Türkiye ilk defa Cumhurbaşkanı kararıyla seçime gidiyor. AK Parti Teşkilatları olarak 7 Haziran’dan çok daha fazla çalışacak Türkiye’de tekrar istikrarı tesis edecek, 2023 ve 2053 hedeflerini ulaşmasını sağlayacak güçlü bir hükümeti çıkaracak meclis aritmetiğine ulaşmamız gerekiyor. 1 Kasım ülkemiz ve milletimiz için bu kadar önemli bir tarih.”

Program basın toplantısının ardından genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı ile devam etti.