Demiral, sahilde incelemelerde bulundu

Silivri'de hafta sonu etkili olan yağış ve lodos sebebi ile tahribat gören sahil şeridinde İSTAÇ (İstanbul Çevre Koruma ve Atık Maddeleri Değerlendirme San. ve Tic. A.Ş.) tarafından çalışmalar başlatıldı. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve İBB Meclis Üyeleri ile birlikte İSTAÇ çalışmalarını yerinde inceleyerek, sahil şeridinde bulunan esnafları ziyaret ettiler.

Demiral, sahilde incelemelerde bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral yaptığı açıklamada;’İlçemizde şiddetli yağış ve lodos dolayısı ile kıyı şeritlerimiz zarar görmüştür. Geçmişte yaşadığımız sel felaketinden sonra bu olanlar çok şükür ki az zararla atlatılmıştır. Ne yazık ki bir gerçek var doğanın karşısında hiçbir güç duramıyor. Bize düşen bu gibi doğa olaylarının zararlarını en aza indirgemek. İşte İBB’mizin (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) gerçekleştirmiş olduğu Boğluca Deresi ıslah çalışmaları sayesinde derede taşma yaşanmadı, böylelikle bir felaketi de önlemiş olduk. 

İlçemiz kıyı kenarları ve deniz yüzeyini temizleme işleri İBB’ye ait olduğu için bu çalışmalar İBB İSTAÇ tarafından aralıksız sürdürülmektedir. Bölgemizde 5 ekip, 1 kepçe, 1 kamyon, 1 tekne ve 30 personel görev yapıyor.5 ekipten 3’ü şuan Silivri, Selimpaşa ve Gümüşyaka’da çalışmaktadır. Yoğunluğa göre yer değişimi ve takviye ekip gönderiliyor. Bizlerde çalışmaları yerinde inceledikten sonra kıyı şeridinde bulunan esnaflarımızı ve balıkçılarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.” dedi.