Erzurumlular'dan AK Partiye Sıcak Karşılama

AK Parti Silivri İlçe Teşkilat, Silivri'de yaşayan Erzurumlular ile bir araya geldi.

Erzurumlular'dan AK Partiye Sıcak Karşılama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İstanbul 3 Bölge Milletvekili Adayı Mürteza Zengin’inde katıldığı toplantıda, İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve SKM Başkanı Hüseyin Turan, Erzurumlular Derneği Başkanı Salih Bayram da hazır bulundu. Silivri’de ki Erzurumlular Vekil adayı Mürteza Zengin’e çiçek vererek, hemşerileri olarak kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.   

1 Kasım seçimleriyle ilgili Erzurumlu hemşerileriyle fikir alışverişinde bulunan Milletvekili Adayı Mürteza zengin, şu anda ülkenin üzerinde oynana kirli oyunlara gelinmemesini ifade ederek, önümüzdeki seçimlerin bir milat olduğunu ifade ederken, İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ise, Erzurum damadı olarak, Erzurumlu hemşerilerinden oy istedi.

TURAN; “ ÖNCELİĞİMİZ VATAN, BAYRAK, EZAN’DIR”

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, SKM Başkanı Hüseyin Turan ve Milletvekili Adayı Mürteza Zengin Erzurumlular ile bir araya geldi. 1 Kasım erken seçim çalışmaları kapsamında ilçede yaşayan Erzurumlu hemşerileriyle bir arayan gelen AK Partililer, Erzurumlulardan destek istedi. Toplantıda ilk olarak konuşma yapan SKM Başkanı Hüseyin Turan; “ Biliyorsunuz ülkemiz tekrar bir seçime gidiyor. 7 Haziran seçimlerinde gözüktü ki hükümet kurulamayacak ve hükümet kurulmaması nedenleriyle ilgili bu değerlendirmeleri basında okudunuz, gördünüz. Vatandaşımız 7 haziran seçimlerinde tek başına bir partiye hükümet kurma görevini vermedi. Koalisyon kurulması noktasında bir yetki verdi. Ancak bu yetki karşısında 7 haziran akşamında siyasi parti liderlerinin davranışlarını sizlerde gördünüz. Hemen seçim dediler. Biz şu partiyle diyerek ve özellikle AK Partiyi işaret ederek, biz AK Partiyle koalisyon kurmayız dediler ve şartlar ileri sürmeye başladılar. Velhasılı gözüken tekrar seçime gidilmesi noktasında ülkemiz 1 Kasım da tekrar seçime gidiyor. Bizler Silivri’de yaşayan insanlar olarak, hemşerileriniz olarak bu ülkeyi, bu vatanı, bu toprakları çok seviyoruz. Bu ülke için, bu vatan için her noktada her zaman ölmeye hazır olduğumuzu ifade eden dedelerin, ninelerin torunları olarak diyoruz ki; öncelikle Türkiye, öncelikle Türkiye Cumhuriyeti, öncelikle bayrağımız, öncelik vatanımız diyoruz. Bundan asla ve asla katti şekilde zerre kadar başka bir noktaya gitmedik. 1 Kasım bu açıdan önemli. Ve 1 Kasım ülkemizin geleceği açısından da çok önemli. Ben bu konulara çok fazla girmek istemiyorum ancak, geçmişte Silivri’ye hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak, şimdi de SKM Başkanı olarak bunları söylemek durumundayım. Sizlerin de 1 Kasım seçimlerini bu çerçevede değerlendirmenizi rica ediyorum” dedi.

KUTLU; “KIZINIZA GÖZÜM GİBİ BAKTIM, OYLARINIZI DA NAMUSUM GİBİ KORUYACAĞIM”

Toplantıda söz alan AK Silivri Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu; “ Ben inanıyorum ki Erzurumlu hemşerilerimizin bir çoğu AK Parti’ye gerekli desteği verir. Olmasa da biz bundan 4 yıl önce geldik kız istedik. Kızlarını bana verdiler. Bugün de oy istiyoruz. İnanıyorum ki oyda verecekler. Kızınıza gözüm gibi bakıyorum onu burada ifade edeyim. İnşallah bizlere vereceğiniz oylarınıza da gözümüz gibi, namusumuz gibi koruyacağız. Erzurum damadı olarak böyle bir zor süreçte Erzurumlu hemşerilerimizden destek bekleriz, oy bekleriz, yürek bekleriz, dadaşlık bekleriz. Ve inanıyorum ki Türkiye’nin belinin Güney Doğudan kırılmaya çalıştığı bu zor süreçte Erzurumlu hemşerilerimiz yanımızda olacaklardır ve birinci hedef Recep Tayyip Erdoğan, ikinci hedef ise Türkiye olan bu oyunu Erzurumlu kardeşlerimiz destekleriyle bozacaklardır” dedi. 

ZENGİN; “1 KASIM HERHANGİ BİR SEÇİM DEĞİLDİR”

Silivri’deki Erzurumlu hemşerileriyle bir araya gelen Milletvekili Adayı Mürteza Zengin; “ Ben siyasette yeni bir yüzüm. Sizler adına bu işe soyunduk. 10-12 gündür sahadayız. Birçok vatandaşımızla bir araya geldik. Hiçbir ayrım yapmaksızın bütün siyasi partililer ile konuşuyoruz. Ancak insan kendi evinde olunca ve o sıcaklığı bulunca sizlerle biraz dertleşmek istiyorum. Bizi bizden çok takip eden mahfiller var.  Bu bakımdan Erzurum’a Kurtuluş savaşındaki gibi büyük bir sorumluluk düşüyor. 1 Kasım herhangi bir seçim değildir. Bu seçim milletin kaderini belirleyecek bir seçimdir. Hepimizim kaderini tayin edecek bir seçimdir. Oy sadece bir irade beyanından değil, tarafımızı da ortaya koymak bakımından çok önemlidir. Biz milletten yanayız, devletten yanayız ve bu ebediyen böyle olacaktır” diyerek Erzurumlu hemşerilerinden destek istedi.