Demiral 'Açılışa katılmamamızın sebebi..'

AK Parti Silivri ilçe başkanı Dilek Demiral, geçtiğimiz günlerde yoğun bir katılımla açılışı gerçekleştirilen Sanayi sitesi yeni hizmet binasının açılışına AK Parti olarak neden katılmadıkları konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Demiral 'Açılışa katılmamamızın sebebi..'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 

Kamuoyunda yer alan haberler için, doğru bilgiyi vermek adına bu açıklamaya lüzum görüldü;

Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce’nin İlçemizi ziyareti sebebiyle düzenlediğimiz programlarımız arasına, S.S. Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan’ın AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına yaptığı davet üzerine Hizmet Binalarının açılış törenini de aldık. Programlarımız arasında Bakanımızla beraber Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıkları makamında ziyaret edilmesi de vardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce’nin açılışa davet edildiğini duyan Sayın Özcan Işıklar, S.S. Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan’ı arayarak Bakan kurdele keserse ben kesmem diyor. Daha da ileri giderek Bakan açılışa gelirse ben katılmam diyor. Kooperatif Başkanı Çalışkan beni arayarak konuyu anlattı ve bizde bu nefret dolu söylemin ardından oraya gittiğimizde herhangi bir provakasyona maruz kalmamak için açılışa katılmaktan vazgeçtik. Bu olay neticesinde değerli kamuoyunun da takdir edeceği gibi Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce ile aynı ortamda bulunmak istemeyen bir Belediye Başkanı makamında ziyaret edilmez diyerek Belediye’ye olan ziyaretimizi de programımızdan çıkardık.

Hangi partiden olursa olsun İlçemize gelen Devletimizin Çevre ve Şehircilik Bakanıdır. Bizler Belediye ziyaretimizi özellikle programımıza almıştık çünkü Silivri’mizin Bakanlığımızın sorumluluğun da olan talepleri nelerdir, Bakanımızın bunu birde Belediye Başkanından dinlemesini ve bu ziyaretin İlçemize hizmet olarak dönmesini hedefletmiştik.

İçinde bulunduğu siyasi iradenin kendi fikrinden başka hiçbir fikre saygı göstermediğine, Belediye Başkanının egolarını tatmin etmek için kendisini sırtında taşıyarak o makama çıkmasını sağlayan arkadaşlarını bile harcadığına daha öncede şahit olduk. Bakanımızın açılışa katılacağını duyduğunda ki tepkisi de bu düşüncelerimizin doğruluğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bir Belediye Başkanı olarak makamınıza kadar gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanına yapılan bu saygısızlık, bizim sizin Bakanlığınızdan gelecek hiçbir hizmete ihtiyacımız yok, sizden hiçbir talebimiz yok demektir ve en acısı da ben Silivri’ye hizmet etmek istemiyorum demektir. Bu tavır Silivri de yaşayan tüm vatandaşlarımızın da hakkını gasp etmek, veballerini almaktır. Silivri’ye yapılması için özel bir şirket tarafından başvuruda bulunulan Çimento Fabrikasının yapımına izin vermeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, bir Belediye Başkanı olarak teşekkür etmesi gereken yerde böyle bir yol izlemeyi tercih etmiştir.

Her konuşmasında ağzına pelesenk ettiği sözde daha yaşanılır bir Silivri olması için çalışacağız, hiçbir ayrım gözetmeyeceğiz, ötekileştirmeyeceğiz sözlerini, ortaya koyduğu bu tavrıyla sadece sözden ibaret olduğunu göstermiştir. Hiçbir ayrım gözetmediğini iddia eden kişi sadece kendi partisinden olmadığı için Devlet’in Bakanına bu tavrı gösteriyorsa kendi siyasi düşüncesinden olmayanlara hiçbir zaman saygı duymayacağını, ötekileştirip elinden gelirse yaşam haklarını dahi elinden alacağını gösterip, sözlerinin boş olduğunu ispat etmiş demektir. Yerel siyasette güdülen bu yanlış düşünce maalesef ülke genelinde CHP zihniyetinin ta kendisidir.

Silivri Belediye Başkanlığı Makamı, Belediye Başkanı olan Zatı Muhteremin kendi egolarını tatmin etme değil, Silivri’de yaşayan halka hizmet getirme, hizmet etme makamıdır. Bu Silivri’ye yapılan büyük bir ihanettir. Silivri halkı da yeri geldiğinde bu ihanetin hesabını en iyi şekilde soracaktır.