Demiral 'Işıklar sanal gündem oluşturuyor'

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayıyla, Silivri de orman ve tarım arazilerinin arasına en kirli sanayilerden biri olarak kurulacak olan çimento fabrikası iddiaları hakkında açıklama da bulundu.

Demiral 'Işıklar sanal gündem oluşturuyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demiral açıklamasında; ‘Yerel basın aracılığı ile Silivri Küçük Sinekli ve Kurfallı Mahalleleri arasında çimento fabrikası yapılması konusu Belediye Başkanı tarafından çarpıtılarak gündeme alınmıştır. 

Bahsi geçen yer özel bir mülk ve sadece ÇED Raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurulmuştur. Her başvurunun kabul edileceği durumu söz konusu değil ve ayrıca bahsedilen yerlerin tarım ve orman alanı olması sebebi ile böyle bir tesisin yapılması mümkün değildir. Konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş ile görüşme yapılarak, görüşler paylaşıldı. Bizler, çevremiz ve ormanlarımızı kirletecek ve çevre kirliliği oluşturacak bu tür girişimlerin her zaman karşısındayız. AK Parti olarak böyle bir durumda ilk tepkiyi verecek ve karşı çıkacak olanların bizler olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Gerçekleşmeyecek bir hadiseyi olacakmış gibi göstermek, ben engel oldum imajı çizmek adına yapılan ve ortaya atılan bu konular asılsızdır. Silivri hepimizin, herkes en az Belediye Başkanı kadar ilçesine sahip çıkar, insanları yanlış bilgilendirmenin lüzumu yok. 

Bu algı operasyonlarına bir örnekte, Suriyeli göçmenlerin Silivri’ye yerleştirilecekleri konusuydu. Biz bu konu hakkında da gerekli açıklamalarda bulunarak, boş bir haber ve tamamen gündem değiştirmek amaçlı olduğunu beyan etmiştik. Zaman bizi, aynı bu konuda da olacağı gibi haklı çıkartmıştı. Yaklaşmakta olan Genel Seçimler üzeri Belediye Başkanı tarafından propaganda zemini oluşturulduğunu ve ayrıca Silivri’de yapılması gereken, söz verilen hiçbir yatırımın olmaması nedeni ile tek amacın sanal gündem oluşturmak olduğunu görüyoruz’ dedi.