Babuşçu: 7 Haziran, yapılmış ve yapılacak olan seçimlerin en önemlisi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu Türkiye'nin zor bir dönemeçten geçtiğini belirterek, '7 Haziran seçimleri yapılmış ve yapılacak olan seçimlerin en önemlisidir. Bu seçime tarihi bir sorumluluk duygusu ile hazırlanmalıyız' dedi.

Babuşçu: 7 Haziran, yapılmış ve yapılacak olan seçimlerin en önemlisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Sinan Erdem Spor Salonu’nda başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salonu dolduran binlerce partiliyi selamlayan Davutoğlu, AK Partililere karanfil attı. Salonu adım adım gezen Davutoğlu, zaman zaman yanına gelen çocukları sevdi.

AK Parti İstanbul İl Kongresi’ne Davutoğlu’nun yanısıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İstanbul Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti İstanbul yönetimini devralan Selim Temurci ve partililer katıldı.

BABUŞÇU: “7 HAZİRAN, YAPILMIŞ VE YAPILACAK SEÇİMLERİN EN ÖNEMLİSİDİR”

Kongrede konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Türkiye’nin zor bir dönemeçten geçtiğini belirterek, “2015 seçiminin hem ülkemiz, hem de kardeş coğrafyalar için anlamının şuurundayız. 7 Haziran seçimleri yapılmış ve yapılacak olan seçimlerin en önemlisidir. Bu seçime tarihi bir sorumluluk duygusu ile hazırlanmalıyız. Milletin elde ettiği kazanımları mutlak sonucu bağlayacak seçim bu seçimdir. Anayasayı değiştirecek seçim bu seçimdir. 7 Haziran Gezi kalkışmasıyla, 17-25 Aralık ihanet girişimleri ile bu millete operasyon yapmaya kalkanların son çırpınışların bitirecektir. Türkiye bu günlere gelirken az engelle karşılaşmadı. Vesayet girişimleri, paralel çete tuzağı kirli emellerine ulaşsaydı, saatler eski Türkiye’ye kurulacaktır” dedi.
Babuşçu konuşmasında paralel yapı ile mücadeleye de değinerek, “Paralel yapı ile mücadele siyasi değil milli bir mücadeledir. Bu mücadelede sağlam irade olmak kati görevimizdir” ifadelerini kullandı.

KADİR TOPBAŞ: “RÜZGAR NEREDEN ESERSE ESSİN GEMİMİZİ ROTAMIZDA GÖTÜRÜYORUZ”

Kongrede kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise yoksulluğun ortadan kaldırılması konusunda istikrarın önemine değinerek, “Ülkemiz bir model olarak dünyada istikrarı yakaladığı için başarıdan başarıya ulaşmakta. Rahmetli Menderes döneminde merkezde başlayan bir değişim dönüşüm, kemale ermedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 94 yılında başlattığını hamle ile Türkiye kendini model olarak göstermekte. Konfiçyus diyor ki ‘Her türlü rüzgara rağmen gemisini rotasında götürebilen kaptandır’ Bizler rüzgar nereden eserse essin gemimizi rotamızda götürüyoruz” diye konuştu.