Bakan Güllüce: 'Toplumsal Olaylarla Türkiye'ye Hep Patinaj Çektirildi'

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Türkiye için ne zaman hayırlı bir iş yapılmaya kalkışılsa, ya sağ sol hareketleri ya da Alevi-Sünni hareketleri ortaya çıkarıldı. Türkiye'ye bunlarla yıllarca patinaj çektirildi' dedi.

Bakan Güllüce: 'Toplumsal Olaylarla Türkiye'ye Hep Patinaj Çektirildi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan İdris Güllüce, Silivri Sanayici İş Adamları Derneği’ni ziyaret etti. Dernek binasında iş adamları ile bir araya gelen Bakan Güllüce, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. “bugün Türkiye’de kavga ve problem varsa bunun iki sebebi vardır” diyen Bakan Güllüce, “Bu sebeplerden bir tanesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gelişmenin önünde durmasıdır. Düşünün böyle bir ana muhalefet partisi var. İkincisi Türkiye’nin sadece Marmara bölgesi sanan algının olmasıdır. Bu iki sebep Türkiye’de göçü oluşturmuştur. Teröre neden olmuştur. Kalkınmanın önüne geçmiştir ve biz bugün kişi başı milli gelir 60-70 bin doları bulamadıysak bundan bulamamışızdır. Eğer 27 Mayıs’ta CHP Genel Başkanı İsmet İnönü generallere darbe yapın demeseydi, Adnan Menderes asılmasaydı Türkiye bugün kaç bin dolarlık bir memleket olurdu? Bütün araştırmacılar 30 bin doların üstünden olurdu diyor. Başbakan astırmayla iktidar olacağını sanan bir ana muhalefet darbe yaptırarak kalkınmanın önüne geçti. Darbe ile birlikte 1950-60’lardaki kalkınma duruyor. Demokrasi olmayınca gelişme de olmuyor. Bugün gerideysek bunun etkisi bundandır” dedi.


Geçmiş yıllardaki yönetimin sanayiyi geliştirme, kalkınmayı hızlandırma yerine düzeni korumak için mücadele verdiğini belirten Bakan Güllüce, “Türkiye için ne zaman hayırlı bir iş yapılmaya kalkışılsa, ya sağ sol hareketleri, ya Alevi Sünni hareketi, ya laikçi şeriatçı hareketi ortaya çıkarıldı. Türkiye’ye bunlarla yıllarca patinaj çektirildi. Bu patinajlar Türkiye’ye bugün 30-40 bin doları bulmasının önünü kesti. Adnan Menderes asılmadan önce bir talimat veriyor. ‘Nükleer santrale başlamamız lazım’ diyor. Düşünün eğer 1960’ta nükleer santrale başlamış olsaydık, kendi elektriğimizi kendimiz üreten bir ülke olsaydık sanayicimizin durumu şimdi nasıl olurdu? Bugüne gelelim. Gezi olaylarında Türkiye kaç yüz milyar kaybetti. Onu hesap edin. Kılıçdaroğlu çıkıp buna neden olanlara ‘alnınızdan öpüyorum’ dedi. Dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz. Ama ana muhalefet bundan da rahatsız oluyor. Dünya’nın en büyük havaalanını yapmak CHP’yi neden rahatsız ediyor anlamıyorum. Her gün 400 bin insanın inip kalkacağı bir havaalanının olduğu bir İstanbul’da sanayiciler buradan pay almayacak mı? Bu şehir buradan pay almayacak mı?” diye konuştu.