Harun Karaca SİAD'ı Ziyaret Etti

Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Silivri ziyaretlerinden birini daha gerçekleştirdi. Harun Karaca Silivri'de gerçekleştirdiği program dahilinde SİAD'ı ziyaret etti. Karaca'ya AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti.

Harun Karaca SİAD'ı Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca Silivri ziyaretlerinden birini daha gerçekleştirdi. Harun Karaca Silivri’de gerçekleştirdiği program dahilinde SİAD’ı ziyaret etti. Karaca’ya AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti.

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve Dernek üyeleri, Milletvekili ve Harun Karaca, AK parti İlçe başkanı Dilek Demiral ve beraberindeki heyeti kalabalık bir ekiple ve sıcak bir şekilde ağırladılar. Gerçekleşen birleşim de ilk konuşmayı yapan SİAD Başkanı Hakan Kocabaş Silivri Sanayisi hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak ‘’ Son on yıldır çehremiz çok değişti, Yurt dışında ki fuarlar da olsun, yurtdışı gezilerinde olsun artık Türkiye’nin imajı çok daha değişik ve farklı. Bunda hükümetimizin politikaları çok önem arz ediyor. Bizde bu politikaları destekliyoruz. Biz bu toplantıyı bir dost sohbeti olarak görüyoruz. Sadece taleplerimizi dile getirdik ama, mutlaka çokta güzel gerçekleştirilen icraatlar var. Bizler çözüm olması için sorunlarımızdan bahsediyoruz. Bizim AK Parti İlçe Teşkilatı’yla, Büyük şehir Belediyemizle de ilişkilerimiz gayet sıcak ve iyi gidiyor. Ankara’da bakanlık düzeyinde zaman zaman görüşmelerimiz oluyor. Sağ olsunlar bizler için ellerinden geleni yapıyorlar. İlçe Başkanı Dilek Hanım ne zaman istesek bize yardımcı olmaya çalıştı. Sorunlarımızı diyalogla çözeceğimize inanıyorum. Çıkan bazı olaylar bizleri kaygılandırsa da hükümetimizin çözüm süreci politikasını destekliyoruz. Ekonomimiz şuan da sarsılmadan ayakta duruyorsa  gerçekten çok güçlü olduğundan ileri geliyor. Birçok civar ülkeler de karışıklık varken, biz çok şükür dimdik ayakta duruyoruz. Bu konuda ilerde daha iyi politikalarımız olacağına inanıyoruz. Ak Partiyle beraber yürüttüğümüz sosyal bir proje de var. Dilek Hanımla irtibat halin de olarak Ak Parti belediye meclis üyesi Tuğba Alkaya Hanım bu projeyi yönetiyor. Uyuşturucuyla mücadele konulu projemizin ilk konferansını önümüzde ki Çarşamba Karınca Filtre’de başlayacağız. Diğer firmalarda da bu eğitimlere devam edeceğiz. Biz sadece sanayi alanın da değil, önder bir kuruluş olarak sosyal sorumluluklara da dikkat ediyoruz. Derneğimize yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı da şahşım ve dernek üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum”  diyen Kocabaş’tan sonra dernek üyeleri de tek tek görüş ve önerilerini iletmek üzere söz aldılar.

“İktidarımız Döneminde Öz Güvenimizi Yakaladık”

Dile getirilen talep ve önerileri not alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’da, daha sonra bir konuşma gerçekleştirdi. Karaca konuşmasında “ Toplantımıza katılım gösteren SİAD üyesi arkadaşlarımın düşünce ve taleplerini tek tek not aldım. Konuşmamın içeriğinde de bazı sorularınıza cevap vereceğim. Tabi bazı talepleri iletmemiz gereken ilgili birimler var. Almış olduğum notlarda eksik olma ihtimalini göz önün de bulundurarak, sizlerden taleplerinizi yazılı hale getirmenizi rica edeceğim. Ve daha sonra da bu konuları ilgili birimlerle görüşüp takipçisi olacağım. Türkiye’nin 100 yıllık problemlerine köklü olarak hükümetlerimiz dönemin de el atarak taşın altına elimizi koyduk. İktidarımız dönemin de yakaladığımız özgüvenimizi Ülkemizin tamamına yansıtarak gelişimimiz de bir sıçrama oluşmasını sağladık.


“Trakya’ya On Katrilyonluk Yatırım”

Bakınız Trakya’ya yapılan Tragep (Trakya Gelişim Projesi) adlı projeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Trakya da Ergene havzası var. Orada uyguladığımız Tragep adlı projenin bedeli on katrilyon. On katrilyon Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2014 yılı öz kaynağı olan kırk trilyonun yüzde yirmi beşi demek. Yani yatırımın yüzde yirmi beşlik payını buraya yapmışız.

“Halkımızın Vizyonunu Değiştirdik”

1994’te İBB’yi (İstanbul Büyük Şehir Belediyesi) devir alırken İstanbul’un en önemli sorunu, evlerde akmayan sular ve sokaklarda biriken çöplerdi. Yağmur yağdığı zaman derelerini düşünüyorduk İstanbul’un. Acaba evleri yine su basar mı tedirginliğini yaşıyorduk. İstanbul’un Altı yüz kilometre deresi var. Bu altı yüz kilometrenin hemen hemen hepsinin ıslahı tamamlandı. İşte bir örneği de Silivri’deki Boğluca Deresi. Çeşitli prosedürlerden dolayı çalışma yavaşlamış ancak yüzde doksanı da bitmiş durum da. Yine İstanbul’un Bu gününe gelecek olursak, Bahçelievler’de katıldığım muhtarlarla düzenlenen toplantıda aldığım talepler 1994 İstanbul’undan o kadar farklıydı ki, çözdüğümüz problemeler ve gerçekleştirdiğimiz projelerle halkımızın vizyonunun ne kadar ileri taşındığını gördüm. Şimdi de Türkiye genelinde talepler değişti. Çünkü halkımızın taleplerini dinliyor ve bugün talep edilen bir konuyu ötelemiyor çözüm odaklı çalışıyoruz. Buda partimiz adına gurur verici.

“Ülkemizde Siyasi Bir İstikrarsızlık Varmış Gibi Göstermeye Çalıyorlar”

On yıl önce toplanan verginin yüzde 85’i faize gidiyordu. Ama hükümetimizin uyguladığı ekonomik politikalarla bunun da önüne geçtik. Bugünün Türkiye’sine bakacak olursak, Türkiye’nin siyasi istikrarı ekonomik istikrarı ile beraber ilerledi. 2013 Yılının Mayıs ayında zirve yapmıştık. Faizler dört buçuklardaydı, belki bugün iki buçuk üçleri konuşuyor olacaktık. Dünyanın ekonomik krizde olduğu bir dönemde biz, 3. Köprünün temelini attık, Marmaray projesini bitirdik, hızlı tren projelerimizi bitirdik. Bunlar sadece birkaç örnek ve çoğaltılabilir de. Bizim bu gelişimimizi engellemeye çalışan mihraklar sanki Ülkemizde siyasi bir istikrarsızlık varmış gibi gözükmesi için çeşitli provokasyonlar düzenliyorlar.

“İhracat Hedefimiz Beş Yüz Milyar Dolar”

Daha önce ihracatımızın büyük bir bölümü Avrupa’yaydı. Ama şimdi dünyanın dört bir yanına aynı şekilde ihracat yapıyoruz. Otuz beş milyar dolar ihracatlarımız olduğu zaman yüz elli milyarlık ihracatları hayal bile edemiyorduk. Ama bugün beş yüz milyar ihracat hedefimiz var ve bunu gerçekleştirebileceğimiz konusunda kendimize güveniyoruz.

“Türkiye’ye Umut Gözüyle Bakıyorlar”

Bakın bin dört yüz kilometrelik sınırımızda savaş var. Suriye’de ve Irak’ta. Hemen öbür tarafta Ukrayna’da savaş var, Libya’da savaş var, Mısır’da savaş var. Bununla birlikte Dünya’da da ekonomik bir savaş var. Buna rağmen Türkiye bunlardan en hasarsız şekilde kurtuldu. Arkadaşlarımız Malezya’da kırk küsur Müslüman ülkenin hazır bulunduğu uluslararası bir toplantıya katıldı. Herkesin gözümüzün içine baktığını ifade ettiler. Çünkü katılım sağlayan ülkeler içinde bizim dışımızda ayakta duran ülke sayısı çok az. Türkiye’ye umut gözüyle bakıyorlar.


“Halkımızın Hassasiyetlerini Önemsiyoruz”

Ülkemizin her türlü sorununa, hatta yüz yıllık problemleri de dahil el atmadığımız konu kalmadı. Gelecek seçimleri düşünüp oy kaygısı yapmıyoruz ve problemlerin hiç birini hasıraltına süpürmüyoruz. Bir örnek vermek gerekirse, Alevilik’le ilgili sorunları ilk defa gündeme getiren biziz. Bu konuyla ilgili bize üç farklı talep geldi. Din dersleri müfredatına yüz yirmi sekiz sayfalık Aleviliği anlatan konuları ekledik. Madımak otelini müze haline getirdik. Bir tanesi kaldı ve bu konuyla ilgili de talepleri bize getirenlerin fikir birliğine varmasını bekliyoruz. Halkımızın hassasiyetlerini önemsiyoruz. Bu taleplerin yerine getirilmesi de buna iyi bir örnektir.

Sıcak ve samimi bir hava da gerçekleşen toplantı sohbet havasında devam ederek AK Partili heyet ve SİAD üyelerinin toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.