'Büyük İstanbul Mitingi' hazırlıkları devam ediyor

İstanbul Yenikapı'da Cumartesi günü yapılacak olan 'Büyük İstanbul Mitingi' öncesi hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Miting alanında incelemelerde bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, 'Biz istiyoruz ki 8 Nisan'daki...

'Büyük İstanbul Mitingi' hazırlıkları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Yenikapı’da Cumartesi günü yapılacak olan “Büyük İstanbul Mitingi” öncesi hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Miting alanında incelemelerde bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Biz istiyoruz ki 8 Nisan’daki oluşturacağımız ruh, 7 Ağustos’ta oluşturduğumuz Yenikapı ve Çanakkale ruhunun kardeşi olsun” dedi. Miting alanı havadan drone ile görüntülendi.

İstanbul Yenikapı’da Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan “Büyük İstanbul Mitingi” öncesi alandaki hazırlıklar sürüyor. 2 milyon kişiyi ağırlaması beklenen mitingin alanında, LED ekranlar daha da büyütüldü. Son rötuşların yapıldığı alanda, 600 metrekare tabanı olan sahnenin neredeyse tamamının bittiği görüldü. Alan çevresine platformların kurulduğu gözlenirken, miting alanının polis bariyerleriyle ayrıldığı görüldü. Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, dev mitinge 2 gün kala alanda incelemelerde bulundu.

“Yenikapı bizi tanıyor, biz de onu tanıyoruz”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Temurci, “Şu ana kadar yapmış olduğumuz mitinglerden daha hassas ve planlı bir çalışma yaptık. Çünkü Yenikapı hakikaten bizi tanıyor, biz de onu tanıyoruz. Şu anda burada protokol alanları oluşturmadık. Özellikle mitinge herkes ayakta izleyecek. Yarın akşam itibariyle bu saha hazır hale gelmiş olacak. İlk kez çok büyük bir alan oluşturuldu. Bu alanda inşallah herkes 100 metrekarelik dev ekranlarla, kendini platformun yanında hissedebilecek. Yüzlerce arkadaşımız, teknik işleri yapan arkadaşımız teknik kuleleri ve ekranları yerleştiriyor. Bu kapsamda ulaşım planlaması da yapıldı. Ulaşımla ilgili deniz yoluyla 200’ü aşkın vapur buraya yanaşacak. Metrobüs ve Marmaray ile buraya gelebilecekler. Binlerce otobüs planlaması yapıldı” dedi.

“8 Nisan’daki ruh, 7 Ağustos’taki ruhun kardeşi olsun”

Başkan Dr. Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu mitingin bizim için ayrı bir özelliği var. Bu miting 200’ü aşkın STK’mızın ‘Evet Platformu’ çatısında altında organize etmiş olduğu bir mitingdir. Biz de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak, AK Parti Türkiye’nin en büyük STK’sıdır. Bizde bu çalışmanın içinde bulunduk. Çünkü partimizin kurucu lideri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız, Başbakanımızın Binali Yıldırım, burada İstanbulluyla buluşacak. Biz istiyoruz ki 8 Nisan’daki oluşturacağımız ruh, 7 Ağustos’ta oluşturduğumuz Yenikapı ve Çanakkale ruhunun kardeşi olsun. Milletimiz, ‘biz de varız, yapılan oyunun, istikrarın farkındayız’ diyecek. Şunu arzu ediyoruz; hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım, burada milletin geleceği, birliği ve kardeşliği adına buluşalım istiyoruz. Biz milletimizle kucaklaşarak ve dertleşerek ‘hayır’ da denilse, ‘evet’ de denilse bizim kardeşimizin olduğunu biliyoruz. O bilinçle o gün burada olacağız. O bilinç sadece İstanbul ve Türkiye için değil, bu coğrafyanın geleceği için, kötü hayalleri ve emelleri olanların, bu tabloya bakarak 7 Ağustos ruhu Türkiye’de ayakta demelerini istiyoruz. Bunu inşallah İstanbul’da Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile birlikte başaracağız.”

Öte yandan dev mitingin yapılacağı alan da havadan drone ile görüntülendi.