Ak Partililer Fatih Mahallesinde Buluştu

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı, Fatih Mahalle Yönetiminin düzenlediği Danışma Meclisinde Mahalle halkıyla bir araya geldi.

Ak Partililer Fatih Mahallesinde Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fatih Mahalle Başkanı Bahadır Süleyman Karaköy’ün ev sahipliği yaptığı program, Havuzlu Kahve’de gerçekleşti. Toplantı Fatih Mahallesinde oturan vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşirken, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti Mahalle Başkanları da katılım gösterdiler. 

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI 

Program, Divan Başkanı Tuğçe Kaynak Yavuz’un açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere Mahalle Başkanı Bahadır Süleyman Karaköy’ü mikrofona davet etmesiyle başladı. Karaköy yaptığı konuşmasında “Mahallemiz tarihi dokusuyla İlçemizin en önemli bölgelerinden biri olma özelliğini taşımakta. Ancak diğer mahallelerimiz gibi bizim de Belediyemizin ilgisizliği yüzünden sorunlarımız var. Yerel seçimler döneminde verilen bir takım sözlerin hiç biri yerine getirilmedi. Mesela eski yapıların restore edilerek mahallemiz çekim merkezi haline getirilecekti, mahallemize kapalı pazar alanı kurulacaktı. Bunların hiç biri gerçekleştirilmedi ve maalesef biliyoruz ki gerçekleşmeyecekte.

AK Parti ile beraber sadece vaat eden siyasetçi dönemi bitmiştir. Bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum çünkü yaptıklarımızı daha da iyilerini yapacaklarımızın teminatı olarak görüyorum. Mahalle Teşkilatı olarak Genel Seçim hazırlıklarımıza başladık. Gecemizi gündüzümüze katarak şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz ve bundan sonra gerçekleştireceğimiz ak icraatlarımızı herkese anlatacağız.”dedi. 

DURMADAN YILMADAN ÇALIŞACAĞIZ 

Daha sonra mikrofona davet edilen, Ak Parti Silivri Fatih Mahalle sorumlusu Harun Tüfekçi gerçekleştirdiği konuşmasında “Bir yıldır Fatih Mahalle Teşkilatı ile sorumlu Meclis Üyesi olarak çalışıyoruz. Düzenli olarak bir araya gelerek her hafta toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Ortak derdimiz Mahallemize ne gibi katkılar sağlayabiliriz ve mahalle halkımıza Ak davamızı nasıl daha iyi bir şekilde anlatabiliriz. Şimdi önümüzde çok önemli bir genel seçim var. Toplantılarımızda seçim stratejileri ile ilgili görüş alışverişlerinde bulunuyoruz. Durmadan yılmadan çalışacağız. Silivri’miz de AK Partimizi birinci parti olarak çıkaracağız. Fatih Mahalle Teşkilatı olarak buna inancımız tam. Elimizden gelen gayretin en iyisini sergileyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

AK KADROLAR SİLİVRİ’YE ALTIN ÇAĞINI YAŞATTI 

Meclis Üyesi Harun Tüfekçi’nin ardından AK Parti Silivri Yönetim Kurulu Üyesi, Fatih Mahalle Sorumlusu Duran Karagülmez kürsüye davet edilerek gerçekleştirdiği konuşmasında ”2004-2009 Yılları arasında Belediye Başkanlığımızı yapan Hüseyin Turan ve ekibi yani AK Kadrolar Silivri’ye altın çağını yaşattı. Bakın o dönem gerçekleşen hizmetler bir an için yok sayarsak, mesela doğalgaz yok, adliye binası yok, yeni devlet hastanesi yok, yeni belediye binası yok, alt yapı yok, Kiptaş konutları yok ve daha da sayabiliriz ancak sadece bunları çıkartsak Silivri’nin basit görünümlü bir kasabadan ne farkı kalıyor ki! İşte bu bütün elle tutulur, gözle görülür hizmetleri AK Kadrolar gerçekleştirdi. Tabi 2009’dan sonra da Belediyecilik anlamında İlçemize İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) olarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Bakınız devasa bir İSMEK binası yapıldı Silivri’de. Hadi İBB’nin sorumluluğunda olan yollara her sene dökülen tonlarca asfaltı görmediniz, hadi trilyonlarca liralık bir yatırım olan, Silivri’nin bir başından  bir başına 3 metre çapında tüneller kazmak sureti ile, biyolojik arıtma tesisi çalışmasını görmediniz, Boğluca Deresi ıslah çalışmasını görmediniz, işte bütün gün geçtiğiniz yolun üzerinde son derece modern bir bina yapıldı. İBB İstanbul Meslek Edindirme Kursları’na  (İSMEK) ait. Yani İlçemize hizmet edecek bir bina. Yeterli talep alınırsa da vatandaşın talebi doğrultusunda farklı konularla ilgili de kurs verecek fiziki şartlara sahip bir bina, Silivri’de yaşayanların hizmetine sunuldu. Şimdi yakın zamanda hizmete girecek birde İBB İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) binası var. Burası da son derece modern bir bina oldu. Burası da Silivrililere hizmet edecek. İtfaiye binası yıkıldı e tekrardan inşa ediliyor. Kim tarafından derseniz, tabiî ki İBB’miz tarafından. Mezarlıklar Müdürlüğü’ne de yeni bir hizmet binası yapılıyor. Bu saydığımız hizmet binalarının tamamı İBB’miz tarafından gerçekleştirmekte. Kim derse ki İBB buraya hizmet getirmiyor, ya bu saydıklarımdan haberi yoktur, ya da nankördür. İBB olsun Hükümet kanadı olsun İlçemize her zaman olduğu gibi hizmet etmeye devam edeceğiz. Teşkilatımıza düşende bu hizmetleri en iyi şekilde anlatarak, halkımızın çalışanla çalışmayan arasında ki farkı görmesini sağlayarak Yurt genelinde oy oranımızı daha da yukarılara taşımak. Çalışmaktan yılmayan bir Teşkilat olduğumuz içinde 7 Haziran genel seçimleri öncesinde yorulmak nedir bilmeden çalışacağız” dedi. 

FATİH MAHALLESİ ÖZEL VE GÜZEL BİR YER 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral’da Danışma Meclisi Toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında “Silivri özel bir yer, Fatih Mahallesi daha da özel ve güzel, hayattan sevgiyi çıkarırsak ne kalır ki sözleri gibi Silivri’den de Fatih mahallesini çıkardığımız da Silivri çok eksik kalır. Fatih Mahallesi Silivri’nin ilk kurulduğu yerdir. Bu sebepten her yerinden tarih fışkırır. İşte bu mahalleyi özel kılanda bu sebeptir. Burada bu tarihi dokuyu ortaya çıkartmaya yönelik ciddi çalışmalar yapılsa, inanıyorum ki İstanbul’da olsun, ülkemizin çeşitli yerlerinde olsun, tarihi dokusunu korunmak ya da tekrardan gün yüzüne çıkartılmak sureti ile çekim merkezi haline gelmiş birçok yer gibi Fatih Mahallesi’de bir çekim merkezi olur. Bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma olduğunu görsek, ben ve teşkilatım bütün siyasi gücümüzü kullanıp bu çalışmaların tamamına erdirilmesi için elimizden geleni yaparız, emin olun. Ama ortada ne bir çalışma var nede bir samimiyet. 

TARİHİ EVLERİN RESTERASYONU BİZİM DÖNEMİMİZDE GERÇEKLEŞTİ 

Aziz Bartalemus’un evinin bulunduğu yere turistler getirerek Fatih Mahallesini çekim merkezi haline getireceğiz dediler. Oda sadece bir gün içinmiş, ki karmaşa dolu bir gün oldu. Hiçbir yerden izin almadan o kalabalığı kontrolsüz bir şekilde mahalleye öyle bir yığdılar ki halk evine giremedi. Sonrada Silivri’ye hiçbir ekonomik hareketlilik getirmeyen kalabalık çekti gitti ve bunun da devamı gelmedi. Her işte olduğu gibi bu işi de ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bakın Silivri’de gördüğünüz tarihi evlerin restorasyon çalışması bizim dönemimizde gerçekleşmiştir. Ne zaman ki biz Belediyeyi teslim ettik bu çalışmalar son buldu. Birde tarihçiyim diye övünen bir Belediye Başkanımız var. Anıtlar Kurulunu kimse bahane etmesin. Çünkü Anıtlar Kurulu bağımsız bir kuruluştur. Hükümetle alakalı değildir. Eğer bizden sonrada bu işler takip edilseydi şimdi daha birçok evin yenileme çalışmaları gerçekleştirilecekti. Bakın Kale Park’a bizim dönemimizde düzenleme getirildi. Bütün Silivri oraya gidip huzur içerisinde faydalanabiliyordu. Orası da Silivri’nin önemli tarihi yerlerinden biridir. Ama tarihçiliği ile övünen Belediye Başkanımız şuan orayı da hakkaniyetiyle işletemeyip, huzur içerisinde gidilip zaman geçirilecek bir yer olmaktan çıkarttı. 

BUNUN ADI RESMEN EMEK HIRSIZLIĞI 

Ecdadımız Boğluca Deresi’nin denizle buluştuğu yere beş gözlü bir köprü yapmış.. Bu köprü beş gözlü çünkü dereden gelen suyun herhangi bir taşkına sebep vermemesi amaçlanmış. Ama gelin görün ki siyasi rant için bu derenin üç gözü, yani yarısının üstü kapatılmış ve üzerine bina yapılmasına izin verilmiş. Sonrada şiddetli yağmurlarda da o bölgede sel baskınlarının da önüne geçilememiş tabi ki. Ak Parti geliyor, bu bölgede böyle bir sorun olduğunu, Boğluca Deresi’nin tarihi köprünün gözleri genişliğinde açılmak suretiyle bir ıslah çalışması yapılması gerektiğini tespit ediyor. Tam çalışalar başlayacakken Chp aslında asla imar verilmemesi gereken yerlerde evleri olup, hakları verilerek, yerleri istimlak edilecek mal sahiplerini kışkırtıyor ve bu çalışmaya bir buçuk sene geç başlamamıza sebep oluyorlar. Mahkeme süreçleri tamamlanıyor ve İBB’miz çalışmaları kısa sürede tamamlıyor ve tam bitecekken bu sefer Anıtlar Kurulu tarihi köprünün üstüne yine asla verilmemesi gereken imar izniyle yapılan binanın yıkımına dur diyor. Gerekçesi tarihi köprünün zarar görebilme olasılığı. Az öncede dediğim gibi Anıtlar Kurulu bağımsız bir kuruluş bizim oraya herhangi bir müdahalemiz söz konusu değil. Chp’de gitti Kent Konseyi adı altında tarihi köprünün üstüne standını kurdu, dedi ki burayı tamamlamıyorlar İBB Silivri’yi cezalandırıyor. Her yerlere de afiş astılar, yandaşları da çevre derneği. Hal bu ki yapılmasa hiç başlanmazdı! Konunun üzerine biz daha realist bir yaklaşımla giderek, ilgili İBB birimi ve Anıtlar Kurulu ile sürekli görüşmeler yaparak çalışmaların başlamasını sağladık. Geçtiğimiz hafta gerekli çalışmaların yapılması için de şantiye kuruldu ve arkeologlar incelemelere başladı. Daha iş başladığı gün, çalışmaların yapılacağı yerde şantiyenin kurulması için arabaların çekilmesini sağlayan Silivri Belediye’si, Belediye Başkan Yardımcısıydı, Fen İşleri Müdürüydü hepsi gittiler oraya, dizildiler fotoğraflara poz verdiler. Öyle de bir algı oluşturmaya çalışıyorlar ki Anıtlar Kurulu ile birlikte ıslah çalışmalarını tamamlayacaklar san ki. Bunun adı resmen emek hırsızlığı. Olmaz bunlar bu işi yapmaz diyerek o kadar eleştirdiniz kendinize pay çıkaracağınıza bir kerede teşekkür etmesini bilin. Bunları anlatma sebebim, Silivri’de hiçbir icraat gerçekleştiremiyorlar, hiçbir hizmet veremiyorlar ve İBB’mizin hizmetleri önünde fotoğraf çektirip kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar. 

SİLİVRİ’NİN TURİZMİ CANLANACAK 

Bizi cezalandırıyor dedikleri İBB’nin sadece Silivi’de yaptığı biyolojik arıtma tesislerinin maliyeti bir nokta iki katrilyon. Bu çalışma 2016 yılın da bitecek. İşte bu arıtmalar tamamlandıktan sonra Silivri’de turizm canlanacak. Silivri’nin denizi pırı pırıl olacak. Çünkü denize bir gram atık gitmeyecek. Bunu çok iyi anlatmamız gerek. 

ÇİMENTO FABRİKASI’NA BİZ DUR DEDİK 

Yakın zamanda İlçemiz köylerinden birinde çimento fabrikası kurulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunuyor. İlçemize çok büyük zararları olacaktı. Biz buna hayır dedirttik. Bu konuda Milletvekillerimiz Harun Karaca ve Tülay Kaynarca, İBB Başkanımız Kadir Topbaş’ın da çok büyük katkıları oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunda olumsuz yanıt verince fabrikanın kurulması imkansız oldu. Silivri küçük yer. Buraya birileri geliyor zaman içerisinde parça parça arsa arazi topluyor. Bunlar toplanırken Silivri Belediyesinin haberi olmaz mı, hele de bu gurup Sabancı gurupsa. Üç yüz milyon Euro’luk bir yatırım bu. Hadi Bu arsalar toplanırken Belediye Başkanı neredeydi! 

SİLİVRİ’YE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK 

Tabi yakın zaman da gerçekleşecek bazı icraatlardan bahsetmek istiyorum. Daha önce kamuoyuyla paylaştık burada da bahsedelim, Seymen Mahallemizde yirmi altı derslikli bir okul vardı. Burası 2015 – 2016 eğitim döneminde engelliler okulu olarak hizmet verecek.

Şuan sadece sabah ve akşam bir tane olan İETT Silivri, İstanbul arası seferlerinin artırılması konusunda ilgili makamlarla görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede bu sefer sayıları daha da arttırılacak.

Silivri Lisesi için tadilat kararı çıkmıştı ancak işin üzerine düştük ve Silivri Lisesi’nin tamamen yeniden yapılması konusunda karar çıkmasını sağladık. Yeni binanın top sahası olan kısmına yapılarak eğitimin durmamasını da sağlayacağız. Silivri’ye hizmetlerimiz devam edecek. 

BAŞBAKANIMIZIN SELAMINI KAPI KAPI GÖTÜRECEĞİZ 

7 Haziran Genel Seçimlerinde İlçemizde birinci parti olarak çıkacağız ve bu seçim 2019’un ayak sesleri olacak. Diri bir teşkilatımız var. Bütün Mahalle teşkilatlarımızı geziyoruz. Bu akşam burada da Fatih Mahallemizin diriliğine şahit oluyoruz. Şuna inanıyorum k bütün Mahalle Teşkilatlarımız gibi Fatih mahalle Teşkilatımız da kapı kapı gezip hem icraatlarımızı anlatacak hem de Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını iletecekler. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Sizlere inanıyor ve güveniyorum” dedi. 

TEŞKİLATIMIZ ÇOK HEYECANLI VE ÇALIŞKAN 

Son konuşmacı olarak mikrofona İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca davet edilerek katılımcılara hitap etti. Kaynarca konuşmasında “Teşkilatımızın Genel Merkezi de dahil olmak üzere her bir kademesi 7 Haziran’da gerçekleştirilecek Genel Seçimlere hazırlıklarını 4 koldan sürdürüyor. Teşkilatlarımız çok heyecanlı ve çalışkan. 

HAYIR DEYİP ONA DA YANAŞMADILAR 

Chp Silivri’de neyse Ankara’da da aynı. Bakın geçtiğimiz hafta partimizi kapatacaksınız diye yaygara kopararak bir mağduru oynama girişimleri oldu. Dedik ki gelin hep birlikte ortak bir karar alalım ve hemen parti kapatmaları neredeyse imkansız hale getirelim. Hayır deyip buna da yanaşmadılar.  Bir aydır kapatılacağız diye yaygara kopardılar ama hadi kararı beraber alıp bunu ortadan kaldıralım deyince yine kaçan onlar oldu. Deminde dediğim gibi Chp her yerde aynı. Ne çizgimizden vazgeçeceğiz, ne çalışmaktan, ne coşkumuzdan, nede heyecanımızdan vazgeçeceğiz. Sadece onlara karşı sabredeceğiz. 

TERORİSTLİK YAPANLARA KARŞI ÇIKMIŞ BİR DÜZENLEME 

Bakın İç Güvenlik Paketi ile ilgili maddelerin oylanmasında Mecliste yaptıkları rezillikleri hep beraber gördünüz. Türkiye’nin en saygın kurumu olan TBMM’nin ne hale getirmeye istediklerinin fotoğrafıydı.  Sabah üçlere, altılara kadar görüşmeler gerçekleşti. Ak Parti’li Vekillerin oy çokluğuyla Altmış Sekizinci maddeye kadar geldik. Sokağa çıktığında terör estirmek isteyenler, yüzünü kapatarak kamu malı olsun, şahıs malı olsun bunlara zarar verenlere karşı, Demokratik hak olan herhangi bir konuyu protesto amaçlı yürüyüş hakkını kullanan vatandaşlarımızın arasından elinde Molotof kokteyli ile fırlayarak, olayları provoke edip teröristlik yapanlara karşı çıkmış bir düzenleme. İç Güvenlik reformuyla ilgili her bir maddenin, gelişmiş ülkeler de karşılığı var. Bu paketin içinde ki herhangi bir maddeyi gösteremezsiniz ki dünyada örneği olmasın. Demokrasilerini anlata anlata bitiremedikleri gelişmiş ülkelerde bu maddelerin aksi varsa, çıkıp söylesinler. Biz bu İç Güvenlik Paketini Meclisimizden geçirerek çok önemli bir eksiği kapatmış oluyoruz. Hadi pkk’ya terör örgütü bile diyemeyen Hdp buna karşı olabilir, ancak aklımın almadığı, Chp ve Mhp buna nasıl karşı gelir. 

MAZLUMUN HER YERDE YANINDAYIZ 

Bu süreç çok önemli. Meclise hedeflediğimiz çoğunlukta girersek Ülkemizin önünü açmış olacağız. Demokratik bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Dimdik ve güçlü durmalıyız. Dünyanın en uç noktalarında ki insanlar bile bize umutlarını bağlamış durumda. Dünyanın birçok yerinde insanların sokağa çıkarken bile güvene ihtiyaçları var. Bunu sağlayacak olan da güçlü bir Türkiye’dir. Mazlumun her yerde yanındayız.

Ben Silivri Teşkilatımıza güveniyorum. Elinden gelenin fazlasını şimdiye kadar yaptıkları gibi önümüzde ki seçimlerde de aynı şevkle yapacaktır” diyerek sözlerine son verdi.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantı toplu resim alınmasıyla son buldu.