Demiral 'Yatırımlarımız Hız Kazanıyor'

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Silivride programlar gerçekleştiren AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili ve Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, Önceki Dönem Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve AK Parti Heyeti ile birlikte Silivri Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. BEDAŞ İşletme Müdürü Sıddık Çelik ve BEDAŞ personeline ziyarette bulundu.

Demiral 'Yatırımlarımız Hız Kazanıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BEDAŞ yetkilileriyle görüşerek, yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirten İlçe Başkanı Dilek Demiral, Silivri Sanayi Tesisleri ve yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeler ile ilgili yapılan yatırım çalışmaları hakkında ayrıntılı açıklamada bulundu. 

İlçe Başkanı Dilek Demiral; “Silivri İşletme Müdürlüğü hizmet alanı içerisinde ağırlıklı olarak Kınalı, Değirmenköy, Silivri ve Ortaköy Bölgesinde Sanayi Tesisleri bulunmaktadır. Değirmenköy ve Kınalı Bölgesi Sanayi Tesisleri Marmara EREĞLİ BOTAŞ AİTM’den enerji almaktadır.

2014 Yılı içerisinde BOTAŞ AİTM’den itibaren Kınalı ve Değirmenköy bölgesini besleyen Dağıtım merkezlerine çift devre yeraltı kablo tesisi yapılmıştır. Açık hücreli bina tipi olan  Değirmenköy DM ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkılarak Beton köşk tipi modüler hücreli dağıtım merkezine dönüştürülerek yenilenmiştir.


Ortaköy Sanayi Bölgesini ve havai hatları besleyen dağıtım merkezlerini havai hatlardan ayrıştırmak amacı ile toplamda 20 Km çift devre yeraltı kablo tesisi yapılmıştır. Ortaköy Sanayi Bölgesi ve köy hatlarını besleyen dağıtım merkezleri yeni tesis edilen kablo ile ayrıştırılarak Ortaköy Sanayi Bölgesi SİLİVRİ AİTM’den itibaren temiz bara üzerinden enerjilendirilmiştir. Ortaköy Sanayi Bölgesi içinde bulunan trafoların  iç ringi 4 ayrı fider üzerinden beslenecek şekilde projesi hazırlanmış olup mevcut olan havai hat tesisleri yeraltı kablo tesisine dönüştürülecektir.

Silivri Sanayi Bölgesi için 5 Km kablo tesisi yapılarak Ekol Ofset ve civarında bulunan fabrikalar temiz bara üzerinden enerjilendirilmiştir.

Değirmenköy, Kurfallı, BüyükKılıçlı, Yolçatı, Gazitepe Mahalleleri Ana Dağıtım merkezleri ile  Gümüşyaka 8 Adet Silivri Şehir merkezinde 17 Adet toplamda 30 Adet bina tipi Trafo merkezi yıkılarak beton köşk tipi Trafo merkezine dönüştürülerek yenilenmiştir. 2014 yılı içerisinde Fener, Sayalar, Kadıköy, Hallaçlı, Ovayenice mahallelerinde  ekonomik ömrünü tamamlamış olan direkler yenilenmiş Kurfallı ve  Bekirli köylerinde direk yenileme çalışmaları devam etmektedir.

Büyük Kılıçlı Mahallesi civarında bulunan İşletmelerin enerji aldığı ekonomik ömrünü tamamlamış olan mevcut enerji nakil hattının yenilenmesi ile ilgili proje hazırlanmış olup 2015 yılı içerisinde tamamlanacaktır.Bölgemizin coğrafi konumu ve fiziki şartları göz önüne alındığında yapılan yatırım çalışmaları sonucunda sanayi ve mesken abonelerinin daha kaliteli ve sürekli elektrik kullanabilmeleri ile ilgili sıkıntılar çözülmüştür. 

Uzun süredir teknik aksaklıklardan dolayı sporcular ve spor kulüpleri tarafından tam kapasite olarak kullanılamayan İBB Müjdat Gürsu Spor Tesisleri ilgili sıkıntılar, çalışmalarımız sonucunda çözüme kavuştu. Tesislerimiz tam kapasite olarak kullanıma açıldı. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürümüz Abdullah Atalay ve Silivri BEDAŞ İşletme Müdürümüz Sıddık Çelik’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 


İlçe Başkanı Dilek Demiral  ilçede yapılan yatırımların hız kazanacağını ve TEAŞ (Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş.) ’nin en az 40 dönümlük trafo merkezleri planladığını ve elektrik proje yapım hizmetleri için Silivri’ye 23,5 milyonluk yatırım yapılacağını belirtti.