Ak Parti'de Danışma Meclisi Gerçekleştirildi

Ak Parti Silivri İlçe Başkanlığı, İlçe Başkanlık Binası Konferans Salonun da Teşkilat Gündemli Kasım Ayı Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi.

Ak Parti'de Danışma Meclisi Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral ve yönetimi, İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya, önceki dönem belediye Başkanları, önceki dönem İlçe Başkanları ve kurulduğu günden bugüne İlçe Başkanlığının çeşitli kademelerinde görev yapmış teşkilat mensupları katıldı. AK parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 3. Bölge Teşkilatlanma Komisyonu Üyeleri Birol Hacıoğlu, Mahmut Yıldız’ın da katılım gösterdiği İlçe Danışma Meclisi toplantısında Divan Başkanlığını Ak Parti Silivri Sosyal İşler Birim Başkanı Mehmet Çaylak yaptı.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayarak, teşkilat çalışmaları hakkında hazırlanmış slaytın Yönetim Kurulu Üyesi Türker Yazıcı’nın sunumuyla ile devam etti. Daha sonra İlçe Başkanı Demiral mikrofona davet edilerek programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasına hoşgeldiniz diyerek başlayan Demiral ” Bu toplantımızı Kasım ayı danışma meclisi değil de göreve geldiğim 13 Kasım’dan bugüne kadar geçen sürenin danışma meclisi olarak değerlendiriyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne çalışmalarımıza hiçbir zaman ara vermeden devam ettik. Bu dönemde iki önemli seçim atlattık. Yönetimime, Kadın Kollarıma, Gençlik Kollarıma, Mahalle başkanlarıma, Meclis Üyelerime ve tüm teşkilatıma ayrı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Teşkilatlarımız genelinde bir kongre süreci var. Bizde Silivri İlçe Başkanlığı olarak kongremizi gerçekleştireceğiz. Delege seçimimiz olsun, temayül yoklamamız olsun bunları Teşkilat bünyemizde gerçekleştirdik. 27 Aralıkta da son derece coşkulu ve bayram havasında bir kongre düzenleyeceğiz.  Hepinizin bildiği gibi ben sizlerden müsaade isteyerek özel sebeplerimden dolayı, ilçe başkanlığına tekrar aday olamayacağımı belirtmiştim. Sizlerin de malumu babamın hastalık ve vefat süreci vardı, zaten hepiniz yanımda oldunuz, Allah hepinizden razı olsun. Ama asla siyasete son veriyorum diye bir durum söz konusu değildi. Tekrar aday olmamak benim fikrimdi ve gerek İl Başkanımız Gerek Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanımız Süleyman Soylu ile yaptığım görüşmelerimde bunu dile getirdim. Ancak en son İl Başkanlığımıza davet edilerek, İl başkanımız tekrar aday olmamı istedi. Bizde görev kutsaldır ve teşkilat prensibimiz gereği görev alınmaz verilir. Bende gelinen bu noktada gerçekleşecek kongremizde teşkilatımızın huzuruna İlçe Başkan adayı olarak çıkmış olacağım. Tekrar aday olmam konusunda fikirlerini beyan eden Genel Merkez teşkilatlanma Başkanımız Süleyman Soyluya, İl Başkanımız Aziz Babuşçu’ya, Teşkilatlanma Komisyonumuza yürekten teşekkür ediyorum. Buradan bütün teşkilatıma seslenmek istiyorum, İl başkanlığımızdan formlarımız geldi, İlçe Yönetim kurulumuzda görev almak isteyen arkadaşların benimle de görüşerek bu formları doldurmalarını istiyorum. İstişareler yaparak yeni yönetimimizi kuracağız. Ben yaptım oldu anlayışına her zaman karşı oldum ve hiçbir işimi istişaresiz yapmadım. Yönetimimizde ki arkadaşlarımızla da fikir alışverişinde bulunacağız ve süreci birlikte yürüteceğiz. Yine birlik ve beraberlik içerisinde bir kongre süreci yaşayarak birbirimize düşmemizi isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ben şuana kadar bana vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum ve helallik istiyorum. Bundan sonrada yolumuza hep beraber devam edeceğiz.” Diyerek sözlerine son verdi.

Daha sonra Ak Parti Silivri Teşkilatlanma Başkanı Aydın Karabina söz alarak “ Bir seneyi hep beraber adeta soluk almadan çalışarak geçirdik. Yoğun bir dönemdi. Biri yerel, biri de Cumhurbaşkanlığı olmak üzere İki büyük seçim atlattık. Bu dönemde bize katkı sunan sandık kurulu arkadaşlarımız, mahalle Başkanları ve yönetimlerine kendi şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Teşkilatımız büyük bir aile. Burada ki coşkulu kalabalıkta bunun en büyük ispatı. Kongre sürecimizi de alnımızın akıyla tamamlayıp, partimizi Silivri’de daha üst seviyeye taşıyacak arkadaşlara emanetimizi teslim edeceğiz. Şimdiden gerçekleştirilecek olan kongremizin Partimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. “ diyerek sözlerine son verdi.

Milletvekili Harun Karaca da programın sonunda gerçekleştirdiği konuşmada” Şöyle bir geçmişe bakacak olursak Türkiye’nin nereden nereye geldiğini hep beraber görebiliriz. Geçmişte hayal edemediğimiz projeleri gerçekleştirdik. Ancak bizi daha bekleyen nice hedeflerimiz var. Ak Parti hizmet çıtasını o kadar çok yükseltti ki halkımız çok eskiden günümüze gelen problemlerin dahi hesabını bize soruyor. Bizde çözüm odaklı bir parti olduğumuz için hiçbir sorunu halı altına süpürmeyip çözüme ulaşması için elimizi taşın altına koyuyoruz.  

Bizim siyasetimizde hizmet götürmemiz için illa ki oy oranımızın çokluğuna bakmayız. Vatandaşımızın ihtiyacı neyse o partili bu partili ayrımı yapmadan hizmeti götürürüz. Ülkemiz genelinde gerçekleştirdiğimiz devası projeler bazı memleket düşmanlarında hazımsızlıklar yapıp hükümetimizi yıkmaya yönelik demokrasi dışı girişimleri olsa da bunlara hiçbir zaman pabuç bırakmayacağız. Büyük Türkiye hedefimize işte sizin gibi güçlü teşkilatlarımızla beraber emin adımlarla yürüyeceğiz. Zaten milletimizde sandıkta onlara en güzel cevabı vererek her seçim oylarımızı artırıp bize olan güvenini beyan ediyorlar. ” Diyerek sözlerine son verdi.

Coşkulu gerçekleşen Danışma Meclisi Toplantısı programa katılım gösteren teşkilat mensupları dilek ve temennilerini dile getirmeleri ve soru cevap şeklinde devam ederek son buldu.